Én nekem mint nem diplomásnak nincs esélyem egy diplomás lánynál igaz, akinek az egész családja diplomás, papa, mama, gyerekek? (A szülei miatt nem ő miatta?! )
Ha ilyen jól keresel, akkor nincs okuk aggódniuk a szülőknek, nem a lányuk fog eltartani téged. És nem a diploma jelenti azt, hogy valaki okos vagy nem, van akinek a körülményei nem tették lehetővé a továbbtanulást, mert nem tartották el és dolgoznia kellett.
Lehet először kicsit nehezebben fog menni a családdal a kapcsolat, de ha megismernek és idővel bebizonyítod, hogy értékes ember vagy, akkor rendben lesz minden.
Mondjuk én nem ismerem a szülőket, mindenesetre úgy gondolom, hogy nem romolhat meg a viszony a lányukkal emiatt. Szerintem.
Meg ki tudja, lehet később neked is kedved támad estin vagy levelezőn elvégezni egy fősulit, felnőtt korban is meg lehet csinálni.
Na, hasonló helyzetben vagyok...
Megismertem egy fiút, mérnöki diplomáját szerzi épp, az egész családban a férfiak mérnökök, a nők orvosok, ja, és mindenki versenyszerűen sportol/sportolt... És itt vagyok én, OKJ-s papírral, 4 éve dolgozom és eltartom magam, sosem sportoltam semmit komolyan.
Én egyelőre csak félek, hogy vajon gondot fog-e ez okozni. Az elbeszélések alapján apuka kissé vaskalapos, tartok tőle, hogy szerinte nem leszek elég jó a fiának (akit ez kicsit sem érdekel... a műveltség vagy a talpraesettség, életképesség nem a diplomától függ).
Szerintem kettőtök között nem nehezíti meg a kapcsolatot, ha a lány tudja a helyén kezelni a szülei véleményét. Ezért semmiképpen se add fel, lehet, hogy nem is lesz problémás a helyzet.
Drukkolok Nektek :)
24N
Csak lebegtesd meg, hogy mennyit keresel és nem lesz bajuk :D
Amúgy nem mindegy, hogy van-e diplomád vagy nincs? Alapműveltség legyen rendben, akarj dolgozni, légy igényes magadra és a környezetedre. Ha ezek megvannak, akkor nincs okuk pampogni, hogy nincs diplomád. Ha összejöttök a lánnyal és jól megvagytok, akkor csak az számít, hogy boldogak legyetek :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!