Mivel javíthatnék a helyzetemen? Nagyon magányos és 'gyenge' vagyok.
Első éves egyetemista vagyok, szóval értem, hogy sok a változás meg minden....de kezdem nagyon elhagyni magamat, pedig tudom, hogy nem kéne!!!Nagyon rossz a családi helyzetem, mind anyagilag, mind kapcsolatok terén, ez nagyon kikészít, szinte minden nap van valami. Az elköltözést fontolgatom-anyagilag bírnám-de ehhez nem érzem magam elég erősnek.És nem tudom akkor változnának-e a dolgok, hogy nem bennem van-e a hiba.Iszonyatosan elhagytam magam, nem sportolok, csak itthon fekszem egész nap és nem bírok tanulni sem!Ez nagyon aggaszt. Szánalmas....mit tudtok ajánlani??
Köszönöm
Szerintem nézzél hírdetést, amiben fiatal egyetemisták keresnek lakótársat albérletbe. Bekerülsz egy közösségbe, fiatalok közé, ahol feltehetően jobb lesz a hangulat és életkedvet kapsz a többiektől. Nem szabad így elereszkedned, ilyen fiatalon főleg nem. Én már végeztem az egyetemmel. Visszagondolva az egyetemi négy évem volt a legfelhőtlenebb és legvidámabb periódus az eddigi életemben, a rengeteg vizsga és kötelezettség ellenére is. 370 kmre kerültem otthonról egy sokkal nagyobb, idegen városba, sőt még nyelvi akadályokba is ütköztem. Nekem nincsen problémám a szüleimmel (annak ellenére, hogy kicsit konzervatívak), de mégis úgy éreztem magam , mintha kiszabadultam volna egy kalitkából, ugyanakkor meg gyámoltalannak is. Egyetem előtt nem jártam sehová sem bulizni pl.,nem ismerkedtem fiúkkal és hasonlóan éreztem magam, mint te most. Aztán kinyílt a világ, új barátokat is szereztem és ebben az időszakban ismertem meg a páromat is. Eleinte nem volt könnyű boldogulni, de így legalább rákényszerűltem, hogy összeszedjem magam. Kérded, hogy benned van-e a hiba. Egyedüli hibádnak a bátortalanságot látom. Ha nyomaszt az otthoni légkör és nem tudsz ezen változtatni, lépned kell és elköltözni, mert lelileg felőröl és tényleg nem lehet így tanulni sem. Sok erőt kívánok neked :)
Amúgy lány vagy, vagy fiú?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!