Férjem egyre jobban bele süllyed az alkoholizmusba, mi tévő legyek?
Már két éve, hogy férjem elkezdett iszogatni, eleinte naponta 1-2 sört, majd becsatlakozott a tömény is. Első pillanattól fogva tagadja és eldugdossa a töményes üveget, amikor már szinte nem forog a nyelve az italtól ráfogja, hogy eggyel több sört ivott. Becsapja az egész világot, mert mindenkinek azt mondja:Ő soha nem fogyaszt alkoholt, igaz rajtunk a családján kívül senki sem látja részegen. Többször próbáltam elbeszélgetni vele, mi az oka az ivásnak, mi bántja, tudok-e neki segíteni, olyankor mindig az a válasz, hogy "ne sajnáljam már tőle azt a két sört, meg egyébként is bánt egy újjal is engem". Fizikailag nem bánt, de látom ahogy leépül, alig eszik, cigizik és naponta 2-3 deci vodka a hitvány fajtából... Mi ez az egész, mi történhetett vele, miért nem mondja el, hogy mi az oka az ivásnak, miért zugivó? Mit tegyek, van valami megoldás? Egyszer említettem neki az elvonót, igyekeztem a legtapintatosabban megközelíteni a témát, hát ne mondjam kaptam kígyót-békát és két napig nem szólt utána hozzám. Eljutottunk odáig, hogy haza jön a munkából, 10 perc és már kész van, lefekszik, alszik reggelig, este meg kezdődik minden elölről. A hétvége csak annyiban más, hogy már reggel beiszik, van, hogy délelőtt is, meg délután is kidől és alszik 2-3 órát.
Biztos sok emberben felmerül a megoldás, hogy egyikünk jobbra a másikunk balra és mindenki éli az életét ahogy akarja, ahogy tudja. De én nem tudok hova menni, őt nem rakhatom ki a közös otthonunkból, százszor végig gondoltam már mit tegyek és nem jutok a gondolataimban előrébb. Fogadjam el, hogy ilyen, viselkedjek úgy mintha minden a legnagyobb rendben lenne, mert nem üldöz nagykéssel és nem ordít velem, vagy sz@jak a fejére, hagyjam magára és majd lesz valami?
Van csoport a függők hozzátartozóinak is. Menj el egy ilyen csoportba, és ott megtudod, mi a helyes magatartás.
Olvasd Horváth Szilveszter honlapját is, a könyvét is letöltheted.
35 éve vagyunk együtt, ha ez az állapot nem lenne, boldogok is lehetnénk. Talán furcsa amit leírok, de valóban így van: Reggel, mikor felkelünk átöleljük egymást, amikor elindulunk dolgozni legalább 10-15 puszi és hosszan magunkhoz szorítjuk a másikat, amikor "tiszta": simogatás, cirógatás, mosoly, ölelés, puszi, mindig az ő szájából hangzik el először az, hogy: szeretlek.
Régen már vagy 15 éve volt, hogy ivott, de soha nem ennyit, akkor tényleg elvétve 1-2 sört, azt sem napi szinten, de töményet akkor nem
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!