Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Bántó lehet egy férfinek, ha...

Bántó lehet egy férfinek, ha a leendő felesége nem akarja felvenni a vezetéknevét?

Figyelt kérdés

Egyenlőre még nem aktuális nálam a dolog, de én úgy gondolom, hogy nem szeretném felvenni a majdani férjem vezetéknevét semmilyen formában. Úgy vagyok vele, hogy van nekem rendes nevem, amit viselek immár 22 éve, miért kéne nekem másik név azért, mert férjhez megyek? Eleve miért pont nekem kéne megváltoztatni a nevem? (tudom, hogy a férfi is felveheti a feleség vezetéknevét, de arra sokkal kevesebb variáció van, meg ahogy látom, a pasiknak sem nagyon akaródzik ezt tenni) De vajon ez nem bántó egy férfinak?

Légyszi ne írjatok olyat, hogy majd ha nagyon szerelmes leszek, akkor máshogy fogom gondolni, mert voltam már menyasszony, de akkor is ugyan így gondolkodtam erről, csak valahogy aztán ezt nem beszéltük meg anno.

2009. aug. 8. 00:41
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:
40%

Hm, összetett kérdés.

Mit értesz az alatt, hogy felveszi a nevét?

Ha azt, hogy a "leánykori" vezetéknevét lecseréli a férj vezetéknevére, azt én személy szerint nem tartom túl szerencsés dolognak. Az én szememben a házasság az összetartozás, és az életünk egymásnak szentelésének legmagasabb szintje, de ez a teljes névfelvételből nem nagyon tükröződik.

Ha a hölgy felveszi a Xné előnevet, és megtartja a vezetéknevét, az jelképezi, hogy összetartoznak, ezért én fontosnak tartanám ezt a verziót.

Kérdésedre válaszolva: a névváltoztatós verzióra egyáltalán nem kérném, sőt, ellenezném, de az előneves verzió elutasítása nagyon rosszul esne, bántó lenne.

21/F

2009. aug. 8. 13:18
 22/25 anonim ***** válasza:
63%

kérdező!

Most ha nem akarsz házasodni akkor minek ez a kérdés. Élettársi kapcsolatban nem veszi fel senki senkinek a nevét. Na mindegy.

Egyébként meg ez az egész akkor lesz igazán érdekes számodra ha lesz egy olyan kapcsolatod. Felesleges ezen így agyalni.

Lehet továbbra is lepontozni.

2009. aug. 8. 13:48
 23/25 anonim válasza:
52%
szia.szerintem ez egyáltalán nem sértő.magyarázd el neki,hogy mi a helyzet.biztosan meg fog érteni,ha majd sor kerül a dologra.nálunk,itthon,különben nem létezik a "né" megszólítás.ha valakit tóth laurának hívnak,a férje meg nagy ervin,akkor nagy laura lesz,nincs semmi né.persze ez nem magyarország
2009. aug. 8. 14:30
 24/25 A kérdező kommentje:

Köszi az eddigi válaszokat.

Mi az, hogy minek ez a kérdés? Azért kérdeztem, mert kíváncsi vagyok, kész passz. Nincs miért, nincs minek, egyszerűen érdekel.

2009. aug. 8. 18:15
 25/25 anonim ***** válasza:
76%
Érdekes,itt két férfi szólalt meg eddig,ha jól vettem ki a kommentekből,egyik sem mondta azt,hogy az összetartozás jeleként én veszem fel a feleségem vezetéknevét.Ha tényleg az a lényeg,hogy lássák,hogy egy család vagyunk,akkor miért ne? A né nekem is azt jelenti,amit az egyik válaszoló kifejtett,hogy valaki tulajdona.Ezt érezném én is,ha így venném fel a nevét.De sehogy nem fogom.Megszoktam a sajátom,ezt adták nekem és csak azért mert így szokták vagy,mert mások elvárják nem változtatom meg.Nem a néven múlik,hogy úgy érezzük összetartounk és hogy szeretjük egymást.Az pedig,hogy mások mit gondolnak majd erről a környezetemben egyszerűen nem érdekel.
2009. aug. 9. 16:04
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!