Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Szerintetek mennyire normális,...

Szerintetek mennyire normális, ha apám munka után minden nap megiszik 2 sört?

Figyelt kérdés
2012. okt. 18. 22:42
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
70%
1-2 sör teljesen normális. Én is megiszok heti egyet, hétvégén, általában szombat este... Befüvezve jól esik a sör. :D
2012. okt. 19. 00:04
 12/22 anonim ***** válasza:
87%

Akkor nem normális ez, ha nem tud meglenni nélküle, mondjuk ha valamiért egy ideig nem jut hozzá, ha rendszeres időközönként részegre issza magát, ha bármilyen probléma esetén rögtön az italhoz nyúl, vagy ha csak úgy tud meglenni, ha folyamatosan alkohol hatása alatt van, még ha csak épphogy a hatása alatt is. Az alkoholistának általában az ital a legfontosabb, fontosabb még a családjánál is, még ha nem is ismeri be. Ha apukád nem ilyen, szerintem azért még ne ijedj meg. Igazából talán a család látja a legjobban, hogy a családtag szimplán szereti-e az alkoholt, vagy függ tőle.

Általában a napi két sör még nem alkoholizmus. Apukám minden ebédkor megiszik egy pohár bort, az orvos azt mondta, jól teszi, egészséges. Tatám minden ebédhez, vacsorához megivott egy felest, ha csak lehetősége engedte - ha nem volt rá lehetősége, abból sem volt semmi. Soha sem többet, még a legnagyobb problémák közepette sem, mikor már minden vérbeli alkoholista jócskán az italhoz fordult volna. Soha nem volt részeg, szorgalmas, családszerető ember volt, túlélte a 90-et.

Ezzel nem akarom az alkoholt reklámozni, oda kell figyelni, ha valami gyanús jelet lát az ember, de nem kell mindjárt rémeket látni, tudni kell a határokat.

2012. okt. 19. 01:44
 13/22 anonim ***** válasza:
65%

Na na na azért alkoholista nem lesz belőle.

Apa is mindennap megiszik 1 max 2 sört.

És nem alkoholista.

2012. okt. 19. 06:54
 14/22 anonim ***** válasza:
90%
Apa amióta ismerem, minden este megiszik egy sört vagy egy pohár fröccsöt. Családi bulikon vagy ha megyünk valahova ő sose iszik, mert vezet, simán meg tudja állni. Ő azt mondja, hogy ennyi kell neki a kikapcsolódáshoz este, nagyon megterhelő a munkája. Mivel még sosem láttam részegen illetve többet inni ezért úgy gondolom, hogy nem alkoholista. Kocsmába se ment még soha. Szerintem attól függ, hogy apukád alkoholista-e, hogy iszik-e máskor is, illetve meg tudja-e állni, hogy ne igyon, ha nem lehet vmiért (este még vezetnie kell, gyógyszer miatt stb...)
2012. okt. 19. 08:53
 15/22 anonim ***** válasza:
100%

az én apukám is megiszik napi egy két sört...mégsem alkoholista, jól megvan nélküle, nem függ tőle, mi egymillioszor fontosabbak vagyunk neki, és csak azért issza, mert megengedheti magának, jólesik neki délután...és ennyi...slusszpassz...

viszont párom apukája már reggel megissza a kis felesét, kocsmát imádja, a pia fontosabb, mint a családja, és nem kevés pénz ment már el az ital rovására...na ez alkoholizmus...

24L

2012. okt. 19. 09:06
 16/22 anonim ***** válasza:
34%

Az alkoholista kifejezés nem azt jelenti, hogy valaki rendszeren seggrészegre issza magát. Ha már naponta kis mennyiséget iszik úgy, hogy az neki "jár", akkor igenis kialakult nála az alkoholfüggőség. Orvoshoz kell vele fordulni.

Ajánlom mindenkinek elolvasásra a Zacher könyvet!

2012. okt. 19. 09:23
 17/22 anonim ***** válasza:
100%

Teljesen normális, bár az enyém lenne ilyen.

De ő mindennap pi*csa részeg, ha van pénze, ha nincs, ha szabadnapos, akkor napi kétszer issza le magát a sárga földig, szóval a tiéd abszolút normális.

2012. okt. 19. 11:07
 18/22 anonim ***** válasza:
Nem, nem feltétlenül alkoholista, aki naponta iszik egy-egy pohár alkoholt és nem is feltétlenül alakul ki függőség. Van pl. aki naponta sörözik, de ha valamiért nincs otthon sör, viszont van csokilikőr az ugyan ott rohadhat meg tőle, mert utálja. Pedig alkohol! Aki alkoholista, az megissza, legyen bármi. De mindegy, nevezhetjük, ahogy akarjuk, még sokkal jobb egy normális, dolgos, családszerető ember annyi hibával, hogy olyan borzalmasan "alkoholista", hogy napi egy-két sört, vagy egy-két pohár bort megiszik, mint egy-két józan bolond. :) Kedves kérdező, jó, hogy aggódsz apukádért, de ha csak ilyen mennyiséget iszik és ez így is marad, tényleg nincs rá okod. :)
2012. okt. 19. 11:16
 19/22 anonim ***** válasza:

Feszültséglevezetés tudatmódosítóval?

Miért oké, ha a feszültséget vezeti le vele? Attól még alkohol, roncsolja a szervezetet, akármilyen néven, üvegben.

2012. okt. 19. 11:21
 20/22 anonim ***** válasza:
80%
Az én párom is így kezdte,most ott tartunk,hogy hétköznap 3-4 doboz sör,hétvégén pedig ennek a duplája.Ne mondjátok már,hogy ez is normális.Szerintem ez már függőség.
2012. okt. 19. 12:20
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!