Szerintetek is mondjak le Anyai részemről?
Kényszer értékesítést akkor is elrendelhet a bíróság, szóval egyezzetek meg inkább.
Szerintem nem lehúzás mivel apai részre a hitelt nem fizeted, így a pozitív része sem érint. Anyai rész meg azért nem az mert ha beteg lesz és gondoskodni kell róla akkor nem te hanem az öcséd lakik vele, így az ő feladata. Szerény véleményem szerint pedig az örököljön aki a beteg szülőről gondoskodik.
Én meg nem értek azzal együtt, hogy a hitel nemfizetése kiváltja a házat. Nem tudom mi mennyit ér. De ha van pl. egy 20 milliós ház, felvettek valamennyit, amit szintén nem tudok, de fizessenek vissza 5 milliót kamatostól. Ez még nincs egy súlyban. Arról nem is beszélve, hogy a testvérnek sem mondta senki, hogy maradjon ott. A kérdező elhagyta a szülői házat, saját erejéből, párjával együtt él valahol, ami kétlem hogy mondjuk 5 millióból kijön.
Ha a testvér nem lakna a házba, és a szülők vették fel a hitelt, ahhoz sem lenne semmi köze, bár jogilag igen, annak is örökölné a felét. Normális családban viszont senki nem fizettetné ki vele.
Nekem nagyon úgy tűnik, hogy a kérdezőt ki akarják semmizni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!