Szerintetek is mondjak le Anyai részemről?
Sok mindentől függ. Az én anyukám lemondott a részéről, de nem azért mert ezt kérték, követelték. Hanem mert nem volt szüksége rá. Míg nagynénéméknek igen. Soha nem kértek tőle ilyet, magától ajánlotta fel. Egyébként ez egy falusi ház, szóval nem kell nagyon nagy összegre gondolni. Mi megvoltunk nélküle.
Azonban nálatok az nem tetszik, hogy ezt kérik tőled. Ha jól értem nem csak testvéredék, hanem anyukád is. Ha neked is szükséged van a pénzre, akkor állapodjatok meg. Fizessenek úgy ki, hogy a felújítás előtti állapot rád eső részét. Vagy ha belemész is abba, hogy lemondasz. A testvéred meg mondjon le, a másik telekről.
Az örökséggel nem csak vagyont, hanem hitelt is örökölhetsz, ahogy tapasztalod.
Ha a hitelt nem akarod fizetni, a vagyon se kelljen. Tehát apai részről én biztos lemondanék a helyedben, ez így lenne fair.
Az anyai az már más kérdés, de valszeg arról is lemondanék, cserébe mondjuk a másik telekért.
Örököltél:házat és hitelt! Ha az egyik nem kell, akkor a másik se kelljen, tehát ha a hitelről lemondtál, akkor a házról is mondj le.
A másik felében pedig egyezzetek meg, tesód mondjon le a telek feléről, az a tied, a másik pedig az övé.
Nekem is lehúzás szaga van a dolognak. Viszont most jut eszembe.. Nem tudom pontosan hogy van, de szerintem sajnos az a helyzet, ha lemondasz ugye a hitelről, ezzel együtt a vagyonról is, lehet, hogy törvényesen ez csak úgy működik, ha az egész örökségedről lemondasz, tehát a telekről is.
Ennek járj utána!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!