Mit tennél, ha a lakótársad a tulaj tiltása ellenére felhordaná a pasiját a szobába?
Figyelt kérdés
2012. okt. 17. 14:09
21/27 anonim válasza:
A lakótárs nem jelenti azt, hogy egy szobában vagytok. Ezért gondolt mindenki másra.
Így valóban más a helyzet, de egy szoba bérlése kb. 20-30 ezer forint. Szerintem nem kellene egy szobán osztozni egy idegennel. Nem egészséges és azt a pénzt inkább spórold meg máson. Ráadásul látod mennyire idegörlő tud lenni!
22/27 A kérdező kommentje:
novembertől utazni fogok,így több pénzem is marad,és ki leszek aludva,melózni,tanulni is fogok tudni
2012. okt. 20. 14:23
23/27 anonim válasza:
Sajnálom, hogy kicsit élhetetlen számodra a környezet, igazad van, hogy ki vagy akadva.
DE! Olyan nincs a jog szerint, hogy önmagában a tulaj megszabja az ingatlanbérlőnek, hogy nem hordhat fel embereket a lakásba. Természetesen az okozott károkért felelősséggel tartozik, de megtiltani ilyen dolgot nem lehet.
24/27 anonim válasza:
Ja, hogy egy szobában laktok? Így már gáz. Megpróbálnék először kompromisszumot kötni: akkor hozhatja fel a pasit, amikor én nem vagyok ott. Ha neki ez fontos, alkalmazkodjon. Sokáig laktam albérletekben egyetem alatt, én elég jól tudom, mi a dörgés. Ha betartja ezt, akkor no para. Ha nem, akkor lazán kipenderíttetem a csajt 1 hónapos felmondási határidővel. Ha külön szobában lakna a csaj, akkor nyugodtan felviheti a csávót, de csak ha az is belead a rezsibe és ő is rendet tart maga után és kulturáltan viselkedik.
25/27 A kérdező kommentje:
igen,szobatársak vagyunk,de csütörtökön otthagyom a lakást,lehetetlen így élni,hogy ő egy számomra idegen pasit hord fel a közös szobába,és olyankor is ott vannak,amikor én otthon vagyok,és tanulni szeretnék
2012. okt. 23. 12:56
26/27 anonim válasza:
Rosszul teszed, szerinted rögtön az a megoldás, hogy kereket oldasz. Lesz még az életedben ugyanis dögivel ilyen szitu, ahol meg kell védened az érdekeidet KOMMUNIKÁCIÓ útján és nem lesz lehetőséged a menekülésre. Ülj le a szobatársaddal beszélni erről: magyarázd el neki, hogy ez a szoba a te PRIVÁT szférád és ebbe te kényszerűen beletartozik, de a pasija NEM. Épp ezért ajánld fel azt a kompromisszumos megoldást, hogy csak akkor viheti fel a pasit, amikor te nem vagy otthon. Ha ebbe beleegyezik, és tartja is magát ehhez, akkor meg van oldva. Ha nem, akkor dobasd ki a tulajjal. Állj a sarkadra, mert még egyszer mondom, nem minden problémára az a megoldás, hogy elmenekülünk.
27/27 A kérdező kommentje:
anyagi okai vannak főleg,hogy elmegyek,ennyi pénzt nem fogok egy ilyen lakásra áldozni,10 ember lakik csak a felső szinten,lent pedig 14.tömegynomor,magán szféra 0
2012. okt. 23. 15:05
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!