Milyen indokkal lehet a gyerektartást emeltetni?
Figyelt kérdés
Amikor szétmentünk, exférjem minimálbérre volt bejelentve a munkahelyén (persze többet kapott), ezért azt kértem, hogy 20.000 Ft gyerektartást kelljen fizetnie, amit meg is ítéltek. Ez az akkori fizetésének több mint 20%-a volt. Most úgy alakult a helyzet, hogy olyan helyen dolgozik, ahol rendesen be van jelentve, így a fizetésének a 20%-a is 20.000 Ft, de ha emelkedik a fizetése, akkor se lesz köteles fizetni 20.000-nél többet. Lehet kérni a bíróságon, hogy változtassák meg az ítéletet, hogy 20%-ot legyen köteles fizetni? Milyen indokkal lehet ezt kérni?2012. okt. 17. 08:23
11/15 anonim válasza:
Nem elnézted hanem annyira volt bejelentve, tényleg kérést jöttél feltenni, de csak veszekszel. Mindig a bejelentett fizetés alapján lehet gyerektartás kérni. Mi lenne ha nem bemondom, hogy 1 milliót keres aztán igazság szerint minimálbéres ez nem kívánságműsor.
12/15 A kérdező kommentje:
Nem veszekszem, hanem próbálom megvédeni az álláspontomat. Tudom, hogy csak a bejelentett fizetése után kérhetem a gyerektartást, ez ellen nem is kívántam harcolni. Most is a bejelentett után szeretném kérni, csak nem szeretném, ha maradna a fix összeg, hanem ha százalékos arányban határoznák meg. És a kérdésem annyi, hogy ezt meg lehet-e változtatni, de erre még nagyon válasz nem jött, csak a fikázás.
2012. okt. 17. 14:57
13/15 anonim válasza:
Pedig leírtam, hogy mire hivatkozva lehet emeltetni, ez jogi válasz volt, attól még, hogy lepontozták.
A két év az más, a gyerekelhelyezésre is vonatkozik. Előtte is lehet, csak nyomós indok kell. De még egyszer mondom: az NEM a tartásdíj.
14/15 anonim válasza:
Ha gyanúsan többet keres, mint amennyi után fizet, akkor lehet kérni vagyonosodási vizsgálatot, ott minden kiderül. Persze ezután valszeg kicsit ideges lesz.
Elképesztő, hogy mindig pénzéhesnek nevezik itt az elvált anyukákat... Ti is csak a fizetésetek 20%-át költitek a gyerekeitekre?
15/15 A kérdező kommentje:
Most már ugye nem keres többet, mint amennyire be van jelentve, ezért szeretném a 20%-ot, nem a fixet. A vagyonosodásinak meg nem lett volna értelme szerintem, mert vagyona az nincs. Akkor megvárom, amíg a gyerek iskolás lesz, akkor megpróbálom felülíratni a gyerektartást. Más választásom ezek szerint úgysincs.
2012. okt. 19. 08:31
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!