Más családok is így vannak mint mi a mai világban?
Nagyon ki vagyok már készülve ,nem tudom,hogy csak a mi családunk van e hasonló helyzetben,vagy mások is így vannak:
-A férjem dolgozott nyáron egy nagy magyar erőműben az első két hónapban ki is fizették,aztán a harmadik hónapban felmondott hónap végén külföldi munkavállalás miatt,azt mondták majd megkapjuk a fizetését hozni fogják ide nekem a házunkhoz szeptember közepén,azóta is csak hitegetnek bennünket,hogy majd ekkor-majd akkor...
Ma sokadjára felhívtam a férjem volt főnökét és muszály volt lealacsonyodnom,mert már jogi útra tereléssel fenyegetőztem amikor ismét arra hivatkozott,hogy nem tud mit mondani,mert nem kaptak meg valamilyen utalást és azért nem kapja meg a férjem az augusztusi fizetését még most sem.
-A férjem szeptember elején dolgozni kezdett Németországban egy magyar emberrel ment ki,két hétig dolgozott napi 10-12 órát ,majd megszűnt a munkalehetőség,úgy vitték ki,hogy évekig lesz munkája ott,a fizetését azóta sem kapta meg,tegnap hívtam fel a férfit,hogy 10.-ére ígérte a férjem bérét és nem érkezett meg,a jövő hétre ígért elszámolást...szerintem az életben nem fogjuk már megkapni azt a pénzt sem
-Férjem örökölt egy házat melyben albérlők laknak akik el vannak maradva két havi számlapénzzel és lasan már 3 havi lakbérrel.
Ma őket is felhívtam,hogy a türelmem legvégéhez értem,jönnek a csekkek ,a felszólítások,mert ők nem fizetik a számlákat én pedig nem tudom megelőlegezni nekik.
A férjem Németországban dolgozik,jövő hónap közepén jön csak haza, én 8 órában ,több műszakban dolgozom,becsületes,rendes emberek vagyunk és már nem akarom elhinni,hogy ennyi csaló,másokat kihasználó ember folyton bennünket találjon meg!
Nem vagyok én pénzbehajtó,tehetetlen és kétségbeesett vagyok!
Az egytelen biztos pontunk az én közalkalmazotti fizetésem és az én szüleim segítsége,mert ezek nélkül már a híd alatt laknánk és éhenhaltunk volna.
1. MINDENT csakis szerződéssel!!
2. Albérlőket már leírták, szerződés (esküszöm szívesen átküldöm adatok nélkül a sajátunkat, hét oldalas, én írtam, kikezdhetetlen), kaució és nem Máltai Szeretetszolgálatot játszani, hanem üzletként kezelni, mert ez az.
3. Volt munkaszerződése a férjednek? Ha igen, akkor munkaügyi bíróság és azonnal készségesen fizet peren kívül (ha nem, akkor peres úton tuti) a cég. Amúgy miért neked adják oda? Tudtommal utalással kell fizetni, mert egyébként kétszer is behajtható rajtuk, hiszen nem tudják bizonyítani, hogy odaadták neked. Hacsak nem íratnak alá átvételit.
4. Ugyanez a német munkára. Volt munkaszerződés? Ha nem, akkor a férjed lemondott minden jogáról - ilyet többet ne csináljon, tanulópénz vastagon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!