Mit gondolnál erről az állításról?
Egy 30 éves férfi azt mondaná neked, szerinte van olyan hogy életünk végéig szerelmet érezni a párunk (később feleségünk) iránt...
Az én párom jelenleg ezt vallja, feleségül szeretne venni, és jóban-rosszban ugyan,(mert az élet mindig hoz nehézségeket), de le tudnánk élni együtt egy életet. (Az én véleményem: Persze, le tudnánk élni egy életet egymással, de hogy a nagy szerelem elmúlik idővel, az szerintem törvényszerű, elkerülhetetlen....
Édes és imádnivaló hogy így gondolja, de nekem picit naivnak tűnik, vagy csak pesszimista vagyok???)
Vélemények?
Örülnék, hogy olyan emberrel vagyok aki pont úgy gondolkodik ahogy én. Persze, hogy érezhetsz szerelmet életed végéig! Mármint abban az esetben, ha törődsz a kapcsolattal. Hogy az nem ugyanolyan mint az első pár hónapban, az már más kérdés. Nem ugyanolyan. Sokkal jobb.
Üzenem a párodnak, hogy maradjon csak ilyen mindig! :)))
(Hozzáteszem hozzá sem mennék olyanhoz, aki úgy áll hozzá, mint pl. te is. Minek?! Már előre közli, hogy nem tudnak szeretni egész életében?! De jó!)
A nagy szerelem tényleg elmúlik, soha nem lesz olyan, mint a kapcsolat elején, ez másfajta szerelem lesz.
Nem vagy pesszimista, ő naiv, álmodozó, ami jó, csak aztán ne csattanjon, mert átalakul az érzelem. (sokan ilyenkor lépnek le, szakítanak, válnak, mert ezzel nincsenek tisztában)
Első válaszolónak: nem arról van szó, hogy nem fognak szeretni, hanem hogy a nagy szerelem, azaz az első fellángolás múlik el.
Szerintem a kérdezőnek és a párjának is igaza van valahol, mert az első égető lángolások valóban nem jönnek vissza úgy soha, mint az elején. Ez fizikai lehetetlenség is lenne, hiszen az elején az ismeretlenség izgalmai is benne voltak az első fellobbanásban.
Egyébként mintha magunkról olvasnék. Kettőnk közül ezen a téren én vagyok a higgadtabb, elemzőbb, párom a romantikusabb.
Véleményütközések pedig nem csak azért vannak, mert mindenki máshogy éli meg az érzelmeket, hanem mert sokan mást neveznek szerelemnek, szeretetnek, vágynak stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!