Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit csináljunk, hogy apám...

Mit csináljunk, hogy apám végre elhúzzon itthonról? Már baromira elegünk van belőle!

Figyelt kérdés

Apám alkoholista. És szerintem már menthetetlen, legalább 25-30 éve iszik rendszeresen, évről évre egyre többet. És persze már próbáltunk mindent, nem használt se szép szó, se kiabálás, se bűntudatébresztés, semmi. Egy napja ebből áll: iszik, cigizik, tévézik, alszik. És persze kritizál, fenyeget minket.

Már nagyon elegünk van (én, anya, testvérem), anya egyik munkahelyről a másikra jár, mi a testvéremmel tanulunk, de nagyon nehéz ilyen apa mellett. Tanulni sem enged, semmit nem lehet csinálni, csak egész nap kussban maradni. És persze dolgozni sem jár, legalább fél éve.

Szóval hogyan tüntethetnénk el ezt a semmirekellőt? Jó lenne, ha elköltözne innen, de önszántából nem fog, más módszerhez kell folyamodnunk.

2012. okt. 5. 17:43
 1/6 anonim ***** válasza:
Egy máj nem dagadhat örök életig. Egyszer el fog durranni. Remélem nemsokára... én is utálom az alkeszokat, az apósom is az!...
2012. okt. 5. 17:45
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

Nekem az anyám volt ilyen. Durva alkoholista volt. A 10 ujjamon megtudnám számolni hányszor volt józan az elmúlt 40 év alatt. 2 hónapja halt meg. 64 évesen, szív infarktusban.

Szóval a legtöbb alkoholista nem a pia miatt fog meghalni, és eléggé jól regenerálják magukat a sok piával..

Hogy mit tehetnétek?

Kezdésnek anyud váljon el tőle, és ne adjon pénzt neki piára. Ne etesse, ne mosson rá, vagyis ne tartsa el.

Valamiből inni kell, és azt a pénzt ha nem dolgozik apád anyud adja neki. Nem kell adni neki pénzt.

Majd rá kell beszélni, hogy anyud kifizeti a részét a lakásból, és menjen el.. Ha nincs pénz piára, elfogadja az ajánlatot. Ha anyudnak nincs pénze apudat kifizetni, akkor el kell adni a lakást, el kell felezni az összeget, és ha másképp nem megy albérletbe kell menni. Nem lesz könnyű, de legalább nem kell egy alkoholistával együtt élni.

2012. okt. 5. 17:54
 3/6 A kérdező kommentje:

De nem szeretném, ha nekünk kellene elköltöznünk. :( Itt nőttem fel, nem bírnám elviselni, hogy mások lakjanak itt. :(

Egyébként nem adja rá a pénzt, eladja a dolgait, és abból van pénze.

2012. okt. 5. 18:01
 4/6 anonim ***** válasza:

Ha nem cirkuszol/verekszik otthon, akkor nyugodtan vonjátok meg tőle a pénzt, majd rájön hogy változni kell

Amúgy kilehet ám az ilyen durva piásokat is rázni a gatyából, én simán agyon vágnám a faterom ha így inni, szerencsére nem szereti kórosan a piát

A válóper se utolsó megoldás, ha valóban nem akar változni, így nem mehet tovább mert nektek sokkal rosszabb lesz, a suli is mi pénzt elvisz a háztól, nem hogy még egy naplopót etetni/eltartani

20/F

2012. okt. 5. 18:02
 5/6 anonim ***** válasza:
Hárman vagytok,verjétek meg néhányszor!
2012. okt. 5. 19:38
 6/6 anonim válasza:
Elég szívós apád van... Szerintem egy próbát megér: Dobjátok ki az összes piát otthonról, majd amikor elmegy venni pakoljátok ki cuccostól és ha meg akar ütni hívjátok rá a rendőrséget :) Remélem tudtam segíteni...
2012. okt. 5. 20:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!