Gyereket vállalni a nagyszülői támogatásra alapozva?
A párommal 5 éve vagyunk együtt, 3 éve együtt élünk. Én 25 vagyok, ő 28.
Egyetem mellett dolgoztam és sajnos volt egy súlyos balesetem, így csak tavaly lett meg a diplomám. Nem sokkal utána kirúgtak, most van egy új munkahelyem 6 hónapja. Emiatt csak gyes-t és családit kapnék, ami elég kevés.
Anyósom mondogatja egy ideje hogy szeretne unokát és hogy majd segít meg támogat anyagilag. Én viszont nem szeretnék tőle függni.
Most a párom is mondta, hogy ez nem akkora tragédia, vállaljuk be így a gyereket.
Ti mit gondoltok?
Én ilyenbe tuti nem mennék bele. Nyilván a nagyinak köze van a gyerekhez, de ha tőle függnétek anyagilag, akkor simán benne lenne a pakliban, hogy bele akarna szólni a nevelésébe, mert hát ő adja a pénzt, joga van hozzá. Nem feltételezem, hogy anyósod valami hárpia, de láttam már nem egy olyat, ahol ilyen módon a gyerek bele volt kényszerítve sok dologba, pl. járjon templomba és áldozzon/bérmálkozzon, milyen suliba járjon, miket kapjon/ne kapjon meg, később hogy hova mehet, lehet-e táboroznia stb.
Másrészt ha anyukád lenne, az szerintem sokkal inkább lenne elfogadható, mert nála sokkal valószínűbb, hogy egyeznek a nézetek a gyereknevelésről (mégiscsak ő nevelt téged is), de még így sem biztos. Anyósnál ez még neccesebb.
Mivel te csak 25 vagy, semmi gond nincs abból, hogyha 3-4 év múlva szülsz.
Én a helyedben várnék, nagyon jó a nagyszülői segítség (nekem is van, anyagi és gyerekvigyázás), de ez csak maximum egy kis plusz legyen, ne ettől függjetek.
És tudod, hogy mi lesz a nagyszülői támogatás?
Eheted majd megállás nélkül a főztjét, ha tetszik,ha nem.Meg esetleg beszerez ezer éves barátnőitől agyonkopott régi babaruhákat,amit a macskád alá sincs pofád rakni.
Neked kell bébiételt, tápszert, pelenkát,ruhát venni.Kiságy,babakocsi,hordozó,ágynemű,és sorolhatnám a végtelenségig.nyílván meg lehet oldani,hogy mindent használtan veszel,kapsz,de jó az úgy?A pelenka sem egy csomag egy hónapra....Rengeteg pénzt felemésztenek a babák,de a gyerekek mégtöbbet.Ovis csomag, ezer váltóruha,kajapénz.
Tudom,hogy ez egy oldal, és lehet szegényen, de szeretetben nevelni gyereket, csak kérdés,hogy így akarjátok-e?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!