Nagyon szomorú vagyok a karikagyűrűink miatt, mit tehetnénk?
Tavaly házasodtunk össze a férjemmel,és a gyűrűink amiket akkor vettünk,már nem jók az ujjainkra.Nekem kicsi,neki nagy.Én híztam,ő fogyott.Barokk mintás,és azt mondta az ékszerész hogy bajos lenne a szűkítés/tágítás.Arra nincs pénzünk,hogy eladjuk,és ráfizetéssel másikat vegyünk.
Az enyémen 1 vagy max 2 számot kellene tágítani,a férjeméből kb 2-t,3-at visszaszűkíteni.Arra is gondoltam hogy lehet jó lenne ha az enyémet nagyobbítanánk amennyire lehet,az övét szűkítenénk,és az övé lenne az enyém,az enyém az övé.De attól tartok neki az úgy kicsi lenne,nekem meg nagy.Tanácsoljatok valamit légyszi,mert nagyon szomorú vagyok!
És ha te hordanád az övét, ő a tiéd?
Nem jó úgy az ujjatokra?
A csere sajnos azért nem jó,mert az övé nagyon nagy nekem,az enyém meg nagyon kicsi az ő ujjára.Majd akkor megkérdezünk mást is.De azt sem szeretném ha a minta összefolyna:(((
Köszönöm a normális válaszokat,kedvesek vagytok!Reménykedem benne hogy sikerül összehozni!
Én is csak ismétlek: másik ékszerész.
Egy valóban profi aranyműves még ennél bonyolultabb mintával is tud szűkíteni/bővíteni 2-3 számot, sőt: többek közt ez az egyik oka annak, h az aranyat használják a legfinomabb ékszerekhez, és nem pl. a volfrámot, ami pedig a sokszorosába kerül. Az arany tulajdonképpen akárhányszor s akárhogy megművelhető, csak a munkára szánt pénz (munkaóra) határolja be a lehetőségeket.. (nekünk is megcsinálta egy elhivatott szaki, pedig a miénken egymást metsző 5 sáv kanyargott kívül-belül - utólag senki se mondaná meg, h nem ilyen volt eredetileg)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!