Gyermekbántalmazás. Mi tévő legyek?
Barátnőmet (16) az elmúlt időben folyamatosan bántalmazza az apja (fenyegetés, anyagi megvonás, mozgásszabadság korlátozása, lelki terror, ok nélküli verés) és nem tudjuk mi tévők legyünk. A családban 4en vannak de abból 3 a számba vehető mert van egy 3 éves kisgyerek. Ha én feljelenteném az illetőt akkor nem valószínű hogy lenne a barátnőmön kívül bárki is aki ezt tanúsíthatná, mivel az anyja nem biztos hogy beállna a lánya mellé védelembe, én pedig sajnos elég távol vagyok jelenleg tőle, de ha az én szavam érne valamit hajlandó vagyok felmenni hozzá. (mindenképpen sikerülnie kéne a feljelentésnek mert ha nem, biztos hogy folytatódna tovább a dolog csak súlyosabban) Mi tévő legyek, mit csináljak/junk mert megkockáztatom hogy addig is elmenne a koma hogy megöli vagy kiteszi a szűrét a barátnőmnek.
Mihamarabbi segítséget megköszönném!!!!!!!!
1. Te nem jelentheted fel az illetőt (egyik érintett fél sem vagy) a gyámügyön bejelentést tehetsz, hogy tudomásod van gyermekbántalmazásról
2. Konkrétan mit jelent az anyagi megvonás és a mozgásszabadság korlátozása? Mert ha nem kap zsebpénzt, és szobafogságban van, az nem ezt jelenti...
3. azt tudod, hogy az anya miért nem tesz semmit?
Anyagi megvonás: amit dolgozik néha kicsi akármit azt elveszi tőle mondván hogy "nem érdemli meg" mellette nem engedi nyáron dolgozni és utána mondja neki hogy miért nem dolgozik?
mozgásszabadság korlátozása: iskolán kívül nem engedi sehova és senkihez, újonnan időn belül kell hazaérnie (ez az idő 1 óra és az út a suliból sietve is 1ó 20p)
Szia!
A barátnődnek mielőbb el kellene mennie a helyileg illetékes gyermekjólétihez!
Az anyukának egyenként tépném ki minden egyes hajszálát.A rohadt kis qrvája.Minek az ilyennek gyerek?
Nem tudnád átvenni a gyerekeket,mint gyám?Az anyának úgysem fognak hiányozni.
először 5/5 válaszához koment:nagy valószínűséggel a kérdező is kiskorú személy úgyhogy nem valószínű hogy a GYÁMJA lehetne.
a válasz:a barátnőd milyen jogcímen dolgozik,milyen időtartamban?mert 18 alatti személy csak szülői engedéllyel
dolgozhat és max 8 órában .ha ez megvan akkor nyisson egy JUNIOR számlát és utaltassa arra a jövedelmét.
az ÉDESAPJA a bántalmazó vagy nevelőapa?csak mert nem egyértelmű.
Szia!
Nem egyszerű a helyzet. A gyámhatóság is csak végső esetben szakítja ki a családból a gyereket. Elsőnek mindig azt nézik, hogy járnak-e iskolába.
Sajnos én ezeket átéltem, a 2 öcsémmel. Voltam bent a családügyiseknél is, de nem tettek semmit.-Jó, majd megnézzük. Szartak rá.
Pedig nálunk mindkét szülő iszik, kocsmázik, verekednek, anyu többször volt kórházba emiatt. Minket gyerekeket is megvertek, elég szegényes volt az étrend, ruházat nem megfelelő.
S nem találta indokoltnak a gyámügy az elvételt.
Ma már 28 éves vagyok, s próbálok segíteni a tesómnak is, mert ők még kiskorúak.
Ami ilyenkor a legjobb, ha egy családtag, rokon siet a segítségre.
A 3 éves gyerekkel hogy bánnak a szülők?
A 3 éves gyerekkel teljesen normálisan. Elég infót tudok az "apósról" úgyhogy a gondolkodásmenetem:
Hihetetlen egóval rendelkezik a koma, csak az a jó neki amit ő mond meg csinál, a többi az szar (akkor is ha pont az lenne jó). Mivel az életben semmi nem jutott neki komolyabban (10 osztállyal nem csoda) így az uralkodásvágyát a lányán éli ki. A kisebbik gyerekkel ezért nem szórakozik (egyenlőre...sztem onnantól hogy kirepül barátnőm őt is elnyomja)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!