Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ez manapság jónak számít?...

Ez manapság jónak számít? Hova tartozom szerintetek? (lent)

Figyelt kérdés
Egyedülálló férfi vagyok, 120 ezer Ft-ot kapok kézhez a munkahelyemen. Van egy lakásom, ahol egyedül élek. Autóm és hitelem nincs. Tartozásom sincs senki felé. Megélek ennyi pénzből, bár ha több lenne az se lenne baj. Persze sokan még annyit sem keresnek. De vannak félmillión felül kereső ismerőseim is. Most akkor én minek számítok ma? Szegénynek, középosztálynak?
2012. okt. 4. 08:41
1 2 3 4
 31/34 anonim ***** válasza:
100%

szerintem is a középosztályba tartozol.

Hogy hogy lehet félmilliót keresni? Azt nem mondom, hogy egyszerű odáig feljutni a ranglétrán, de azért a lehetőség az többnyire adott. Ha nem is sok, de azért fut jópár nagyobb project az országban, a menedzsereket meg mindig megfizették.

Vagy így van, saját cég, saját vállalkozás. Leleményesség.

2012. okt. 4. 15:09
 32/34 anonim ***** válasza:
58%
Milliós fizetés felett is ismerek embert. Viszont azzal az jár, hogy se családi élet, se szabadidő, se semmi. Mellette pedig olyan nagy felelősség, ami egy törékenyebb embert egy hónap alatt tönkrevágna. Persze nyilván létezik olyan is, aki lébecol ennyi fizetésért, de a nagy többségnek nem csak a szerencsén múlott, hanem azon is, hogy beáldoz olyan dolgokat, amit más nem tenne (család stb....)
2012. okt. 4. 16:05
 33/34 anonim ***** válasza:
100%

Pályakezdőként néhány ezer ft híján 200-at kapok kézhez. A főnököm fizetését csak tippelni tudom, de a két szinttel alatta levő kisfőnökök keresnek 7-800 körül. A főnököm szerintem másfél-két milliót kaphat kézhez, de ez tényleg csak becslés. Heti öt napot dolgozik, reggel nyolctól este 7-8-ig.

Viszont ő megmászta a ranglétrát, gyakornokként kezdett anno, 15 év alatt érte el ezt. Folyamatosan előléptették. Viszont hatalmas felelősség is van rajta. Egyszer számol félre valamit és másnap nincs munkája.

Hasonló pozícióban levő embert már rúgtak ki, mert a cég szerint szükséges lépést nem tett meg. Az évek alatt a gyakorlat azt bizonyította, hogy végül neki lett igaza - de azóta máshol dolgozik.

A férjem 350-400-at keres, benzint és a telefont fizetik neki. Szintén alulról kezdte. Szorgalmas volt, lehetett rá számítani. Nőtt a cég, őt pedig egyre feljebb léptették. Igaz, néhány évig rendszeres volt, hogy korán reggel bement és késő este ért haza,valamint nem illet meglepődnie, ha hajnalban csörgött a telefonja, hogy rohanjon, megoldandó helyzet van. Ilyenkor volt 10 perce inni egy kávét, megmosni az arcát, ruhát magára rántani és futott.

2012. okt. 4. 18:41
 34/34 anonim ***** válasza:
Számodra jónak számít ez az állapot, de nem igazából ez még nem sokra elég, főleg ha családalapításon gondolkodsz, ebből még nem tudsz olyan nagyon félrerakni. Szóval kapcsolj rá, hogy előrelépjél.
2012. okt. 5. 13:55
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!