Ez manapság jónak számít? Hova tartozom szerintetek? (lent)
Összetenném a két kezem, ha kézhez kapnék 120-at. 2 éve nincs állandó munkám...pályakezdő vagyok.
Úgyhogy én irigyellek, és akit irigyelnek, annak nem mehet rosszul. :)
24N
ma 10:50 vagyok!
Kíváncsi lennék a sok hülye barom miért pontozott le....pfff szánalom ez az oldal..
Az előttem íróknak csak annyit hogy remélem hallották ezt a mondást.
"Vakok között félszemű a király."
120e Ft-os fizetéseddel a középosztály alatt vagy.
Magyarországon szerintem a középosztályba az mondhatja magát aki 200-250e felett van a fizetése.
Utolsó
"200-250e felett van a fizetése"
Nagyon durva ezt olvasni, hogy ha valaki fizetése 200-250 ezer felett van, akkor középosztály. Bár logikus.
De akkor aki 70-80 ezret visz haza az mi?
Ha (a szakmámban) dolgoznék 83-at kapnék kézbe, a párom kap 100-at (300 óra munkáért...). Akkor elkönyvelhetem, hog szegény rétegbe tartozunk?
Szomorú :(
24N
"Akkor elkönyvelhetem, hogy szegény rétegbe tartozunk?"
Szerintem igen mert "szűkösen" éltek-élnek. Igaz nincsenek gondjaid mert kifizetnek minden de válogatni pl az olcsó dolgok között szoktak. Nem járnak étterembe, Új dolgokat ritkán vesznek vagy ott is a legolcsóbbat.
A helyes megfogalmazás az lenne szerintem.
Az tartozik a középosztályba aki megengedheti magának a minőséget.
Hasonló a szitum. 120-szal nem vagyunk szegények, hiszen van fedél a fejünk felett és nem úszhat el a hitel, azonban ebből a pénzből csak vegetálni lehet egyik hónapról a másikra.
Én egyedülálló nő vagyok. Egy-két rendszeres hobbira futja, de amiről álmodni sem lehet pillanatnyilag, az első sorban egy CSALÁD eltartása.... ezen kívül lakásvétel vagy -bérlés, hétvégi ház vétel, autófenntartás, síelés, nyaralás, külföldi út, gyakori színház, magánorvos, tenisz.
Szóval a 120 a legszükségesebbekre elég, el is fogy minden hónapban, de ELŐRELÉPNI
Összegezve szerintem a kategóriák nem objektívek, úgyhogy azt mondom, hogy az én olvasatomban szegények sem vagyunk, de középosztálybeliek sem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!