Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ez manapság jónak számít?...

Ez manapság jónak számít? Hova tartozom szerintetek? (lent)

Figyelt kérdés
Egyedülálló férfi vagyok, 120 ezer Ft-ot kapok kézhez a munkahelyemen. Van egy lakásom, ahol egyedül élek. Autóm és hitelem nincs. Tartozásom sincs senki felé. Megélek ennyi pénzből, bár ha több lenne az se lenne baj. Persze sokan még annyit sem keresnek. De vannak félmillión felül kereső ismerőseim is. Most akkor én minek számítok ma? Szegénynek, középosztálynak?
2012. okt. 4. 08:41
1 2 3 4
 21/34 anonim ***** válasza:
30%
Kérdező sok ember örülne ha mind ez így meg lenne neki.Hitel mentes auto és lakás,melléje egy 120 ezres biztos munka és fízetés.Én ezzel már el lennék életem végéig boldogan.Közben meg lehet keresgélni esetleg jobban fízető állást ha az ember nagyon akar.De hogy nincs hiteled az egy nagyon jó dolog a mia világban.
2012. okt. 4. 10:50
 22/34 anonim ***** válasza:
84%

Összetenném a két kezem, ha kézhez kapnék 120-at. 2 éve nincs állandó munkám...pályakezdő vagyok.

Úgyhogy én irigyellek, és akit irigyelnek, annak nem mehet rosszul. :)

24N

2012. okt. 4. 10:55
 23/34 A kérdező kommentje:
Köszönöm a véleményeket! Kívánom, hogy találjon mindenki munkát, és keressen jól! :)
2012. okt. 4. 11:02
 24/34 anonim ***** válasza:

ma 10:50 vagyok!

Kíváncsi lennék a sok hülye barom miért pontozott le....pfff szánalom ez az oldal..

2012. okt. 4. 11:04
 25/34 Ilyent ***** válasza:
62%

Az előttem íróknak csak annyit hogy remélem hallották ezt a mondást.

"Vakok között félszemű a király."

120e Ft-os fizetéseddel a középosztály alatt vagy.

Magyarországon szerintem a középosztályba az mondhatja magát aki 200-250e felett van a fizetése.

2012. okt. 4. 11:17
 26/34 anonim ***** válasza:
57%
De hiába 200e valaki fizetése, ha abból 100e hiteltörlesztésre vagy albérletre megy el. Akkor ugyanott tart mint a kérdező, akinek van saját lakása.
2012. okt. 4. 11:28
 27/34 Ilyent ***** válasza:
74%

Utolsó

"200-250e felett van a fizetése"

2012. okt. 4. 11:39
 28/34 anonim ***** válasza:
85%

Nagyon durva ezt olvasni, hogy ha valaki fizetése 200-250 ezer felett van, akkor középosztály. Bár logikus.

De akkor aki 70-80 ezret visz haza az mi?

Ha (a szakmámban) dolgoznék 83-at kapnék kézbe, a párom kap 100-at (300 óra munkáért...). Akkor elkönyvelhetem, hog szegény rétegbe tartozunk?

Szomorú :(

24N

2012. okt. 4. 12:23
 29/34 Ilyent ***** válasza:
74%

"Akkor elkönyvelhetem, hogy szegény rétegbe tartozunk?"

Szerintem igen mert "szűkösen" éltek-élnek. Igaz nincsenek gondjaid mert kifizetnek minden de válogatni pl az olcsó dolgok között szoktak. Nem járnak étterembe, Új dolgokat ritkán vesznek vagy ott is a legolcsóbbat.

A helyes megfogalmazás az lenne szerintem.

Az tartozik a középosztályba aki megengedheti magának a minőséget.

2012. okt. 4. 12:42
 30/34 anonim ***** válasza:
77%

Hasonló a szitum. 120-szal nem vagyunk szegények, hiszen van fedél a fejünk felett és nem úszhat el a hitel, azonban ebből a pénzből csak vegetálni lehet egyik hónapról a másikra.

Én egyedülálló nő vagyok. Egy-két rendszeres hobbira futja, de amiről álmodni sem lehet pillanatnyilag, az első sorban egy CSALÁD eltartása.... ezen kívül lakásvétel vagy -bérlés, hétvégi ház vétel, autófenntartás, síelés, nyaralás, külföldi út, gyakori színház, magánorvos, tenisz.

Szóval a 120 a legszükségesebbekre elég, el is fogy minden hónapban, de ELŐRELÉPNI

Összegezve szerintem a kategóriák nem objektívek, úgyhogy azt mondom, hogy az én olvasatomban szegények sem vagyunk, de középosztálybeliek sem.

2012. okt. 4. 12:52
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!