Mi a legszebb/legrosszabb emléked gyermekkorodból?
Fú, rengeteg jó emlékem van. Imádtam az összes karácsonyt, annyira jó hangulatú volt mind. Mikor megkaptam az első cicám ( meglepi volt) vagy amikor megkaptam a kutyáimat. Mikor apuval horgászni jártunk, én csak békát fogni (:
Rossz igazából csak egy van. Kimentem nyaralni egy családhoz akik itthon nagyon rendik voltak, kint pedig nekem kellett főzni, mosni, takarítani és vigyázni az 1 éves kisfiukra, 12 éves voltam. Nem tudtam kint a nyelvet, de adott címekre el kellett találnom ennyi idősen...anyuék mondták, hogy kijönnek értem, de másnap kiégett az autónk :S Még 1 hónapot ott voltam mire a kinti család hazahozott. Szörnyű volt!
Szép emlékem nagyon sok van, a legszebb talán tényleg nekem is a karácsony...
Rossz a szüleim válása.
Gyerekkoromból szinte csak rossz emlékem van.Most ez jut eszembe:alvászavarom volt.mindig este 8-kor volt a takarodó este,esetleg néha megnézhettem egy filmet.és mindig hajnalban sikerült elaludnom.Egyszerűen nem kapcsolat ki az agyam.Egyik este egyedül voltam apámmal és nagyon féltem este,ezért sírtam.Ez a tetves görény meg nem tudott aludni a sírásomtól és ahelyett,hogy megvigasztalt volna,az alacsony IQ-jával megvert,de nem kis szinten.Azóta nem vagyok hajlandó vele kettesben maradni sehol,ez 8 évesen volt.
Jó:Amikor 12 évesen elköltöztünk a saját házunkba.
legjobb sok van, karácsonyok nekem is, szülinapok, kirándulások... mikor kint voltunk a Tisza-parton és ugráltunk a fára felkötött kötélről.
olyan igazán rossz emlékem nincs, egyedül mikor szüleimnek volt egy elég veszekedős időszaka és kilátásban volt, hogy elválnak... na akkor volt, hogy tesómmal bezárkóztunk a szobába, hogy ne halljuk a kiabálást, és együtt sírtunk. így visszagondolva tényleg, az nagyon rossz volt.
Legszebb: Karácsony volt, én pedig lehettem olyan 5 éves, és iszonyatosan nagy volt a hó...Anya elvitt szánkózni amíg a "jézuska" nem jön, mert én bizony minden áron ott akartam maradni a fa előtt és nézni a Jézuskát :D Meg amikor még hittem a Télapóban ( Nővérem mindig elment érte, és mint kiderült ő volt a télapó:) mindig az ablak külső felénél integetett be hozzám fehér kesztyűbe..Imádtam azokat a pillanatokat, és a durva hogy 8 éves koromig le se esett :D )
A legrosszabb: Nagyim halála, 4 éves voltam amikor olvasott mellettem és egyszer csak nem szólalt meg :( Aztán kijött az orvos, és mondta hogy leállt a szíve. :(
19/L
A karácsonyok jók voltak.
Sok rossz is van, apám alkoholista...
Nincs egy adott legszebb emlékem, de rengeteg pillanatra emlékszem amikor felhőtlenül boldog voltam. Pl a karácsonyok. :) Vagy amikor még kicsi voltam és ugye korán kellett feküdni de este már rég alvásidőben elvittek magukkal vásárolni. Azt nagyon imádtam.
Sajnos rossz emlékem is van rengeteg: Apukám elhagyott amikor 4 éves voltam de emlékszem az előtte eltöltött időre, nagyon agresszív volt, egy csomószor bántott. A mostoha apukám is rengetegszer megvert. Anyukám is elhagyott ezért az emberért. Emlékszem amikor kb 4-5 éves lehettem jött ez a pasi a házunk elé. Anyukámat várta de a nagyimék nem akarták kiengedni. Bent ültünk a szobában mindannyian. Aztán anyukám azt mondta kimegy egy pohár vízért és már csak azt hallottuk amikor a kocsi elhajtott anyuval. Ezekről az emlékeimről nem tudok sírás nélkül beszélni pedig már családos felnőtt ember vagyok. A mai napig bennem él az, amikor üvöltöttem a sírástól hogy anyukám ne hagyjon ott ennek az embernek az anyjánál. Sírva könyörögtem kb 4 évesen hogy csak a cipőjét had csatoljam be... Még most is tudom hány csatt volt rajta.
szinte az egész gyerekkorom egy nagy szép emlék. a nagyszüleimmel minden perc fantasztikus volt, és hálát adok a sorsnak, hogy sokat eltölthettem velük. szinte náluk laktam gyerekkoromban, mert anyum sokat tanult és dolgozott, hogy később jobb sorunk legyen. szerencsére a nagyimék támogatták mindenben, és engem is olyan szeretettel vettek körül, ami nem sokaknak adatott meg.
a rossz emlékek talán a láthatások voltak, mikor apám elvitt. szinte sírva könyörögtem, hogy ne kelljen mennem, de mégis mentem, mert különben a gyámügy anyámat szekálta volna. aztán 6 évesen egyszer eljött értem, mondtam, h nem megyek. megunta az egész vacakolást, lelépett, és utána 6 évig nem is keresett. persze gyerektartást is luxus volt fizetni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!