Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Csak az én Anyósom koszos és...

Csak az én Anyósom koszos és rendetlen? hogy segitsek neki?

Figyelt kérdés

a helyzet a következő,Anyós egy rettentően jófej asszony,de az utóbbi 1 évben teljesen elhagyta magát!

napokig nem fürdik,pisilés után nem használ papirt,csak felhúzza a nadrágját és ennyi,ezt 2 okból tudom pontosan( 1. mindig pisis az ülöke, 2. én mosok ,igy látom a fehérnemüjét)

a konyhába nem enged nagyon be,se fözni se takaritani,pedig lenne mit!

tegnap hajszálakat találtam a krumplipürében, tegnap elött meg tele volt az egész konyha muslincákkal,rohadt zöldséggel ,gyümölccsel!

mikor rákérdeztem,hogy miért van itt ennyi bogár,fogalma sem volt!

én meg szépen kidobáltam mindent és én voltam a rossz!

hogy segitsek neki,mert már kifogytam minden ötletből

2012. okt. 3. 10:16
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
87%

lehet, hogy van valami pszichés problémája.

hány éves? próbáld úgy beállítani, hogy segíteni szeretnél, nem kivenni a kezéből a munkát.

2012. okt. 3. 10:19
 2/18 A kérdező kommentje:

49 éves.nemsokára betölti az 50-et!

Párom szerint mindig is ilyen volt,de nem ennyire durván!

2012. okt. 3. 10:20
 3/18 anonim ***** válasza:
VAltozo kor!
2012. okt. 3. 10:32
 4/18 A kérdező kommentje:

és a változó korral együtt elhagyja magát?

csak mert Anyukám is benne van már és ugyanúgy megy minden,mint elötte

2012. okt. 3. 10:34
 5/18 anonim ***** válasza:
100%

Szia! Anyósodéknál laktok? Vagy csak vendégként voltatok ott???

A pisis dolog valószinű nem azért van mert nem használ papírt. Szerintem inkontinencia. Szégyenli beismerni, hogy ilyen problémái vannak.

A másik dolog, hogy kb 50 éves kor körül a legtöbb ember (persze nem mindenki) kezd veszíteni az erejéből, nálunk pl apukám amit régen kb két óra alatt megcsinált most egész napos feladat, segítséget nem kér, de látszik rajta, hogy örül, ha én vagy párom segít neki pl ásózni. Azt viszont nem szereti, ha mindent helyette csinálunk meg mert akkor haszontalannak érzi magát.

Anyukámmal ugyanez a helyzet, abszolút nem koszos és rendetlen, de pl főzéshez már nincs annyi türelme. Sokszor csak összecsapja a kaját. Ha viszont csak én főzök ő is megsértődik.

Én a helyedben az csinálnám, ha ott éltek, hogy apránként próbálnék segíteni, majd a nagyobb dolgokban. Sok nőnek a konyha olyan mint egy becsületbeli kérdés, szóval nem szabad ajtóstól rontani a házba.

Ha látod, hogy egy gyümölcs rohad vagy valami, dobd ki, ne egyszerre az egészet, ha látod, hogy valami szét van fröcskölődve gyorsan töröld fel. Ha pl látod, hogy a zöldségeket nem puculja meg rendesen, vagy mossa meg, akkor próbáld meg felajánllani, hogy csináljátok együtt.

2012. okt. 3. 10:45
 6/18 anonim ***** válasza:
54%
A te anyósod nem az enyém véletlenül? Ja, nem lehet, az enyém már 61 éves. Amúgy dettó. Tudnék mesélni.
2012. okt. 3. 10:46
 7/18 anonim ***** válasza:
Együtt laktok vele?
2012. okt. 3. 10:50
 8/18 A kérdező kommentje:

én már megpróbáltam kedvesen,szépen!

a párom is minden féle formában!

semmi nem segitett!

az lehet,hogy vizelettartási problémája van,de akkor is szoktak papirt használni!

utolsó mesélj! kiváncsi vagyok,hogy mi jöhet még :)

2012. okt. 3. 10:56
 9/18 A kérdező kommentje:
igen,együtt élünk! ez lemaradt
2012. okt. 3. 10:58
 10/18 anonim ***** válasza:
Amikor alszik/elmegy otthonról kitakaríthatsz, sajnos mást nem nagyon lehet csinálni vele, max elbeszélgettek.
2012. okt. 3. 11:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!