Ha anyakönyveztethető név lenne a Balaton, ti adnátok
ezt a nevet a gyereketeknek?
Figyelt kérdés
Barátnőm terhes, kisfia lesz. Beszélgettünk a nevekről, én mondtam nekem mit tetszik, ő is sorolta. Aztán mondta, hogy ne nevessem ki, de ő szívesen adná a fiának azt a nevet, hogy Balaton, ha lehetne. Először azt hittem csak viccel, és kinevettem. De láttam rajta, hogy rosszul esett neki, tehát komolyan gondolta....
Van Néva, Száva, Léna, Szófia keresztnév is. Mind földrajzi név (is). Balatont nem adnám, ne szívjon a gyerek a fogyatékos anyja miatt. Mert az ilyenekre mit lehet mondani?
2012. okt. 2. 17:39
13/28 A kérdező kommentje:
Férfiak...
Amúgy kedves 17:01-es válaszoló, kicsit figyelmetlenül olvastad el a kérdést. Nem az én gyerekemről van szó, hanem a barátnőméről. Köszönöm a válaszokat! Ami azt illeti, tény, hogy vannak ennél idiótább nevek, de ez olyan...nem is tudom. Én nem akartam megbántani, de ki gondol egyből arra, hogy komolyan gondolta ezt a nevet..
Amúgy aki azt írta, hogy a Taksony az neki takony marad. Én Taksonyban lakom. :D Tudom ez nem ide tartozik, csak mondom. :)
2012. okt. 2. 17:39
14/28 anonim válasza:
Én nem adnám, de szerintem nem annyira ciki. Ha már Buda lehet, akkor a Balaton miért is rosszabb? És kismillió névnél sokkal jobb, a hangzása sem vészes. Ezért kiröhögni nem illett volna, max. azt mondani, hogy ezt lehet, meg kéne gondolni
2012. okt. 2. 17:52
15/28 anonim válasza:
Én inkább fiú névnek tudnám elképzelni..:) Nekem tetszik..:) csak a becézés lenne fura.. Azt már nem tudom elképzelni hogy kiabálok a játszótéren, hogy Baaalcsii..:D
2012. okt. 2. 18:14
16/28 anonim válasza:
Persze, de nekem Budapest jobban tetszik.
Amúgy nem. Olyan ez mint a Nintendo.
2012. okt. 2. 18:49
17/28 anonim válasza:
Most megnéztem a nytud.hu jegyzékében, olyan van engedélyezve, hogy Balabán. Hát nem jobb egy fokkal sem a Balatonnál, szóval ha ilyen nevek adhatók, akkor ilyen alapon a Balatont is viselhetné fiú.
Én egyébként nem adnám.
2012. okt. 2. 19:49
18/28 anonim válasza:
Én ismerek valakit, akinek a kislánya Tisza... Hát az se sokkal jobb. Bolondok
2012. okt. 2. 20:42
19/28 anonim válasza:
Nem, eszembe sem jutna ilyen nevet adni a gyerekemnek.
2012. okt. 2. 21:47
20/28 A kérdező kommentje:
Tisza? Hát nem tudom...fura. Én tudom, hogy nem kellett volna kinevetnem, de ki gondol egyből arra, hogy komolyan Balatonnak hívná a fiát, ha tehetné. Bocsánatot kértem tőle természetesen. Nem akarok ítélkezni felette, csak amikor láttam az arcán a sértettséget, hirtelen arra gondoltam, lehet csak én fújom fel és másoknak is tetszene ez a név. Ezért kérdeztem meg itt. Nem tudom, lehet egy gyerek különleges attól, hogy átlag neve van, bár tény, akár anyakönyvezhető név, akár nem, a Balatonnál is van sokkal-sokkal rosszabb. Köszönöm mindenkinek a válaszokat, ment a zöld kéz, bár valaki erősen pontoz lefele.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!