Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ha anyakönyveztethető név...

Ha anyakönyveztethető név lenne a Balaton, ti adnátok ezt a nevet a gyereketeknek?

Figyelt kérdés
Barátnőm terhes, kisfia lesz. Beszélgettünk a nevekről, én mondtam nekem mit tetszik, ő is sorolta. Aztán mondta, hogy ne nevessem ki, de ő szívesen adná a fiának azt a nevet, hogy Balaton, ha lehetne. Először azt hittem csak viccel, és kinevettem. De láttam rajta, hogy rosszul esett neki, tehát komolyan gondolta....
2012. okt. 2. 16:35
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
74%
* adnék
2012. okt. 2. 17:09
 12/28 anonim ***** válasza:
100%
Van Néva, Száva, Léna, Szófia keresztnév is. Mind földrajzi név (is). Balatont nem adnám, ne szívjon a gyerek a fogyatékos anyja miatt. Mert az ilyenekre mit lehet mondani?
2012. okt. 2. 17:39
 13/28 A kérdező kommentje:

Férfiak...

Amúgy kedves 17:01-es válaszoló, kicsit figyelmetlenül olvastad el a kérdést. Nem az én gyerekemről van szó, hanem a barátnőméről. Köszönöm a válaszokat! Ami azt illeti, tény, hogy vannak ennél idiótább nevek, de ez olyan...nem is tudom. Én nem akartam megbántani, de ki gondol egyből arra, hogy komolyan gondolta ezt a nevet..

Amúgy aki azt írta, hogy a Taksony az neki takony marad. Én Taksonyban lakom. :D Tudom ez nem ide tartozik, csak mondom. :)

2012. okt. 2. 17:39
 14/28 anonim ***** válasza:
83%
Én nem adnám, de szerintem nem annyira ciki. Ha már Buda lehet, akkor a Balaton miért is rosszabb? És kismillió névnél sokkal jobb, a hangzása sem vészes. Ezért kiröhögni nem illett volna, max. azt mondani, hogy ezt lehet, meg kéne gondolni
2012. okt. 2. 17:52
 15/28 anonim ***** válasza:
86%
Én inkább fiú névnek tudnám elképzelni..:) Nekem tetszik..:) csak a becézés lenne fura.. Azt már nem tudom elképzelni hogy kiabálok a játszótéren, hogy Baaalcsii..:D
2012. okt. 2. 18:14
 16/28 anonim ***** válasza:
100%

Persze, de nekem Budapest jobban tetszik.

Amúgy nem. Olyan ez mint a Nintendo.

2012. okt. 2. 18:49
 17/28 anonim ***** válasza:
83%

Most megnéztem a nytud.hu jegyzékében, olyan van engedélyezve, hogy Balabán. Hát nem jobb egy fokkal sem a Balatonnál, szóval ha ilyen nevek adhatók, akkor ilyen alapon a Balatont is viselhetné fiú.

Én egyébként nem adnám.

2012. okt. 2. 19:49
 18/28 anonim ***** válasza:
74%
Én ismerek valakit, akinek a kislánya Tisza... Hát az se sokkal jobb. Bolondok
2012. okt. 2. 20:42
 19/28 anonim ***** válasza:
100%
Nem, eszembe sem jutna ilyen nevet adni a gyerekemnek.
2012. okt. 2. 21:47
 20/28 A kérdező kommentje:
Tisza? Hát nem tudom...fura. Én tudom, hogy nem kellett volna kinevetnem, de ki gondol egyből arra, hogy komolyan Balatonnak hívná a fiát, ha tehetné. Bocsánatot kértem tőle természetesen. Nem akarok ítélkezni felette, csak amikor láttam az arcán a sértettséget, hirtelen arra gondoltam, lehet csak én fújom fel és másoknak is tetszene ez a név. Ezért kérdeztem meg itt. Nem tudom, lehet egy gyerek különleges attól, hogy átlag neve van, bár tény, akár anyakönyvezhető név, akár nem, a Balatonnál is van sokkal-sokkal rosszabb. Köszönöm mindenkinek a válaszokat, ment a zöld kéz, bár valaki erősen pontoz lefele.
2012. okt. 2. 21:53
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!