Miért nem találom a helyem az életben?
21 éves fiú vagyok..és úgy érzem az életem kezd egyre unalmasabbá válni. Unalmasak a napjaim, unalmas az egyetem, és unalmas a munkám is. Mindennap csak tanulok és könyveket olvasok, de könyvből egyszerre vagy 3-4 könyvet.
Nincsenek barátaim, nem járok sehova. Barátnőm viszont van, vele csinálok mindent, de...sokszor csak unatkozom vele is.
Hiányzik az izgalom, a vidámság az életemből. Nem vagyok egyáltalán boldog. Pedig van barátnőm, autóm, pénzem is (mivel dolgozom) és egyetemre is járok.
Rossz a megközelítésed kedves utolsó előtti.
Miért lennék a lejtőn? Ha valami unalmas az mitől lenne rossz, helytelen ? Vagy ezt h értelmezed ?
Hiányzik néhány dolog az életemből és eléggé egyhangú is szerintem, lapos-unalmas. Nem is értem hogy gondoltad hogy lejtőn lennék. Ha a jelenlegi dolgaim közül egy sem lenne akkor lenne gond.
Minden egyes falatka három rétegből áll, akár egy emeletes szendvics vagy egy finom sütemény:
Alaplap
egy tétel: az a helyzet, amiben vagyunk, korábbi döntéseink eredménye
Középréteg
Vegyük észre, hogy miben vagyunk és hogy kerültünk ide. Szükség esetén alkalmazható a helyzetmeghatározó rázókeverék.
Fedőlap
Azon kívül, amit most teszek, ezer más dolgot is csinálhatnék. Azon túl, ahogy most érzem magam ebben a helyzetben, érezhetnék másképp is.
Hab a tetején (egy csipetnyi öröm)
De jó, hogy mindezt tudom és észrevettem!
Mivel a puding próbája az evés, együk meg, amit készítettünk: ha nem érezzük jól magunkat egy helyzetben, döntsünk másképp!
Megpróbálok valami mást tenni, érezni, mint eddig. Én döntök.
Néhány falat után (a mennyiség egyénenként változó) a világ elkezdi elveszíteni szürke tónusát. Visszatérnek a hangok, illatok, ízek, stb.
Vigyázat! A folyamat nem feltétlenül lineáris, visszaesésekkel számolni kell, de ez ne vegye el a kedvünket. Folytassuk szorgalmasan önbizalomfalatkáink gyártását és élvezetét! Jó étvágyat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!