Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Más családokban is a férfigyer...

Más családokban is a férfigyerek a szent?

Figyelt kérdés

A bátyám dologtalan szerencsétlen, és emellett bunkó a családtagjaival, mindenkit lenéz. A szüleink és a mamánk istenként bálványozzák. Ő bárkire bármit mondhat, de őt rossz szó nem érheti, mert ő a diplomás zseni. Mindent lefitymál, sérteget, köztünk minket, a húgait (húgom 16 éves), de ha mi egy szót merünk rá mondani, a védői nekünk esnek.

A húgommal szóba sem áll egy éve, pedig egy fedél alatt élnek. Mindezt azért, mert a hugi átiratkozott gimiből szakközépbe. Ezért már nem méltó a szavára, levegőnek nézi a szó szoros értelemben. (Ezt ő jelentette ki anyánknak!) Előfordult olyan is, hogy hónapokig énhozzám sem szólt, minden ok nélkül.

A szüleivel úgy beszél: "Mi van te idióta?" meg "Sz*rházi", elvárja, hogy kiszolgálják és meg is teszik.

Most pár hete dolgozik egy távoli városban, de képes hetente hazajárni, hogy mossák ki a ruháit (albérletben lakik, van ott minden). Elvisz egy tálban kaját, egy hét múlva koszosan hazahozza. Ezzel persze szüleimnek semmi baja, bezzeg húgom nem mosogat el maga után, fejét leszednék.

Mamámnál mi takarítunk a húgommal, segítünk, erre múltkor a húgom fejéhez vágja a mama, neki a bátyánk az igazi segítségre. (fogalmam sincs, mire értette, tévézni jár oda, még egy porszemet nem törölt le életében)

Ma is kiakadtam. Csináltam pároméknak ebédet. Belezabált és nagy hangon fikázta, hogy megfeküdte a hasát az a vacak. Én nem hallottam, úgy mondta a húgom. Amikor erről beszéltünk, jött apám, aztán leugatott, milyen mocsok gyűlölködő vagyok, nem bírta felfogni, az a bajom, hogy fennhangon sértegeti az ételt, amit egyébként nem is neki csináltam. Még meg se védheti magát az ember, már én vagyok a mocskos szemétláda, meg ilyeneket vág hozzám a saját apám.

Közben mi soha nem ártottunk a bátyánknak, inkább sokszor segítettünk, mégis bunkó velünk, amit nyilván nem tűrünk szó nélkül, de annak meg az a vége, hogy mi vagyunk a szemetek, rosszabbak vagyunk, mint Káin meg hasonlók. :S

Sokszor már sírok tehetetlenségemben, mikor ilyen szitkokat kell végighallgatnom. Hogy képes egy szülő ilyen nyilvánvaló módon kivételezni a gyerekével???

23N

2012. szept. 29. 22:52
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Sznob paraszt a bátyád. Az intelligencia nem egyenlő a diplomával.
2012. szept. 29. 23:04
 2/10 anonim ***** válasza:
100%

Ez most komoly??? Nehéz el hinnem hogy ilyen van! A bátyádat valakinek jól helyre kéne tenni,két markos legénynek elverni.

Apátokkal is úgy beszél mint a kutyával? Ő soha nem tette helyre?

Nálunk soha nem volt kivételezés csak azért mert lány vagyok,pedig 2fiútestvérem van. Sőt az apai nagymamámnak 3fia született,és mikor én az első unokája lánynak született nagyon boldog volt! Azt mondta mindig is akart egy kislányt. Nagyon szeret ahogy én is őt!!!:)))

2012. szept. 29. 23:04
 3/10 anonim ***** válasza:
0%
A keresztényeknél ilyen nem létezik.
2012. szept. 29. 23:05
 4/10 A kérdező kommentje:

Igen, ez komoly. :( Annyi hasonló eset van, hogy felsorolni sem bírnám mindet. Apámnak is mondott már hasonló szépeket. Érdekes, soha nem vágta érte szájon, legfeljebb néha 1-2 hangos szó, az a max.

3-as: pedig a bátyám éppen hogy nagy vallásosnak tartja magát. Biztos benne van a Bibliában, hogy családtagjaid tekints alantas féregnek és bánj aszerint velük...

2012. szept. 29. 23:08
 5/10 A kérdező kommentje:
Mikor pár hete elindult az új munkahelyére, apám erőszakkal elvette húgom laptopját, mondván, az kell a bátyánknak munkába. Közben van asztali gépe is. Próbáltam megakadályozni, el lettem mondva minden utolsó féregnek (apám üvöltötte az arcomba) a húgommal egyetemben. Szegény húgom órákig sírt miatta.
2012. szept. 29. 23:12
 6/10 anonim ***** válasza:
50%

total bunko az egesz csaladod sajnos. nalunk is hasonlo volt a helyzet, annyi hogy nekem testverem nincs, az unokatestverem volt igy imadva. meg a tobbi ferfi. azt csinaltak amit akartak, a nok meg kidogoztak a beluket aztan egy koszonom nem hangzott el soha.

anyam szegeny egyedul probalta kinyitni a szajat az igazsagtalansag ellen de mindig le lett szolva. azota mar elvaltak apammal, en meg kulfoldon vagyok. nem tartjuk mar a kapcsolatot veluk.

2012. szept. 29. 23:16
 7/10 anonim ***** válasza:
100%

4 Hát Kérdező, nincs benne a Bibliában.. Más van ott.. Amiket leírsz, már szinte elmebajnak tűnik. (kíváncsi lennék, milyen diplomát lehet ilyen embertelen szemlélettel szerezni..)Elképesztő. Soha nem volt még ismerősöm, aki lesz arházizta volna APJÁT_ANYJÁT még a TESTVÉRÉT sem!

Mit tennék? mindent elkövetnék, hogy messzire költözzek.. és megszakítanám a kapcsolatot velük. Ne is tudják hol lakom. Persze,könnyű ezt mondani- nehéz megvalósítani, és a húgod.. ott is vinni kéne.

2012. szept. 29. 23:26
 8/10 anonim ***** válasza:
100%

Kedves kérdező!

A bátyád egy nagy ...................................!!!

Nagyon úgy tűnik, hogy soha nem kapta meg azt a bizonyos atyai pofont, de még a szelét sem!

Mondok én neked valamit.

A szüleid lesznek még maguk alá trottyoló vének, és akkor te és a húgod fogjátok felváltva kimosdatni őket a saját ürülékükből-bár ne lenne igazam, de ez nem ritkán fordul elő-.A bátyád tudod hol lesz akkor? Hát nem a szülők mellett, az tuti!

Amikor majd a "kedves és igazságos" szüleid popoját törlöd, egyszer kétszer, vagy többször, a legnagyobb lelki nyugalommal jegyezd meg nekik, hogy téged és a húgodat mindig másodrendűként kezelték, mert a bátyátok volt a minden.Bezzeg most a bátyó nagy ívben tojik a fejükre, és lám, lám, a lenézett hugicák ápolják a lerobbant "szülőket".

Ha egyszer ilyen helyzetbe kerülsz, csak azért is mutasd meg nekik, hogy te és a húgod külön külön is különbek vagytok a ................... bátyátoknál.Tudom, nem szép dolog, de olykor a helyzet megköveteli, hogy a szülők orra dörgöljük keményen a hibáikat, elmulasztott dolgaikat.Elismerem, nem szép ezt így leírni és még rosszabb megtenni, de....

A válaszolónak aki azt mondta, hogy ilyen nincs a keresztényeknél:

Na persze!

Láttam én már buzgó keresztényeket, akiknél szinte ugyanez volt a helyzet.Sokszor elképedtem azon, miket hallottam a lánytól...

Nagyon sok nem vallásos család van, amelyik példaként állítható lenne a hívő családok elé gyereknevelés szempontjából.

Az meg hogy ki igazi és ki nem igazi keresztény...inkább ne menjünk bele.Megsúgom, hogy sejtsd : a mai keresztények nagyon nagy százaléka csak elvakult igavonó barom.Nekem nagyon úgy tűnik, hogy már rég nem a krisztusi tanokat követik.Remélem tévedek, és bízom benne, hogy több a kivétel, mint gondolom.

2012. szept. 29. 23:29
 9/10 anonim ***** válasza:
100%

Javítás:

"bár ne lenne igazam, de ez nem ritkán fordul elő"-ritkán fordul elő.A 'nem' nem kell.

Bocs az offért.

2012. szept. 29. 23:33
 10/10 A kérdező kommentje:

Amint lehetséges, minél messzebb megyünk tőlük. És a húgomat is visszük, ezt már eldöntöttük.

A bátyám egyébként diplomáját tekintve tanár. Nos igen, pont ilyen ember kell diákok mellé tanerőnek, nemde? Mikor utálja az embereket...

De egyébként idegenekkel nem nagy legény, csak a családdal, ahol Istennek nézik. Máshol meg egy beszari alak, meghunyászkodó.

Nos, ha oda kerül a sor, én biztos nem fogom a szüleimet ápolni. Majd megteszi a kicsi fiuk, vagy aki akarja. Egyszer elhúzok a közelükből és onnantól leszámoltam velük. :(

2012. szept. 30. 00:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!