Ezek után érdemes reménykedni valamiben is vagy menjen mindenki a maga útján?
Adott egy 24 éves lány és egy 30 éves fiú.3 éve vannak együtt, fél éve együtt is laknak, viszont a fiú semmilyen komoly szándékot nem mutat a lány felé, mert "nem látom, hogy értelme lenne megkérni a kezed, összeházasodni meg végképp. "
Nem durva egy kicsit ez? Akkor minek van vele együtt? Áldozzon ebbe a kapcsolatba többet vagy felesleges?
Én 2 lehetséges okot látok.
1., A srác nem házasságpárti és nem a legjobb körítéssel mondta el a lánynak, de ettől még szereti.
2., A srác érzelmei teljesen kihűltek (és bár lehet, hogy házasodna), de nem a lánnyal.
Összegezve: Bármelyik verzió él, nem látok esélyt, hogy később megkérje a lány kezét.
Nem akarlak leszólni, de érdemes felmérni ebből a szempontból is a terepet, hogy akar-e házasodni, vagy sem.
Akinek ez fontos, érdemes olyan párt keresnie, akinek meg nem, az meg olyat találjon magának.
És ez nem csak egy papír. Alig pár hónapja egy nőt kirakott több 10 éves kapcsolatból a férfi, mert bekattant (teljesen normális volt előtte). Semmije nem volt a nőnek, egy barátja fogadta be. (rokonok meghaltak, fizetése édeskevés egymaga fenntartására, ha házasodsz, akkor legalább védve is vagy, sajnos-nem sajnos, erre sem árt gondolni, a mai világban meg pláne...)
Egy komoly beszélgetés azért beleférne szerintem(ha a lány szereti a fiút),mielőtt mindent "borítanának".Megbeszélném,hogy ki mit vár ettől a kapcsolattól,esetleg később gyerek,stb.Lehet,hogy csak szimplán nem hisz a házasságban a fiú,de amúgy meg nagyon szereti a lányt.Azért ezt a tetteiből,mondataiból,viselkedéséből lehet érezni.
Azzal viszont nem értek egyet,hogy az együttélés nem jelent komoly kapcsolatot,mert csak a házasságban élők gondolják komolyan,hogy együtt akarják leélni az életüket.Mi a párommal 11 éve vagyunk együtt,6 éve együtt is élünk és van egy 2 éves kislányunk.És nagyon komolyan gondoljuk,hogy együtt akarjuk leélni az életünket,sőt még tervben van 2 gyermek a lányunk mellé.Nem zártuk ki,hogy egyszer majd összeházasodjunk,de remekül megvagyunk így is!
Mi sem hiszünk a papír erejében,nem gondolnám,hogy az tart össze két embert(vagy ha igen,akkor már régen rossz).Ezen kívül meg a mai világban sajnos az anyagi vonzatát is meg kell nézni egy esküvőnek,lakodalomnak.Nem mindenki tudja előteremteni azt az 1-1.5 milliót.(Legalábbis nekem az a véleményem,hogy vagy tisztességesen megrendezett esküvőt,lakodalmat tartok-és itt most nem luxusra gondolok-vagy ha nincs rá elég keret akkor semmilyet.)
De mindenkinek meg van a saját véleménye erről és nem kívánok vitatkozni senkivel.Tiszteletben tartom azt is akinek más a véleménye.
A házasság még mindig a legjobban bevált kapcsolati forma. Egyfajta rituálé a kapcsolat megszentesítésére...márpedig a rituálék évezredek óta az emberi élet fontos részét képezik...Ennyit arról miért nem csak egy papír.
A másik, hogy szerintem is egy mélyinterjú a sráccal még belefér, de több nem. Nem egészen ilyen egy boldog kapcsolat, ahogy Te is érzed kérdező.
Egy beszélgetésnyit áldozzon bele, többet NE.
Kívánok neki minden jót!!!
24N (párom 31F)
24 évesen a lány már nem lány hanem NŐ és egy 30 éves fiú kicsit se fiú hanem FÉRFI!!! Legalábbis én 27 évesen nem lánynak tekintem magam...
de a kérdésedre 3 év alatt csak most derült ki hogy a férfi nem akarja elvenni feleségül?Ha neki jó úgy hogy nem házasok akkor semmi probléma,Mi 2 gyerekkel se házasodtunk össze .Talán majd 1x most vannak fontosabb dolgok is!
"nem látom, hogy értelme lenne megkérni a kezed, összeházasodni meg végképp. " de gondolom ennek a kijelentésnek volt előzménye is.....27/N
Azt írtad, Te főzöl, mosol, takarítasz, stb, a pasi meg bevágta az unalmast.
Nem biztos, hogy megfelelően értékel.
24 évesen még nagyon fiatal vagy, még nagyon csinos, még sok minden történhet veled. Nem kell nyugdíjas életet sem élni. Még találhatsz valakit...
A házassággal kapcsolatban mindenkinek megvan a maga véleménye, sokan mondják, hogy nem kell papír, mert minek.
Én tisztelem az ő nézeteiket is.
De én házasságpárti vagyok. Mert ha "nem számít az a a papír", akkor miért olyan nehéz aláírni? Ha egy férfi igazán szeret egy nőt, annyira, hogy biztos benne, hogy vele szeretné leélni az életetét, és csak vele, akkor miért nem akarja őt vállalni az egész világ előtt?
Viszont van egy ötletem, hogyan teszteld le a párodat, hogy igazán szeret-e, vagy csak bejárónőre van szüksége.
Ne takaríts többet!
Mondd, hogy nem vagy a felesége, se az anyja, csinálja meg maga.
mondjuk ha a párom kéthetente akarna velem szeretkezni mert fáradt én sem nagyon tenném oda magam....
meg nem attól fognak viszontszeretni hogy főzöl mosol takaritasz... de normál házimunkától csak nem lesz az ember hulla ha csak nem mániákus takarító-- dolgozni meg mindenki dolgozik....
nem lehet hogy beteg vagy pl vitaminhiány vashiány vagy nem illetek össze ezért nem vágysz rá?
a szex nem a legfontosabb egy kapcsolatban de fontos hogy müködjön...
Kedves 19-es!
Szerintem te egy másik, itt feltett kérdésre akartál válaszolni, csak rossz helyre kattintottál!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!