Érdekeljen, hogy milyen a párom családja, vagy csak vele foglalkozzak?
Párommal 2 éve vagyunk együtt, jól megvagyunk, bár érződik, hogy eléggé más a családi hátterünk. Már régóta ismerem a családját, elég szerencsétlen körülmények között élnek, szegények, ráadásul kicsit igénytelenek is. Ma viszont volt alkalmam mélyebben belelátni a dolgokba, mert mikor váratlanul megérkeztünk apuka tök részeg volt. Ordibált, kisebb bútorokat hajigált, fenyegetőzött (nem tudom pontosan, hogy mi volt a téma) iszonyatosan viselkedett. Anyuka is ordibált, úgy vettem ki a szavaiból, mintha folyamatban lenne a válás is. Nagyon rosszul éreztem magam, azt tudtam, hogy iszogat, de azt nem, hogy ennyire gusztustalanul viselkedik, meg azt sem tudtam, hogy ez ennyire rendszeres. A páromon látszott, hogy nagyon szégyelli a helyzetet, rögtön leléptünk, amint lehetett, de aztán apukája követett, és iszonyat ciki volt lerázni a buszon. Hiába viselkedett a párom nagyon intelligensen vele, mégis átfutott az agyamon, hogy
1. mi van, ha ő is örökölt ilyen alkoholista hajlamokat
2. miért nem számolt be erről az egészről így, ilyen formában
3. mi lesz ha a szüleink találkozni fognak egyszer (az én szüleim mintaszülők, tök igényesek, rendesek, okosak, aranyosak, és nem ilyen családot szánnak nekem, az biztos)
4. nem akarom, hogy ők legyenek az apósom, anyósom
Szóval nem tudom, hogy mennyire vegyem ezt figyelembe, mert ugye nem esik messze az alma a fájától. Most mondta, hogy ez így megy kiskora óra, és én elgondolkodtam, hogy akkor ő hogyan lesz majd normális családapa ha ezt látta kiskorában. Vagy mindegy, hogy ki honnan jött?
Az ilyen családi háttér két dolgot válthat ki:
Vagy valóban továbbviszi a rossz családi mintát, vagy épp ellenkezőleg, teljesen az ellenkezőjét próbálja a saját életében megvalósítani. Te ismered a párod, te tudod, hogy milyen típus.
Az én anyám ilyen közegben nőtt fel, és szerintem nagyon tudatosan választott olyan párt, akinél még véletlenül sem merülhetnek fel ilyen problémák, és mintaházasságban élnek évtizedek óta. Én még veszekedést se nagyon hallottam a szüleim között, talán életemben kétszer-háromszor, de nem volt komoly. Alkoholproblémák sem fordultak elő a családban a többi generációnál, pedig mindenki fogyaszt alkoholt, de mértékkel.
Gondolj bele, a párod valószínűleg érzékeli, hogy a te családi mintád egészen más, és esélyes, hogy ő is ilyenre vágyott volna, ezt szeretné a saját életében megvalósítani... A saját családom példája alapján azt mondom, hogy komoly esély van rá, hogy pont amiatt lesz rendes családapa, mert még véletlenül sem akarja a szülei mintáját követni.
Ha tényleg szereted, bízol benne, és nem gondolod, hogy ezek a dolgok a genetikán múlnak!
Ne foglalkozz a családjával, nem velük kell együtt élned!
Ha egyébként is kétségeid vannak a barátoddal kapcsolatban, akkor hagyd el, de ha igazán szereted, ez nem választhat el benneteket.
Nem tehet róla, hogy milyen családba született.
Csak azért nem lesz valaki rossz ember, mert a szülei nem mintaszülők/alkoholisták, ahogy fordítva is igaz: csak azért nem lesz valaki nagyon jófej, mert gazdag, okos, mértéktartó stb. családba született.
Nem mondom, hogy nincs összefüggés, de hinni kell az emberek saját képességeiben (jelen esetben a párodéban), ha azt hinnénk, hogy mindenki a szülei rossz pédáját követi, akkor nem hinnénk az emberi fejlődésben.
Minden család, amelyik most relatíve magasan van a társadalomban, egyszer mélyről indult. Az, hogy a barátodnál esetleg ez 1-2 generációval később történik meg, mint mondjuk a tiedben, nem jelent sokat!
Ha szereted, maradj vele, nem tehet a származásáról!
Nem ideális helyzet, de nem lehet patikamérlegen kimérni a származási egyezést. Lehet valakivel azonos családi hátteretek, ha amúgy nem illetek össze.
A lényeg a kapcsolat minősége!
Mi a f.szom az, hogy "miért ne mérlegelhetnék?"
Baz.d meg, ő nem egy áru a boltban,
most nem két sajt közül kell választanod, hogy "ez finomabb, de drágább... a másik nem olyan jó nekem, de olcsóbb"... -_-
Úristen! :(((
Hova fejlődik a világ.
Mintha az emberek neked mobilok lennének... ha már rég, vagy NEM TÖKÉLETES, nem bajlódsz vele, eldobod, veszel másikat...
Csak tudod a barátod EMBER, akit MAGÁÉRT KELL SZERETNI, nem pedig azt nézni milyen előnyei-hátrányai vannak (jelen esetben szülők)...
SZÁNALMAS VAGY TE "NŐ" (ilyen nő nekem nem kellene, az hót ziher... inkább egy kés a hátamba, az sokkal kíméletesebb)
Azt kérdeztem, hogy mérleg e csillagjegyed, de derogált válaszolni.
Azoknak akik meg azt mondják, hogy nem tök mindegy e, meg mit foglalkozik velük, csak gratulálni tudok. Biztos Ti mind olyan családról álmodtok, ahol nem vagytok jóban a párotok szüleivel, nem töltitek együtt az ünnepeket, mint a nagy családok, a gyerekeiteket féltek átvinni a nagyszülőkhöz. Igazán harmonikus.
Bocs 14-es de nincs igazad.
Itt most kizárólag az a lényeg, hogy a PÁRKAPCSOLATON belül szeressék egymást, ne ítéljék el a párjukat az emberek olyan dolgok miatt, amikről nem tehetnek (pl.: családi háttér, VAGY anyagi háttér)...
Csak amiatt mert valaki nem tud nagycsaládos lenni (mert ilyen idióták a szülők, mint amit a kérdező ír, VAGY pl.. netán árva valaki) emiatt fontolgatni, hogy otthagyni... vagy fontolgatni a kapcsolat jövőjét... az... undorító! Mert ott nem a másikat szereted, nem azt nézed, hogy KI Ő(szegény honnan jött, de milyen remek ember lett belőle mindezek ellenére), hanem hogy milyen kellemetlenségekkel jár vele lenni NEKEM, mint a párkapcsolat másik ÖNZŐ tagja... aki CSAK A MAGA ÁLMAIT, VÁGYAIT NÉZI, nem pedig azt, hogy a másik mennyit szenved a szülei miatt...
Amúgy meg nem másoktól kell várni h nagy családod legyen, hanem ti ketten vagytok 1 család a pároddal, ti csináltok nagy családot, ha mindketten akartok...
Ostobaság valakit amiatt lenézni, mert: pénzt tud biztosítani, otthont tud biztosítani, szeretetet ad, imád, tisztel... HOPP! de 2 szaros emberrel nem találkozhatsz az életéből, és rögtön már nem jó ez az ember...
Egyébként ott nincs szerelem, ahol mérlegel az ember, hogy most egy papírra felírom: BAL OLDALT: jól járo vele, mert ez+az jó nekem JOBB OLDALT: nem járok jól vele, mert nem kapom meg ezt+azt...
16-os vagyok újra.
Még annyit hozzátennék, hogy ha mindenki csak azt nézné, hogy a párja és családja makulátlan-e minden szempontból, ki lehet-e pipálni mindent a "listán"...akkor csak azoknak lenne esélye boldog párkapcsolatra, akik "tökéletesek" és családi hátterük is "tökéletes".
Ez kissé irreális.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!