Milyen indokkal kérjek anyától 2000 Ft-ot?
Nagyon fontos lenne, de nem mondhatom el az igazságot, hogy mire kell valójában. Milyen ál indokot mondjak, ha kérdezi, mire kell?
17/L
A tesóm is beteg, neki is kell a gyógyszereit fizetni. Meg amúgy is rosszul állunk anyagilag, ezért is félek kérni pénzt, mert nálunk most ez is nagy pénz.
De nekem is muszáj lenne már venni vas tablettát, mert a vashiányom miatt nem tudok tanulni, nehezen koncentrálok, és nagyon aluszékony vagyok.
ki mondta, hogy vas kell? orvos, mert akkor felírja és olcsóbb
ha magadtól gondolod, nem is biztos hogy ez kell neked, ne vegyél be semmit csak úgy
És ha orvos írna fel valami vaskészítményt?
Tuti van valami receptre kapható, ami jóval olcsóbb.
Ha esetleg mégsem jönne össze, akkor azt tanácsolom egyél brokkolit, magas a vastartalma.
Én hiszek neked. Gondolom azért nem akar anyukád adni erre, mert nem nagy dolog, és "fontosabb kiadások" is vannak. Peidg jó lenne ha adna! Ez elég komoly dolog. Leírom velem mi volt:
3 éve műtétem volt, és a vérveszteség miatt vashiány lépett fel, de nagyon durván. Az is úgy derült ki, hogy hetek óta nagyon nagyon fáradékony voltam. Nem tudtam sétálni, vásárolni, nem volt kedvem sehova menni, mindenhol csak aludni akartam, fáradt voltam. Ha anyukámmal mentem vásárolni, a próbafülkében leültem, hogy én most alszok. Szörnyen éreztem magam, de vértvételnél kiderült, és felírtak vasat.
Szóval ez nem tréfa dolog, nagyon is fontos. Nem is tudsz így koncentrálni a tanulásra.
Orvos írta fel a vasat? Milyen fajtát? Maltofer? Ez utóbbit csak orvos írhatja fel és tényleg 2000-be kerül. Mondd meg anyukádnak, hogy ez komoly és mutasd meg neki a vényt is, amit kaptál.
Amúgy Dm-ben lehet kapni vasat pár száz forintért, de annak sokkal kevesebb a vastartalma. Ha vashiányos vagy, inkább azt szedd amit az orvos felír, beszéld meg anyuddal!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!