Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mi a véleményetek arról, ha...

Mi a véleményetek arról, ha egy 21 éves egyetemista fiatal lány az egész 4 hónapos nyári szünetet a gép előtt töltötte, meg zenét hallgatott csak?

Figyelt kérdés
2012. szept. 24. 14:39
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:
0%
Szerintem problémái lehetnek.
2012. szept. 24. 23:13
 22/25 anonim ***** válasza:
100%

Amúgy megjegyzem, hogy más országban van 4 hónapos nyári szünet. Pl. Angliában, ott júniusban már nincs vizsgája a legtöbb embernek, majd októberben kezdődik a szorgalmi időszak. Ja, és télen is van kb. 1 hónap szünetük, emellett heti 10 óra a szorgalmi időszakban az oktatás.

Itthon is lehet 4 hónap a nyári szünet büfé szakon, ahol a legtöbb félév végi ZH megajánlott jegyet jelent, és így előfordulhat, hogy 1 vagy 0 vizsga van.

2012. szept. 25. 10:09
 23/25 anonim ***** válasza:
0%

20:

Akkor elmesélem hogyan van ez nem büfé szakokon.

Az elméleti tárgyakból általában 2 ZH, ami azt jelenti, hogy az utolsó előtti és a 7. hét 5-7 vizsgát jelent, megajánlott jegyet kevésből lehet kapni ezek alapján. Ezen kívül vannak tárgyak, amiből hetente kell valamit csinálni, pl. mérnököknek labor, minden héten 2-3 labor, mindegyikre beugró ZH és mindegyikre jegyzőkönyvet is kell írni. Így nyilvánvaló, hogy a vizsgaidőszakra külön nem lehet készülni szorgalmi időszakban.

A vizsgaidőszakban pedig van 4-8 vizsga, amit fizikai képtelenség lenne decemberben/májusban megcsinálni, barátnőmnek például év végén 4 szigorlata volt, de az 5. tárgyból vizsgázni még sokkal nagyobb szívás volt.

Szóval az a jól megérdemelt pihenés azt jelenti, hogy büfé szakra jársz te is. Mellesleg sokan nyáron dolgoznak, legjobb esetben szakmai gyakorlaton vannak, mert mikor végeznek, munkát is szeretnének kapni. Büfé szak + nyár végiglébecolása = munkanélküliség.

2012. szept. 25. 10:16
 24/25 anonim ***** válasza:
100%
Not your business..
2012. nov. 20. 13:54
 25/25 anonim ***** válasza:
100%

Hát miért is ne? Én néha tanulás vagy munka közben majd meghaltam, hogy egy kicsit lazíthassak és gépezzek vagy zenét hallgassak. Ha neki ez örömet okozott, akkor miért lenne baj?

Sajnos nem mindenkinek van lehetősége arra, hogy az egész nyarat végig bulizza meg végig nyaralja.

Nem mindenkinek pénzeszsákok a szüleik, hogy ide meg oda mehessen nyaralgatni. Sőt arról sem feltétlen tehet az ember ha pl. nyárra nem talál magának munkát amiből tudná a nyaralást fizetni. Velem is volt már hogy minden helyről visszautasítottak, ahova szerettem volna menni így egész nyáron itthon voltam.

20/L

2013. jún. 29. 19:36
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!