Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Minden esetben kérhetik a...

Minden esetben kérhetik a szülők, hogy a dolgozó fiuk/lányuk fizessen a háztartásba?

Figyelt kérdés
Még ha jól keresnek akkor is? Nincs semmi kölcsön, stb. Évente 2-3 kirándulás szóval jól megy a szekér. Akkor miért kérik el azt a kevéske pénzt is amit megkeresek??
2012. szept. 23. 19:44
1 2 3 4
 21/36 anonim ***** válasza:
58%

Ha már itt járunk akkor én is mondok még egy okosságot.

Anyum munkatársnőjének a fia csinálta, h felvett hitelt, vett lakást majd kiadta és a bérleti díj kipótlásával lazán kicsengette 30 éves korára.

Szal kb féláron megkapta a lakást.

De ehhez is az kellett, h a szülők támogassák.

2012. szept. 23. 21:29
 22/36 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező: egyszerű, ha téged ez zavar, költözz el otthonról. Felnőtt vagy, van munkád, el kell tudnod tartani magad...

Sok sikert hozzá!

2012. szept. 23. 21:35
 23/36 anonim ***** válasza:
46%

11-essel egyet kell értenem. Párom 28 évesen nem a nagy nullán tartana, ha az ő szülei is úgy gondolkodnak, mint a válaszadó szülei. De sajnos náluk is az jelentette a felnőtté válást, hogy lenyúlták, így azóta van tartaléka, mióta külön él.

Nem mellesleg most az én szüleimnél lakunk (éltünk albérletben is), és egy fillér hozzájárulást sem kérnek! Az a cél, hogy legyen magunknak mielőbb saját lakásunk.

2012. szept. 23. 21:36
 24/36 anonim ***** válasza:
100%

Hát valóban iszonyúan vicces,aki svájci frankos hitelt nyög! Gratulálok annak,aki ezt írta.Mert nyilván,aki hitelt vesz fel,az azért teszi,mert mekkora buli15-20-25 évig törleszteni! Nyilván,azok a szülők,akik megtehetik,hogy ne kérjenek a gyereküktől pénzt a kiadásokra,azok szerencsések és nyilván ha tudják,támogassák lakással,akármivel a gyereküket,hisz a gyerekük.De sajnos ebben az országban az ilyen családok vannak kisebb számban. És ha nevelő célzattal,ha mert a szükség úgy kívánja,nem hiszem,hogy bele kell halni havi x összegbe,amit a szülőknek haza kell adni.Én 70ezret keresek,amiből 15-20at adokle itthon,fizetem a netet, a bérletemet, a telefont.És mégis van egy x összeg,amit félre tudok tenni minden hónapban és nem veszek mégsem éhen hónap végén.De mi a hülye svájcifrank-felvevős kategória vagyunk,mert anyámék csak úgy a hecc kedvéért vették fel nyilván...

A mai fiataloknak nem lenne baj,ha sikerülne megtanulniuk azt,hogy nem hullik minden csak úgy az ölükbe,van,amiért tenni is kell!

2012. szept. 23. 21:52
 25/36 anonim ***** válasza:
74%
Az én szememben szánalmasak azok a huszonévesek, akiktől a szülők nem kérnek semmit a rezsibe. élősködő piócák, akiknek fogalmuk sincs az életről. Én azt mondom, tanulja csak meg a gyerek, mennyibe kerül, ha nem kapcsolja le a villlanyt maga után. Ismerek olyant, akit a szülei ettől meg akarnak kímélni, teljesen életképtelen.
2012. szept. 24. 01:22
 26/36 anonim ***** válasza:
73%

Láttátok a kérdező utolsó kommentjét?...Nemhogy nem akar beszállni a rezsibe, még őt kell támogatni...

Nehogy az ő "pénzén" menjenek a szülők nyaralni...

Felháboritó ez a hozzáállás..Mert meddig is kell eltartani egy "gyereket" ? Mig a szülő él?

Sajnálod Tőlük azt a pár kirándulást??

De gondolom a hűtőbe szabad bejárásod van..

Vizet nem cseppenként mérik neked,..

Cserébe nemhogy pénzt, tiszteletet, szeretet sem adsz nekik..

Menj albérletbe, ne keseritsd tovább az életüket..

Enyhén fogalmazva is hálátlan, önző vagy...szomorú ez a hozzáállás!! :((

2012. szept. 24. 09:43
 27/36 anonim ***** válasza:
52%

Na látod, ezért fizettek ti svájci frankot, többen leírták, h milyen megoldások vannak, mégis lepontozva nullára.

Szerencsétlenek.

2012. szept. 24. 11:04
 28/36 anonim ***** válasza:

"milyen megoldások vannak" - ami az egyiknek megoldás, nem biztos, hogy a másiknak is az...

Rengetegen élnek egyik napról a másikra, rengeteg családnak kell 2-3-4 gyereket elindítani az életben.

Arra kíváncsi lennék, hogy akik megkapták az elinduláshoz a segítséget, azok fogják-e majd valaha viszonozni a szüleiknek, ha majd ők szorulnak segítségre, eltartásra...

Mert a szülőknek arra is gondolniuk kell, hogy mi lesz velük a nyugdíjas éveikben...

Én is kaptam szülői támogatást, tudom, hogy anélkül sehol sem tartanék, és végtelenül hálás is vagyok érte. De azt is látom, hogy a szüleim, bár elég szép nyugdíjuk van, egyik napról a másikra élnek, mert jelenleg az idős nagyszülőről kell gondoskodniuk - ez volt ugyanis az "ára" annak, hogy engem el tudjanak indítani az életben!

2012. szept. 24. 11:49
 29/36 anonim ***** válasza:
jaj de nem bírom az ilyet!Ha máshol laknál akkor is fizetned kellene csak akkor sokkal többet.Albérlet+rezsi és még kaja is kell.Gondolom nem kérnek túl sokat.Miért gondolod hogy még mindig nekik kellene eltartaniuk téged.?
2012. szept. 24. 11:57
 30/36 anonim ***** válasza:

# 30: Tanulj már meg szöveget értelmezni! Nem azt mondtam, hogy a kérdező szülei élnek egyik napról a másikra (mellesleg az én szüleim is igen jól éltek, amíg nem lettek nyugdíjasok, amíg nem mentek nyugdíjba és pluszban nyakukba szakadt a nagypapa eltartása is, tehát azért előre is illene gondolkozni kicsit - neked is!)

Te azt írtad, hogy hülye, aki hitelt vesz fel - erre írtam, hogy nem mindenki olyan szerencsés, hogy a szülei el tudják indítani az életben, mert ők sem élnek fényesen, vagy éppen több gyereket is el kell indítaniuk!

Te sem ismered jobban a kérdező szüleinek helyzetét, mint én, úgyhogy teljesen felesleges okoskodni! Én mindenesetre úgy gondolom, hogy az a felnőtt, akinek van saját jövedelme, mégis ELVÁRJA, hogy a szülei eltartsák továbbra is, az egy pióca... más kérdés, ha a szülők ezt önként teszik, de nem várható el!

Nekem is van gyerekem, mindent megadok neki, ami erőből telik, és meg is fogok, ameddig csak képes vagyok rá... de ha elvárná, hogy felnőttként is tartsam el, akkor valószínűleg a SAJÁT ÉRDEKÉBEN nem mennék bele - most sem engedek meg neki mindent, amit szeretne, csak mert ő elvárja! Nem attól lesz életképes felnőtt, ha mindent megkap!

2012. szept. 24. 12:10
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!