Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Minden esetben kérhetik a...

Minden esetben kérhetik a szülők, hogy a dolgozó fiuk/lányuk fizessen a háztartásba?

Figyelt kérdés
Még ha jól keresnek akkor is? Nincs semmi kölcsön, stb. Évente 2-3 kirándulás szóval jól megy a szekér. Akkor miért kérik el azt a kevéske pénzt is amit megkeresek??
2012. szept. 23. 19:44
1 2 3 4
 11/36 anonim ***** válasza:
59%

Én nem szálltam be, szerencsére a szüleim felfogták, h jobb ha azt a pénzt is az előtakarékosságiba teszem, így vettem 26 évesen egy saját lakást.

Ti meg nyugodtan szálljatok be a rezsibe, mert így "illik" meg mert felnőttek vagytok...

2012. szept. 23. 20:07
 12/36 anonim ***** válasza:
100%

Ha másért nem, nevelési célzattal, hiszen felnőtt vagy, ideje belátnod, hogy a pénz nekik sem terem, a vizet, fűtést, villanyt használod - ha külön élnél, ezt magadnak kellene fizetned!

Egyébként tőlem is kértek, 18 éves koromtól kezdve, de mint utóbb kiderült, anyukám szinte az egészet betette az előtakarékossági számlámra.

2012. szept. 23. 20:10
 13/36 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem ez jogos, oké hogy van pénzetek meg jól megy a szekér de illik beleadni a költségekbe hogy legalább a kajád fizetve legyen. Ha már dolgozol és keresel is valamit akkor adj bele a költségekbe, mert ha nagykorú vagy ami szerintem biztos akkor már illene ha eltartanád magad, de gondolom annyit úgysem keresel hogy 1 hónapig kibírd mindennel úgyhogy szerintem örülj hogy csak kevéske pénzt kell a szüleidnek adnod és nem az egész fizudat, és spórolj a pénzzel mert ha egyedül leszel sosem lehet tudni mikor jön jól az.
2012. szept. 23. 20:11
 14/36 A kérdező kommentje:
Jó ez így tökre igaz, csak nem keresek annyit, hogy ki tudjam fizetni a telefonszámlámat, biztosítást, és még a szüleimnek is fizessek. Mondtam nekik, hogy hagy spóroljak egy kicsit pár hónapig és miután lesz egy kis megtakarított pénzem akkor fizetek. Nem tudom hol élnek/éltek hogy egy 19 éves lány majd százezreket fog keresni :(((
2012. szept. 23. 20:15
 15/36 anonim ***** válasza:
100%

Nagyon sokan nem keresnek ebben az országban százezreket, és abból háztartást tartanak fenn, rezsit fizetnek, gyerek(ek)et nevelnek.

Meg kell tanulnod beosztással élni! Járhatsz még úgy életedben, hogy kevés pénzből kell kijönnöd, és az áramszolgáltatót nem fogja érdekelni, hogy neked mennyi a fizetésed... A szüleid ezt próbálják veled megértetni...

2012. szept. 23. 20:19
 16/36 anonim ***** válasza:
100%

Ha dolgozol és a szüleidnél élsz, akkor kérhetnek - jogosan - hozzájárulást a rezsihez.

Ha nem teszik, akkor elköltözhetsz és fizetheted a rezsi mellett az albérletet is.

Inkább örülnél, hogy megengedik, hogy náluk maradj továbbra is.

2012. szept. 23. 20:38
 17/36 anonim ***** válasza:
77%

Hát, már ne is haragudj, nem tudom, mennyit keresel, de ha az csak erre a háromra (telefonszámla, biztosítás, meg a szülők) elég, akkor valamit nagyon szarul csinálsz... Lehet, hogy nem kéne annyit telefonálni??

És igen, teljesen jogosan kérik. Te meg nőj fel. És sokan minimálbérből (ami nagyon nincs 100 ezer) tartanak el családot, gyerekkel, rezsivel, hitellel....

2012. szept. 23. 20:42
 18/36 anonim ***** válasza:
29%

11.-sel értek egyet, nem tudom miért gondolják sokan azt, h csak akkor lehet felnőtté válni, ha hazaadok pénzt.

Na mindegy, nem én vagyok az, aki még mindig a szülőkkel lakik.

2012. szept. 23. 20:54
 19/36 A kérdező kommentje:
Szerintem meg inkább támogatniuk kéne, hogy össze tudjak gyűjteni egy kis pénzt hogy lakást vegyek, vagy el tudjak költözni otthonról, nem még hátráltatni benne. Még ha minimálbérből élnék, lenne hitel stb. és szükségg lenne arra a pár ezer forintra amit megkeresek akkor szó nélkül odaadnám... de hogy aztán az én pénzemen nyaralgassanak...
2012. szept. 23. 21:04
 20/36 anonim ***** válasza:
41%

Kérdező sajnos ez van, látod az itt lévő válaszolók se fogják fel agyilag, h jobb az, ha nem kérnek pénzt, te is jobban haladhatnál előre

Most szólok, h egy érvet nem tudnak majd felhozni a mi hozzáállásunk ellen.

Egyszer vitáztam már itt hasonló szituációval kapcsolatban, a téma azon volt, h érdemes e a gyerekeknek házat venni.

Persze kivétel nélkül a sok birka ellenezte, mert az a jó, ha hitelt vesz fel az ember, mert abból majd megtanulja...

Én meg írtam, h meg kell venni, aztán félrepakolni a pénzt(amiből hitel törlesztett volna), majd vállalkozást nyitni, hosszabb távon jobb ez így.

Barátnőmék így tolták, ma már van egy jól menő virágboltjuk, havi 6-7 kiló bejön.

A svájci frankosokon meg jókat nevetünk, csak fizessék, azt mondták attól lesz felnőtt az ember:)

2012. szept. 23. 21:11
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!