Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ha egy gyereket otthon vertek,...

Ha egy gyereket otthon vertek, akkor el fogja ítélni az erőszakot?

Figyelt kérdés

Sok helyen mondják, hogy kiskorában verték a szüleik ezért elítélik az erőszakot, nem is ütnek vissza stb. Ez mindenképpen így van, vagy valakinél fordítva is elsülhet?

(Nincs semmi hátsó dolog, mielőtt valaki megijedne, csak kíváncsi vagyok :) )

2012. szept. 21. 21:34
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
érdekes teória... én pl nem lettem agresszív egyáltalán
2012. szept. 22. 07:37
 12/14 anonim ***** válasza:
100%

Az ötödik válasz nekem nagyon tetszett.

Tényleg mindkét irányban elsülhet a dolog, attól függően, hogyan fogja fel a gyerek az erőszakot.

A "Mérgező szülők" szerintem nagyon jó könyv. Ha érdekel a téma, akkor ajánlom neked olvasásra. Ott is volt egy ilyen eset, rögtön az első. A pasi nagyon erőszakos volt (bár inkább szóban), az apja verte gyerekkorában és meg volt győződve róla, hogy megérdemelten kapta az ütéseket. Némi terápia és pár jól feltett kérdés után rájött, hogy valójában egyáltalán nem voltak megérdemeltek azok a verések. Legbelül ezt mindenki tudja, csak bebeszéli magának vagy bebeszélik neki (azaz inkább beleverik).

2012. szept. 22. 09:14
 13/14 anonim ***** válasza:
89%
Egy gyerek mindig azt adja vissza felnőttkorában, amit ő is átélt, ha szerető környezetben volt akkor azt, ha bántalmazták, valószínűleg ő is olyan lesz. És mindegy, hogy férfi vagy nő. Szerencsés esetben máshogyan fog gondolkodni, de ha a sorozatgyilkosok gyermekkori múltját nézzük, általában a gyermekkora vezethető vissza a tettük. Ami nem menti a tettüket, csak magyarázza. Ez már extrém eset persze, csak úgy hozzátettem.
2012. szept. 22. 10:33
 14/14 anonim ***** válasza:

sztem ez nemenként is eltérő lehet.

egy fiú hajlamosabb lesz később apaként megütni a gyerekét, mint egy lány anyaként.

egyik barátnőmet ütötte az apja, ő azt mondja, h soha nem fogja megütni a gyerekét.

pont ennek a lánynak az apját verték gyerekkorában, ő tovább vitte a rossz mintát.

számomra felfoghatatlan, hogy egy szülő hogy képes megverni a saját gyerekét. engem sosem náspángoltak el, max pár pofont kaptam, ha tiszteletlenül viselkedtem. meg is érdemeltem, nem neheztelek miatta édesanyámra.

2012. szept. 22. 17:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!