Létezik ilyen fajta magába fordulás, nagyon megijeszt a lányom?
Ha nincsenek barátai,akkor valószínűleg már nem most lett befelé forduló, hanem eddig is az volt.
Próbálj vele sokkal többet beszélgetni, illetve elsősorban őt beszéltetni!
Nem megijeszteni akarlak, de én is így kezdtem ebben a korban, súlyos depressziós lettem. Nem jártam el igazán senkivel, suliban is egyedül voltam hiába voltak "barátaim", igazából hozzájuk se volt kedvem de azért néha elbeszélgettünk, nem jártam bulizni, se sehova, alig beszéltem a szüleimmel. Beszélgess el vele erről, ha hasonló van vele is, most kell tennie/tennetek valamit, egy megbízható pszichológus például, mert én is ezek hiányában tettem tönkre az iskolás éveimet ami a mai napig kihat rám.
19/l
Az, hogy sokat tanul, nem utal problémára. Nekem is volt olyan barátnőm, aki mindig tanult.. ő örömét lelte benne, hát akkor miért néznénk mi rossz szemmel?
Én 22 éves vagyok, és 1 kezemen meg tudom számolni, hányszor voltam bulizni. Nekem baromira nem pálya, így nem is vonz a dolog. Ez sem utal arra, hogy ő befele fordulna, én is teljesen normális ember vagyok (bár talán normálisabb, mint a többség), de nem vagyok befordult.
Nincs mindenkinek igénye sok barátra, meg hogy egyfolytában dumáljon. Ha korábban is csendes volt, akkor ő ilyen.
Ha csak az utóbbi időben változott meg, akkor lehet, hogy nem elégedett a testével, az arcával, nem tudta felhívni magára annak a fiúnak a figyelmét, aki tetszik neki, és emiatt depis.
De én azt mondom, hogy aki rendesen tanul, az nem depis.
Csak más dolgok érdeklik, ennyi.
Az baj, hogy nem sokat szoktatok beszélgetni.
Pedig ezt a gyerekek igénylik, még azok a kamaszok is, akik rácsapják a szüleikre az ajtót.
Beszéltesd, ne hagyd magára, tedd rendszeressé, akár vacsora közben azt, hogy mindent megbeszéltek.
ha totál lényegtelen dologról mesél, akkor is.
Előbb utóbb kibukik, mi bántja (ha van olyan, mert lehet, egyszerűen ilyen fajta)
Az általánosban is így beszélt róla az ofője?
Vagy most lett ilyenné?
Könnyen lehet, hogy nehezen illeszkedik be a középiskolába, az osztályával van gond, vagy olyan jellegű problémája van, amit nem tud kezelni.
Lehet szerelmes, magányos, félénk, bármi.
Miért tanul ennyit? Célja van? Egyetemre készül?
Szeret jó lenni, megmutatni, ki ő, hogy ő jó, és okos?
Neki ez lehet a szeretet nyelve, az elismerés. Dicsérd, dicsérd.
Hogy nem jár bulizni, annak azért örülhetsz is, manapság.
Mindnekinek mást jelent a buli, ha visszahúzódó, nem is érezné jól magát egy balhés, ivós társaságban.
Mondjuk az elég fura, hogy nem ment el egy buliba sem.
Pedig biztos hívták. Erre pedig biztatnod kéne, hogy ne legyen ilyen magának való, mert csak kiközösíti a végén saját magát. Lehet, hogy máris ő a "fura lány" az osztályban.
Akkor is menjen, ha nem érdekli, ha nem egy bulizós típus. Nem lesz semmi baja, ha beszélget a többiekkel, nem muszáj ott táncolni, piálni. Csak legyen ő is a közösség aktív tagja.
Szóval zavard gyorsan bulikba, barátnőzni, ne különcködjön. Egyszer még megköszöni neked, hidd el.
Ha így marad, akkor egyre jobban bezárkózik, és a végén már akkor sem fog tudni nyitni, ha akar, mert megszokja, hogy magányos, egyedül van, és egyre nehezebb lesz kilábalnia ebből, és megváltoznia. Ezt magyarázd el neki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!