Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogyan lehet levakarni anyóst?

Hogyan lehet levakarni anyóst?

Figyelt kérdés

Eddig egy pici, egyszobás lakásban éltünk hárman: férjem, a gyermekünk és én. Anyós nem sűrűn, de mikor jött látogatni mindig itt akart aludni. Ez a lakás tényleg nagyon pici, egy ágyunk van + a kiságy és ha megágyazunk a földön akkor át kéne lépkedni rajta, ami nagyon kényelmetlen lenne. Volt már olyan, hogy itt aludt, mert váratlanul beállított este és már nem küldtük haza.

A gond az, hogy most költözünk egy kétszobás lakásba, (65m2 és a mostani 35m2) szóval sokkal nagyobb tér lesz és így nem tudom, hogy mit mondjak neki miért nem aludhat itt.

Nyilván az csak az egyik gond volt eddig, hogy át kellett rajta lépkedni mikor aludt, de elviselhetetlen is, két perc nyugtom nincs tőle. És ha megengedjük neki, hogy itt aludjon akkor még akar és még és nem érzi, hogy pofátlan.

Mit mondjak neki? Mert már pedzegeti, hogy mikor költözünk akkor segít ( mit? nem is emelhet) és itt is maradna egy kicsit, akkor már elfér. Már most gyomoridegem van.

2012. szept. 18. 21:02
 1/10 anonim ***** válasza:
94%
A férjednek kell a sarkára állnia, és megmondani az anyjának, hogy nem értek rá őt szórakoztatni, és kímélje magát. Szerintem.
2012. szept. 18. 21:05
 2/10 anonim ***** válasza:
46%

Igazából mi zavar Téged?

Az, hogy az anyósnak kiállhatatlan természete van és ezért nem akarsz vele egy lakásban lenni?

Vagy az, hogy nem lehettek csak magatok (a szűk család), hanem ott van éjszakára egy "idegen" is?

2012. szept. 18. 21:11
 3/10 anonim ***** válasza:
91%
Igen, a férj mit mond? Ő mondja meg, hogy -anya, maradj csak otthon, majd eljössz holnap, és estig sok időnk lesz beszélgetni, amíg aztán 7 felé hazamész, mi meg lepihenünk az otthonunkban, mindenki a sajátjában :)
2012. szept. 18. 21:12
 4/10 anonim ***** válasza:
85%
Elsővel értek egyet.Ezt a férjednek kell rendezni.Én ezt mondanám:Végre sikerült nagyobb lakásba költözni.Szeretném a kis családommal élvezni.(Ha még nem világos...)A feleségemmel és a gyerekemmel.Biztos lesz sértődés,de ha nem ért a szép szóból,akkor sajnos ez marad.
2012. szept. 18. 22:09
 5/10 A kérdező kommentje:

A férjemet nem zavarja. Ők mindig hegyén hátán aludtak, náluk ez volt a szokás, nem kényelmetlen az sem ha 4en alszanak egy franciaágyban.

Nekem viszont kellemetlen idegent kerülgetni a lakásban mikor már nyugodtságra vágyom.

Anyós egész nap beszél, de komolyan nem marad csendben 2 percre sem. A saját hangomat nem hallom.Bőven elég belőle egy egész nap. Mikor nálunk aludt 10 órakor már nagyon fáradt voltam ( kikészített a dumálásával) és már csukva volt a szemem, de még mindig beszélt hozzám. Arra aludtam el...

Egyébként a férjemet is zavarná 0-24-ben, csak ő reggel 11-re megy dolgozni és hajnali 3 fele jön haza, szóval ő max csak köszön neki reggel mikor felkel és már megy is dolgozni.

Már mondta neki a férjem, hogy jöhet látogatóba csak itt alvás nincs...megsértődött, elhordott engem mindennek, hogy biztos miattam. Egy hét múlva kisértődött és megint itt akart aludni.

2012. szept. 18. 22:18
 6/10 anonim ***** válasza:
84%
Jé, ha a férjed nincs otthon, ne nyiss ajtót, és mondd meg, hogy mama ma nem jött. Aztán ha mama árulkodik, mondd, hogy nem hallottad. Akkor sértődjön meg minden héten, de minden héten mondd el neki, hogy hol lakik.
2012. szept. 18. 22:33
 7/10 anonim ***** válasza:
Közölni kell vele és kész, ahányszor csak ott akar lenni, aztán hagy sértődjön. Mert addig oké h anyós, meg anyuka, de ez nem hatalmazza fel arra hogy mások életébe, lakásába bepofátlankodjon. Az előzőt annyival módosítanám, hogy ne engedd be, de ezt azért közöld a pároddal is, meg beszéld meg vele, nehogy az legyen hogy utána összevesztek azért mert hazudsz neki.
2012. szept. 19. 11:53
 8/10 anonim ***** válasza:
44%
mondjuk, ha 2 szoba lesz, annyira nem zavarhat. Én amondó vagyok, hogy mondd meg neki, hogy kéthetente itt aludhat, oszt jó napot.
2012. szept. 19. 12:53
 9/10 anonim ***** válasza:
Egy házasságban a férjnek kell az olyan problémákat kezelni, amelyek az ő szülőcsaládját érintik, illetve a feleségnek azokat, amelyek az övét. Így igazuk van azoknak, akik azt írták fentebb, hogy a férjednek kell ezt megoldania. Szerintem ülj le vele nagyon komolyan, és magyarázd el neki, rágd a szájába, hogy téged ez nagyon zavar, és lesz szíves megkérni a mamát, hogy ne aludjon itt. Ha pedig erre nem hajlandó, én a helyedben azt csinálnám, hogy amikor anyuka beállít, és a férjed nem tesz semmit, összepakolnám a gyereket, és aznapra elmennék a saját szüleimhez aludni (bár arról nem írtál, az megoldható-e; de ha az, én ezt csinálnám).
2012. szept. 19. 13:25
 10/10 A kérdező kommentje:

Az a helyzet, hogy a két szoba csak az alvás problémát oldja meg, hogy el lehet különíteni anyóst és nincs útban. De attól még levakarhatatlan.

A férjemet ma is hívta, hogy hány napig maradhat majd, ő megmondta, hogy ne maradjon...hát félek a következő hívástól.

2012. szept. 19. 20:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!