Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Kinek a dolga egy családtagot...

Kinek a dolga egy családtagot ellátni?

Figyelt kérdés

nagynéném látja el nagybátyámat évek óta, a nagybátyám gyerekei (hárman vannak) nem törődnek vele, ketten közülük távolabb is laknak kb 250 km

egyikük ausztriában dolgozik (jól állnak anyagilag ugye) ő évente 2x látogatja de a többiek hallani se akarnak róla

nagynénémet felőrőlte az állandó idegeskedés mivel alkoholista a bácsikám, és már nem bírja sokáig ellátni anyagilag se és ez egy emebrt felőről

mit tehetnék én? persze nem vállalhatom magamra mert van saját életem de mi lesz így vele?

2012. szept. 18. 13:05
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

Azzal mi a gond, h a gyerekei távol laknak, dolgoznak? Hogy nem gondozzák? Én sejtem, milyen gyerekkort adott nekik az alkoholista apuka. Talán ezért nem néznek rá.

Téged meg, kérdező, senki se kényszerített, h segítsd. Ha magadtól teszed, akkor meg ne hánytorgasd itt, a gyerekikre se szólj semmit. Te is megtehetnéd, h messze költözz dolgozni, de te inkább mártírkodsz. Ha segítesz, tedd önzetlenül, ha meg nehezedre esik, minek csinálod?

2012. szept. 18. 16:01
 12/13 anonim ***** válasza:

Továbbra sem értem milyen segitséget kellene adni a gyerekeinek. Le kell szokni az italról. Akaratgyenge? Az alkoholisták zöme az, tönkretette a családja életét (gondolom). Neje gondozza, mit takar az ápolás, mert ezek szerint továbbra is iszik.

Én sem adnék pénzt piára.

2012. szept. 18. 20:36
 13/13 anonim ***** válasza:
100%

Tehát a pasinak volt három olyan aktusa amiből gyerek lett, innentől a gyerekek kötelessége lenne őt támogatni, ellátni? Mert attól, hogy megcsinálta őket ugye nem lett apa? Akkor miért lenne elvárható a gyerekeitől, hogy az egész életük egy pokol legyen?

Akinek lelkiismereti problémát okoz az állapota, az támogassa. Akinek nem, az ne.

2012. szept. 18. 21:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!