Kinek a dolga egy családtagot ellátni?
nagynéném látja el nagybátyámat évek óta, a nagybátyám gyerekei (hárman vannak) nem törődnek vele, ketten közülük távolabb is laknak kb 250 km
egyikük ausztriában dolgozik (jól állnak anyagilag ugye) ő évente 2x látogatja de a többiek hallani se akarnak róla
nagynénémet felőrőlte az állandó idegeskedés mivel alkoholista a bácsikám, és már nem bírja sokáig ellátni anyagilag se és ez egy emebrt felőről
mit tehetnék én? persze nem vállalhatom magamra mert van saját életem de mi lesz így vele?
Azzal mi a gond, h a gyerekei távol laknak, dolgoznak? Hogy nem gondozzák? Én sejtem, milyen gyerekkort adott nekik az alkoholista apuka. Talán ezért nem néznek rá.
Téged meg, kérdező, senki se kényszerített, h segítsd. Ha magadtól teszed, akkor meg ne hánytorgasd itt, a gyerekikre se szólj semmit. Te is megtehetnéd, h messze költözz dolgozni, de te inkább mártírkodsz. Ha segítesz, tedd önzetlenül, ha meg nehezedre esik, minek csinálod?
Továbbra sem értem milyen segitséget kellene adni a gyerekeinek. Le kell szokni az italról. Akaratgyenge? Az alkoholisták zöme az, tönkretette a családja életét (gondolom). Neje gondozza, mit takar az ápolás, mert ezek szerint továbbra is iszik.
Én sem adnék pénzt piára.
Tehát a pasinak volt három olyan aktusa amiből gyerek lett, innentől a gyerekek kötelessége lenne őt támogatni, ellátni? Mert attól, hogy megcsinálta őket ugye nem lett apa? Akkor miért lenne elvárható a gyerekeitől, hogy az egész életük egy pokol legyen?
Akinek lelkiismereti problémát okoz az állapota, az támogassa. Akinek nem, az ne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!