Kinek a dolga egy családtagot ellátni?
nagynéném látja el nagybátyámat évek óta, a nagybátyám gyerekei (hárman vannak) nem törődnek vele, ketten közülük távolabb is laknak kb 250 km
egyikük ausztriában dolgozik (jól állnak anyagilag ugye) ő évente 2x látogatja de a többiek hallani se akarnak róla
nagynénémet felőrőlte az állandó idegeskedés mivel alkoholista a bácsikám, és már nem bírja sokáig ellátni anyagilag se és ez egy emebrt felőről
mit tehetnék én? persze nem vállalhatom magamra mert van saját életem de mi lesz így vele?
úgy értem a gyerekeinek kéne törődni vele de le se sz@rják, ha pedig sorsára hagyjuk nem húzná sokáig...
bácsikám tőlünk kb 25 km-re lakik egy kis faluban hétvégente látogatjuk és viszünk neki kaját meg mindent
Biztos megvan az oka, hogy a gyerekei így viselkednek. Egy alkoholista pokollá tudja tenni mindenki életét.
Ha gondolod, segítsd őket.
de hogyan?
anyagilag nem tudom segíteni nem állok úgy sajnos
az életem meg munkából és tanulásból áll ki alig van szabadidőm
Ha magatehetetlen, nem kell neki piát adni. Nem kell rá főzni, nem kell ellátni. Senkinek.
Ha becsületes, rendes ember volt korábban, szerette a családját, akkor mindegy lenne kinek a "dolga", hiszen akkor a gyerekei ápolnák.
nagyon régóta alkoholista egyszer majdnem bele is halt a kórházban már lemondtak róla amiből valahogy mégis csak felgyógyult
mindig is ivott iszik és inni is fog ez így működik nála sajnos 55 éves emberről van szó, rendkívül akarat gyenge
ha mi nem "ápoljuk" tuti nem maradna életben, de nagyon sok költség és energia ez nekünk nem beszélve az állandó idegeskedésről
a gyerekei meg élnek mint marci hevesen mi meg belepusztulunk lelkileg és anyagilag az ápolásba....
elvégre a családtagját nem hagyja senki meghalni
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!