Aki elszántan mondogatja, hogy öngyilkos lesz, és arra határidőt is kitűz, az tényleg megteszi?
Figyelt kérdés
24 éves lány vagyok, unokabátyám 32 éves. Egyikünknek sincs tesója, mi ketten nőttünk fel, mi egymásnak vagyunk tesói. Unokabátyám sajnos nem valami jól áll idegileg, mindig is volt olyan, hogy ha nehézség érte, öngyilkos akart lenni, de eddig még soha nem tette meg (el ne szóljam). Most viszont ismét egy (ténylegesen) nagy gondja van, én nem is tudom, mit tennék, ha a helyében lennék. Az egész család próbál neki segíteni, de ő a hétfőt jelölte meg határidőnek, ameddig él, és minden nap "vágja a centit", tegnap azt mondta, hogy még 4 nap van az életéből, ma már csak 3. Ez hátborzongató. Annyira magabiztosan és elszántan közli ezt, hogy van benne valami igazság. Legalábbis számomra. Ugyanis annyit ijesztgetett már bennünket az öngyilkossággal, hogy már senki nem hisz neki. Az édesanyja se, a volt felesége se. Unokabátyám ugyanis elvált, de van 3 kisiskolás gyermeke, akik nagyon szeretik őt. A válás után a volt feleségének nem lett kapcsolata, neki viszont volt 1-2, de véget is értek. A volt feleséggel jó a viszonyunk, neki is, vele együtt látogatjuk mi is a gyerekeket, tehát ezzel nincs hiba. De hiába mondjuk neki, hogy gondoljon legalább a gyerekeire, úgy tűnik, a gyerekek sem adnak neki erőt. Nekem most olyan ez a pár nap, mint egy lebegés a semmiben, ugyanis nem tudom, hogy mit gondoljak, mit higgyek, szinte megbénultam a rémülettől, ugyanis én elhiszem neki, hogy megtenné (kis naiv hugi, tudom), de a többieken meg látom, hogy teljesen nyugodtak, abszolút nem hiszik el neki, és amikor az unokatesóm nélkül beszélgetünk erről, akkor is azt mondják, hogy ne higgyek neki, hisz tudom, hogy hányszor eljátszotta már ezt. Tudom, persze. De most valahogy más. És ha mégis megteszi? Ezt már csak hétfőn tudom meg? Iszonyatos ez a visszaszámlálás.2009. júl. 31. 16:18
21/26 anonim válasza:
Ne haragudj, nem akarok bunkó lenni, de elmeséled mi újság? Már hétfő van, történt valami? Sokat gondolkoztam mit is tanácsolhatnék, de semmi okos nem jutott sajna eszembe.
22/26 anonim válasza:
23:06-os vagyok: Figyelj, nem akartalak megsérteni, de, ha elvonatkoztatnál attól, hogy családtag, akkor látnád, hogy mennyi energiát pazarolsz rá feleslegesen. Az unokabátyád alapból meg sem érdemli, mert gondolom látja, hogy mennyire bánt téged mégis ilyen dolgokkal rukkol elő. Neked miért jó, hogy 24 évesen ilyenekkel teszed tönkre az életed? Úgyis felköti magát, ha akarja, akármit csinálsz. Ez van. Eleve egy normális ember nem mondd ilyet, mert tudja, hogy, ha megölné magát, akkor a szeretteinek okozná a legnagyobb fájdalmat azzal, hogy ilyen gyáva módon akar kibújni a felelősségvállalás alól. A legnagyobb baj ezzel az, de ezt gondolom mindenkinek egyértelmű, hogy így nem csak magát büntetné...
23/26 anonim válasza:
orvoshoz, illetve pszichiátriára alapból nem lehet elvenni, mivel felnőtt ember, az ö belegyezése is szükséges. Ebben a helyzetben valószínű, hogy nem fog belemenni ilyenbe.
24/26 anonim válasza:
a gyerekeiről meg már ne is beszülnünk, szóval sajnálom, de változatlan a véleményem.
26/26 A kérdező kommentje:
Hála a jó Istennek,nem!
2011. nov. 10. 19:37
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!