Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Cigányok, örökség mit tegyek?...

Cigányok, örökség mit tegyek? 20/L

Figyelt kérdés

Magyarok vagyunk.Anyu testvére cigányhoz ment férjhez így lettek nem vérszerinti cigány unokatesóim . Ugye a mamánk közös. Az ő anyukájuk és az én apukám is meghalt. Most meghalt mamánk is. Négyen örököljük a házát. (3 unokatestvér + én). Amikor utoljára beszéltem mamámmal (2 hete) gondoltam érezte már hogy közeleg a vég,és a lelkemre kötötte,hogy nem engedhetem oda lakni az unokatesóimat,főleg nem pereputtyostól. DE a házat el sem adhatjuk...

Mit lehet ilyenkor tenni? Ha ő végrendeletben nem írta ezt le,akkor én nem tehetek semmit ugye?

20/L

2012. szept. 17. 13:39
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
54%

Ez az éljenek a fokhagyma szagúak!!!

Mit tegyél? Semmit,mivel nem csak te rendelkezel azzal a házzal,és nekik is van részük benne.Ez van el kell fogadni,ja és barátkozni se felejts el velük.

2012. szept. 17. 14:36
 12/18 anonim ***** válasza:
100%

A nem vérszerinti cigány unokatesó az ,amikor anyukád tesója olyan nőt vesz akinek vannak már gyerekei (és nem a rokonodtól).

Ha a rokonod és a felesége közös gyereket csináltak azok unokatesóid.

Ha az unokatesók nem a rokontól vannak, akkor nincs semmi közük a házhoz.

2012. szept. 17. 15:21
 13/18 anonim ***** válasza:

Mivel nem vérszerinti, ezért nem egyenes ági leszármazottak, nem örökölhetnek semmit, ha csak nem volt végrendelet.

Mondok egy példát: Ha apukád meghal és van egy kocsija, akkor a kocsi a tied lesz (ha elmúltál 18 éves) és nem anyukádé.

2012. szept. 17. 15:47
 14/18 anonim ***** válasza:
100%
De akkor miért írja, hogy a mamájuk közös? Nem világos nekem ez a dolog.
2012. szept. 17. 16:10
 15/18 anonim ***** válasza:
100%

Ha anyád testvérének a gyerekei, akkor bizony vér szerinti rokonaid a cigányok, gratulálok.

Ha a mamád az anyukádnak az anyja, akkor anyukád örökli a háznak a felét, nem te. A másik felét öröklik a cigányok, vagyis neked több részed lesz benne. Kitiltani nem tudod őket, csak kivásárolni, ha beleegyeznek. Azt nem lehet kikötni végrendeletben se, hogy nem adhatjátok el a házat; akár el is adhatjátok és az ár fele a tiéd, a többi az unokatesóidé.

2012. szept. 18. 16:00
 16/18 anonim ***** válasza:
83%
De ebben a kérdésben miért volt lényeges kihangsúlyozni, hogy cigányok az illetők? Semmi haszna nem volt, úgy látom csak kötekedésből írtad le.
2012. szept. 18. 20:40
 17/18 anonim ***** válasza:
Osztom az utolsó véleményét.
2012. szept. 24. 13:32
 18/18 anonim ***** válasza:
16-os! Gondolom, a nagymamának is lényeges volt ez a tény, ha az unokája lelkére kötötte, hogy a cigány unokái (ha unokái egyáltalán) ne menjenek oda lakni.
2012. szept. 24. 14:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!