Cigányok, örökség mit tegyek? 20/L
Magyarok vagyunk.Anyu testvére cigányhoz ment férjhez így lettek nem vérszerinti cigány unokatesóim . Ugye a mamánk közös. Az ő anyukájuk és az én apukám is meghalt. Most meghalt mamánk is. Négyen örököljük a házát. (3 unokatestvér + én). Amikor utoljára beszéltem mamámmal (2 hete) gondoltam érezte már hogy közeleg a vég,és a lelkemre kötötte,hogy nem engedhetem oda lakni az unokatesóimat,főleg nem pereputtyostól. DE a házat el sem adhatjuk...
Mit lehet ilyenkor tenni? Ha ő végrendeletben nem írta ezt le,akkor én nem tehetek semmit ugye?
20/L
Ez az éljenek a fokhagyma szagúak!!!
Mit tegyél? Semmit,mivel nem csak te rendelkezel azzal a házzal,és nekik is van részük benne.Ez van el kell fogadni,ja és barátkozni se felejts el velük.
A nem vérszerinti cigány unokatesó az ,amikor anyukád tesója olyan nőt vesz akinek vannak már gyerekei (és nem a rokonodtól).
Ha a rokonod és a felesége közös gyereket csináltak azok unokatesóid.
Ha az unokatesók nem a rokontól vannak, akkor nincs semmi közük a házhoz.
Mivel nem vérszerinti, ezért nem egyenes ági leszármazottak, nem örökölhetnek semmit, ha csak nem volt végrendelet.
Mondok egy példát: Ha apukád meghal és van egy kocsija, akkor a kocsi a tied lesz (ha elmúltál 18 éves) és nem anyukádé.
Ha anyád testvérének a gyerekei, akkor bizony vér szerinti rokonaid a cigányok, gratulálok.
Ha a mamád az anyukádnak az anyja, akkor anyukád örökli a háznak a felét, nem te. A másik felét öröklik a cigányok, vagyis neked több részed lesz benne. Kitiltani nem tudod őket, csak kivásárolni, ha beleegyeznek. Azt nem lehet kikötni végrendeletben se, hogy nem adhatjátok el a házat; akár el is adhatjátok és az ár fele a tiéd, a többi az unokatesóidé.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!