Miért civakodik 4 tesó egy üzleten?
Rokonságomban 5 testvérből meghalt az egyik és hátra hagyott egy kis ingatlant. A 4 testvér közül 3-an akár kicsit olcsóbban (lenne konkrét vevő), de még az ősz beállta (fűtés miatt stb)előtt eladnák, de a legfiatalabb mindig ellenkezik, ő többért akarja eladni (nincs konkrét vevő). (Nem nagy értékű a ház, összesen 1-2 millióról beszélünk, 4 fele osztva meg még kevesebb). Mivel az eladáshoz mindenki kell, így a többi 3 "szív".
Addig is csak a macera van, számlák, utazgatás stb van vele.
Mivel lehetne az egyezséget siettetni?
Vagy mit lehet tenni egy ilyen ellenkezős tesóval?
Kényszer értékesítést lehet kérni bíróságon.
Mondjuk ha kapnak 1 milliót adót befizetik utána és négy felé oszlik. Akkor kap mindenki kb. 200 ezer Ft-ot. Én is várnék az eladással az biztos. Egy kis lakásban ahol csak átalányt kell fizetni szinte nincs rezsi költség, főleg ha négyfelé oszlik.
pedig tényleg érdemes oda adni olcsóbban és megszabadulni tőle télen ha üresen áll a ház romlik az állapota lehet tavaszra penészes lesz annyit nem ér az egész
ha 2M helyett 2.5-ért adjátok el az ugy is csak 100 ezerrel több fejenként
Köszi, tehát kényszer értékesítés / árverezés / vagy a megegyezés...
Sajna fizetnivaló így is volt/van folyton, nem általányos , az állapota is könnyen romolhat lakatlanul, és félő, hogy úgy járnak, mint ahogy a kistesó a saját ingatlanjával, túl sokra tartotta és a mai napig nem tudta eladni:( Ráadásul mindenkinek vidéken van, tehát minden egyes vevő-jelölthöz utazgatni kell...
Találtam ilyet "közös tulajdon megszüntetése" - ezt bármelyik tulajdonos kezdeményezheti, itt is szó van arról, hogy a közös tulajdont értékesíteni kell...
Bevallom személyesen is érint az ügy, az egyik testvér családtagom, látom h mennyit idegeskedik emiatt, ránk sincs ideje és engem is nagyon fáraszt ez az elhúzódó civakodás:(
Én már azt is javasoltam, hogy módosítsa a hagyatékit és ne tulajdonarányt kérjen, hanem egy fix összeget és szabaduljon meg ettől a "kényszer-üzlettárstól"...
Jelenleg kerüljük a témát... de ettől még nincs megoldva, és ideje sincs ránk annyi...:(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!