Magamhoz vehetem a 4 éves lányomat?
Külön vagyunk az anyjával ő most nem dolgozik de az új férje igen. Sokat van velem a gyerek de azt szeretném, hogy velem lakjon. Mindig elviszem valahová vagy ha nem akkor csak itthon szórakozunk és szeret nálam lenni mert alig akar hazamenni és mindig várja, hogy jöhessen. Ő a mindenem bármit megteszek érte, mindent megadok neki és ha nagy lesz mindenben támogatni fogom amennyire csak lehet. Nem akarom megbántani az anyukáját de ott alig van élete a gyereknek, alig mozdulnak ki meg teljesen más minden. Nem akarom elszakítani az anyukájától felőlem találkozhatnak amikor akarnak de azt akarom, hogy velem legyen. Van munkám el tudnám tartani. Így magamhoz vehetném?
32/F
"Te nagyon is jó apának tűnsz."
Így látatlanban tényleg nagyon meglehet ítélni, hogy jó apa, és főleg abból amit ír MAGÁRÓL.
Lehet, hogy egy lecsúszott alkoholista.
( 13-as én is nő vagyok (6)
az 5-ös kőbunkó állat meg valószínű egy hímnemű patkány.
Ne általánosíts..
Voltam bíróságon gyakornok, sajnos azt tapasztaltam, hacsak valami nagyon súlyos körülmény nem változik meg a gyerek környezetében, a gyerekelhelyezés nem változik...
Ezt értsd úgy, amíg van rajta ruha, van mit ennie, és van tető a feje fölött, sajnos nem igazán van esélyed, ráadásul a magyar jogrend gyakorlatában még benne maradt azt a nagyon primitív elv, hogy "a gyereknek minden áron az anyuka mellett a helye". Most ezzel nem arra célzok, hogy anyukánál biztosan rossz helye van, de van rá példa, hogy az apuka tudja jobb körülményeket biztosítani, és akkor sem...
További hátrányod, hogy nem írtad, mióta az az anyjánál, de minél tovább, annál nehezebben szakítják ki abból a környezetből - ez megint nem neked kedvez.
Maximum egy zsák pénzért fizetsz egy méregdrága sztárügyvédet, aki 2 éves sz*rdobálás keretein belül elintézi a dolgot - mert igen, sajnos máshogy nem lehet :(
Én azért neked drukkolok :)
Egy jogász hallgató
Bírósághoz kell fordulni, és kérni a gyerekelhelyezés megváltoztatását. Természetesen meg kell indokolni, hogy miért van szükség arra, hogy változtassanak a korábbi döntésen, főleg, ha anno beleegyeztél ebbe a megoldásba.
Szerintem fordulj ügyvédhez, ő majd pontosan elmondja, hogyan kezdjetek bele.
16-os vagyok. Elküldtem a választ, csak utána olvastam el a többit. Most pár dologra szeretnék reagálni.
1. az anyapártiság már kezd változni, nagyon sokszor ítélnek apának
2. nem az itt a gond, hogy apa, hanem az, hogy VÁLTOZTATNI kell, és ehhez nyomósabb indokra van szükség, mint, hogy te ezt szeretnéd. A változtatás nehéz egy kisgyereknek, ezért akkor csinálják csak, ha oka van.
3. nem mindegy, hogy eltelt-e már két év az elhelyezés óta, az sem mindegy, az hogyan történt akkor (közös megegyezéssel, bíróság döntött, akkor mi alapján történt...?)
4. ebbe ügyvéd nélkül ne kezdj bele, mert a gyereket sem szabad ide-oda rángatni. Először tájékozódj (nem ezen az oldalon gondolom, ahol mindenki mindenfélét ír!), aztán dönts.
Magánemberként amúgy drukkolok, ha nálad lenne jobb helye a gyereknek, de "csak úgy" nem szabad zargatni!
Egy ügyvédjelölt
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!