Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Itt nagyon sokan miért azt...

Itt nagyon sokan miért azt tanacsolják, hogy el kell költözni a szülőktől? Az miért nem tűnik fel senkinek, hogy esetleg az illetőnek még az se lenne hol laknia?

Figyelt kérdés
2012. szept. 16. 09:55
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

Mi már jópár éve saját lakásunkban élünk, és nem a szülőktől kaptuk.

Én eddig azért mondtam itt néhány kérdezőnek,hogy költözz el mert olyan volt akérdés:pl: anyósom nem engedi hogy átalakítsam a házát stb nah arra mi a megoldás ha nem az ,hogy költözz el???

Nyilván nem tizenéveseknek tanácsolják ezt de szerintem 30 körül családdal illik elköltözni vagy nem kell panaszkodni...

26/N

2012. szept. 18. 15:56
 12/12 anonim ***** válasza:
Az első két válasz után úgy döntöttem nem olvasok tovább. Tehát nem a válaszadóknak írok, hanem a kérdezőnek válaszolok. Nos. Természetesen a legtöbb ember aki azt tanácsolja, hogy el kell költözni, valószínűleg ezt meg is tette már, vagy két lábbal jár a földön és tisztában van vele, hogy az az élet rendje, hogy a gyerek elhagyja a szülői házat, saját életet kezd el élni és minden erejével azon van hogy ezt megtegye. Aki háborog valószínűleg nem tudja vagy nem akarja megtenni ezt a lépés és ezért sértve érzi magát és kioktatónak tartja, hogy van olyan aki azt tanácsolja. Mivel a hangvételed, és a kérdés stílusa azt sugallja, hogy Te az értelmesebbek közé, de az otthon maradókhoz tartozol, úgy gondolom neked lehetőséged nincsen, mivel ha lenne, vagy gőzerővel dolgoznál a lehetőség megteremtésén, akkor az tűnne fel, mennyi az olyan hozzászólás mint itt az első, vagy az, hogy mennyi az olyan ami a maradást szorgalmazza, mivel lakkor téged az zavarna, hogy maradásra akarnak bírni. Tehát azért olyan "sok" itt a költözést szorgalmazó hozzászólás mert neked ezek tűnnek fel valamely okból. Az, hogy nincs hová menni nem igaz, hiszen rengeteg albérlet van az országban, hogy nincs miből menni az életszerűbb, de az ellen is lehet tenni, mert munka is akad, csak azt kell eldönteni, hogy Tenmagad mennyire vagy céltudatos és a célod érdekében Számodra milyen munka fér még bele az értékrendedbe. Tehát, ha Neked az a célod, hogy elköltözz, albi is akad, de azt mondod nem tudod megtenni, mert nincs pénzed mert nincs munka, akkor valószínűbb, hogy a meglévő munkalehetőség nem felel meg, mert az elköltözési célod nem elég erős motiváció számodra. Ha elég motiváció lenne akkor megnéznéd, hogy a szomszédnál le kell-e kaszálni a füvet és megkérdeznéd mennyit adna érte? Vagy a sarki boltba nem kenyérét térnél csak be, hanem megtudakolnád kell-e kisegítő, vagy az önkormányzatnál érdeklődnél, vagy a helyileg illetékes munkaügyi központnál stb. Természetesen nem Téged skatulyázlak ezzel, csak neked válaszolok, és így egyszerűbb egyes szám második személyben. Én így gondolom. Ja és igen én már régen, 16 évesen elköltöztem. Ilyen a habitusom...
2012. szept. 18. 16:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!