Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit tehetnék? Hogyan kezeljem...

Mit tehetnék? Hogyan kezeljem ezeket a helyzeteket?

Figyelt kérdés

sziasztok, nos az a helyzet, hogy a nővérem 20 éves,én 17.. olyan 14 éves korában kapott valami olyan betegséget ( idegi alapút), hogy könnyen ideges lesz és nemtom vhogy más személyiségei vannak.. vagy nemtom elmondani.. néha tökre megijedek.. régebben voltam kiborulásai hogy ollóval próbálta vagdosni az ereit , sírt minden, ha valami kiakasztotta, a szüleimet ez nagyon megviselte, volt bent a nővérem már pszihiátrián is, de ma már jobb a helyzet nagyon rég óta nem volt ilyene, inkább az hogy csúnyán beszél, üvölt ha vmi felidegesíti, és a szüleim rá hagyják engem mindig jól lecsesznek ha balhé van, hogy miattam van.. pl apám szó szerint 'nyalja a seggét' csak hogy nehogy balhé legyen. Pl vmelyik nap átmentem hogy oltsa le a lámpát mert nem tudok tőle aludni mert beszűrődik a fény, mondta h hagyjam leoltottam a lámpát és úgy elkezdett üvölteni hogy csak lestem. És az a helyzet hogy vmikor ilyen ideges csúnyán beszélős, valamikor meg tök jó fej és mesélek neki, meg ő is tök aranyos velem, vesz nekem dolgokat néha stb.. vmikor meg idiótán viselkedik. és fura 20 éves de nem tud magától egy tojást megcsinálni, szerencsétlenkedik a konyhában. Van pasija is persze a barátival mindig nagyon jó fej és aranyos mint néha velem. Én szeretem a tesóm de igazából nem tom hogy már mit gondoljak, nemtom hogy melyik az igazi személyisége.. ez így elég félelmetesen hangzik.. csak nemtom ha én is felnőtt leszek és külön fogunk élni, szerintem alig fogunk találkozni mert ő igy is mindig el megy a barátaival stb..

valaki van ilyen helyzetben?:(

17L

2012. szept. 15. 09:58
 1/7 A kérdező kommentje:
és látom anyát hogy szar neki hogy sokszor ilyen a testvéri viszonyunk de egyszerűen még ha kedves is már próbálom kerülni a társaságát!nem tehetek róla..:( nagyon szemét vagyok?
2012. szept. 15. 10:00
 2/7 A kérdező kommentje:
a másik hogy volt legjobb bnőmnek elmondtam ezt a helyzetet de már 1,5 éve nem tartjuk másik suli miatt a kapcsolatot, és a többi bnőmnek nem merem elmondani annyira szégyellem ezt a helyzetet! a családban senkivel se tudom ugye a leírtak miatt ezt megbeszélni, így ha balhé van iszonyat szar h senkivel se tudom megosztani, magamba fojtom és sokszor én is idegesen viselkedek a többiekkel akár ok nélkül..
2012. szept. 15. 10:11
 3/7 anonim ***** válasza:

Szia!

Nem vagy szemét, te semmi rosszat nem tettél.

A testvéred betegségét pedig, hogy nem tudod pontosan mi az, így nehéz megválaszolni a pontos kérdésedet.

Minek a határása van jobban? Szed nyugtatókat?

2012. szept. 15. 10:11
 4/7 anonim ***** válasza:

Nehéz lehet neked, mert már így is eleget kellett elviselned. A nővéred beteg, instabil személyiség, ezt szűrtem ki a szavaidból. Kezeld tehát betegként, ne várd el tőle azt a sok mindent, amit egy "normális" embertől elvárnál. Legyél vele türelmesebb, megértőbb. Biztosan szeret téged, és őt is zavarják, bántják belülről az olyan helyzetek, amikor veled üvölt. Hidd el, rágja magát utána belülről, ami csak ront az állapotán. Igaz a mondás, mindig abba rúgjuk a legnagyobbat, aki a legközelebb áll hozzánk érzelmileg - ezért van az, hogy veled vagy a szüleiddel szemben mer így viselkedni, a barátaival meg kedves. Mert a barátai szeretetét könnyen elveszítheti, ők elfordulhatnak tőle hamar, ti viszont a családja vagytok, egy erős kötelék, ami sokat kibír, ott maradtok mellette egy fékezhetetlen kirohanás után is.

Szóval, amikor azon tűnődsz, hogy elég kedves-e veled a nővéred, mindig kérdezz rá magadban, hogy te elég kedves, elég türelmes voltál-e vele. Nem könnyű. Jár-e még orvoshoz? Lehet, hogy rá kellene venni, hogy kezeltesse a dühkitöréseit, mert nem lehet, hogy egy egész család "lábujjhegyen járjon" körülötte, folyton azon aggódva, hogy most éppen mivel borítja ki. A gyógyulást ugyanakkor neki kell akarnia, ha erőltetitek, ellenállás lesz a válasz.

2012. szept. 15. 10:25
 5/7 A kérdező kommentje:
értem köszi a válaszokat! most már sokkal jobb a helyzet mint régen alig vannak döhkitörései inkább ideges mint írtam.. nem szed gyógyszereket, cigizik és arra fogja hogy az megnyugtatja így a szüleim engedik.. ( de végül is felnőtt szal az ő dolga). jár néha piszihológushoz, orvoshoz nem. a másik meg hogy kényszerből szedi a haját és néhol látszik hogy szedi a haját ( vmi piszihés dolog) és egyszer volt hogy azért borult ki hogy így néz ki a haja.. meg kap mindig műkörmöt és akk hogy azzal nem tudja úgy szedni és mindig fenyegeti anyáékat ha nem kap rá pénzt akkor szedi..szal már nem értem
2012. szept. 15. 10:33
 6/7 A kérdező kommentje:
de amúgy dolgozni is jár szal keres is pénzt diákmunkával
2012. szept. 15. 10:33
 7/7 anonim ***** válasza:
Ne haragudj ,hogy ezt mondom de tesód nem skizofrén?
2012. szept. 15. 16:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!