Hogyan mondjam el a férjemnek, hogy van valaki más?
a kapcsolatunk a férjemmel szinte rögtön az esküvő után megromlott, az előtt minden rendben volt, nem értettem/értem, hogy miért változott meg utána. teljesen elhanyagolt, nem foglalkozott velem, alig szólt hozzám, intimitás nulla, szex havi egyszer ha szó szerint rámásztam. milliószor próbáltam vele megbeszélni a dolgokat szépen, higgadtan de nem ért semmit, mert őszerinte minden rendben volt. ez a dolog 2 évig ment, teljesen tönkrementem idegileg és lelkileg is, magamba fordultam. nem értettem, hogy mi lehet bennem a hiba. belefáradtam abba, hogy csak én küzdök azért, hogy helyrehozzuk a házasságunkat, mert úgy gondoltam, hogy meg tudtuk volna menteni, ha ő is akarja. én nagyon akartam, mert nagyon szerettem őt, de neki már nem kellettem. aztán megismerkedtem valakivel, akibe nagyon beleszerettem, boldog vagyok vele. a kapcsolatunk fél éve tart. nem akarom magam mentegetni, de ha a férjem nem így állt volna a dolgokhoz, akkor ez nem történt volna meg.
össze akarunk költözni a jelenlegi párommal, úgyhogy mindenképpen el kell mondanom a férjemnek, de nagyon félek, hogy bántani fog, agresszív lesz, vagy nem fog minket békén hagyni. mit tegyek?
28N
Hát ha ez tényleg így van, ha te nem változtál, csak ő, ha beszéltél erről neki, hogy neked így nem jó és ő füle botját se mozdította, akkor válj el tőle mielőbb, még mielőtt összehoznátok egy gyereket (mármint a férjeddel). mert így legalább még nem teszitek tönkre egy gyereke életét is.
Egyébként már sokkal előbb el kellett volna válni, ha régóta ennyire tisztán látod a helyzetet. Így úgy fog tűnni, mintha a harmadik miatt romlott volna meg a házasságotok, és hiába nem így van, ebből nehéz lesz kimászni. De persze lehet társfüggő vagy, és nem akartál válni, amíg nincs meg az új biztos...
Lényeg a lényeg, mindenképp válj ha nincs gyerek, mert egyértelmű, hogy köztetek nincs szerelem.
Kedves kérdező!
Én azt tanácsolnám neked, hogy mielőtt ezt a lépést megtennéd, költözz haza a szüleidhez, ha van rá módod.
El kellene nekik mondani ezt az egészet, és segítséget kérni.
Talán írni a férjednek egy levelet, hogy egy időre hazaköltözöl, gondolja át, hogy mit akar a továbbiakban. Akar-e veled élni, vagy elváltok.
De ne a barátodhoz költözz, az nagy hiba lenne. Ha tényleg az agresszivitásától félsz, akkor nem fog békén hagyni, és akik ismernek benneteket, neki fognak igazat adni.
A hálószobatitkokat nem fogja kikürtölni, csak azt, hogy te megcsaltad, ő pedig mennyire szeret stb... Ezt akkor már nem fogod tudni kivédeni.
Itt csak a szülők, vagy közeli rokonok tudnak segíteni.
Talán az lenne a legjobb, ha a mostani barátod egy ideig lelépne a színről.
Először a férjeddel kellene tisztázni a helyzetet biztonságos körülmények között. És mi lenne biztonságosabb, mint a szüleid közelsége, támasza?
Ha a barátod szeret, akkor úgyis meg tudjátok oldani, hogy találkozzatok.
Mindenesetre én a szülői segítséget választanám, ha úgy gondolod, hogy nem néznék jó szemmel a mostani kapcsolatodat, ne említsd meg nekik.
Ha boldog akarsz lenni a pároddal, akkor tanulj meg egy kicsit még tűrni. Higgadtan, nyugodtan magyarázd el a férjednek, miért akarsz elválni tőle, de ezt én csak a családod támogatásával tudom elképzelni.
Mint az egyik válaszoló írta, én is tapasztalatból beszélek. Tudom, milyen egy férj, amikor agresszív.
Van olyan férfi, aki ezt fel sem tudja fogni.
Én ezt úgy oldottam meg, összepakoltam a gyerekeket, írtam pár sort a férjemnek és hazaköltöztem. Ott ne félj, másképp viselkedik, mintha ketten lennétek. Olyan jó gyerekek tudnak lenni, csak mi ismerjük az igazi természetüket.
Persze ő is jött utánam, könyörgött, ígérgetett, de ilyenkor erősnek kell lenni, arra kell gondolni, ami eddig volt.
5.válaszolóaval értek egyet!
Több mint gyanús ha egy férfire egy hónapban egyszer rá kell mászni.
Menj oda hozzá és mondd meg neki,hogy szeretnél elválni. Ha nagyon erőszakoskodik ,hogy miért mond meg,hogy találtál egy olyat,aki figyel rád.
Most én is mondhatnám,hogy egyértelmű,hogy előtte el kellett volna válni,mert így van. De nem ez a kérdés.
Ha feldobod neki a válás szitut,meglátod mennyire is vagy neki fontos valójában.
Persze, keressük a férfiban a hibát, hogy ő is félrek*r, mint a kérdező. A ha a csalfa, adjunk pacsit, okos vagy, ügyes, bezzeg ha a pasi csinálja...
Eddig még jó volt a férjecske, akármilyen agresszív állat, de már megvan az új balek, lehet hova menni. Szimplán nem lépett volna ki a kapcsolatból, mert az biztonságot ad, de ha már van kihez menni, úgy mindjárt más. Remélem, búcsúzóul jól pofán ver.
köszi a válaszokat, én nem függök senkitől anyagilag, bőven van pénzem.
gyerekünk nincs, a ház közös, nyilván fele, itt nem az anyagiakról van szó.
köszönöm azoknak akik megértenek. ma este beszélek vele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!