Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Lehet abból gondja egy lány...

Lehet abból gondja egy lány vagy fiúgyermeknek, ha anya nélkül nő fel?

Figyelt kérdés
Örökbefogadáson gondolkozok már egy jó ideje. Amire szükségük van (anyagi értelemben) azt biztosan meg tudnám adni nekik. Szerintem a szeretettel sem lenne gond, mert nagyon szeretem a gyerekeket (és ez visszafelé is igazolják ált.) Viszont nem biztos, vagy inkább biztos hogy nem lenne nő mellettük. Ez nagy gond? Vagy ettől belevághatok?
2012. szept. 12. 20:30
1 2 3
 21/24 anonim ***** válasza:
Megkérdezhetem hány éves vagy? Ha már így emlegeted magad hogy "ebben a korban".
2012. szept. 13. 12:38
 22/24 A kérdező kommentje:
35. Egyébként mit takargassam én vagy bárki más. Persze nevezhetjük úgy is érzelmi pótlék. Azonban ez nem teljesen helytálló kifejezés, mert mert azt sugallja mintha egy gyerek számomra egy eszköz lenne, holott egyrészt érzelmileg ebből nem csak én profitálok, hanem ő is, másfelől a fő ok az az lenne hogy legyen már emléke annak hogy valaha én is itt éltem a földön. Legyen már aki néha-néha talán egy szál virágot hoz majd a síromra. A pénzzel mit érek, miután meghalok? És a külső mit számít az évek tükrében? Csak azok a kincsek értékállóak amelyek nem fizikai formában manifesztálódnak. Ebben az esetben egy gyermek vállalása egy olyan cél amely bizonyos értelemben túléli a halált , és ezáltal elmondhatom hogy nem volt értelmetlen az életem. Tehát bizonyos aspektusban érzelmi pótlék, vagy nevezhetnénk még csúnyábban érzelmi üzlet (kinek nem az?), amely kezdetben bár egyoldalúan köttetett (hisz nem kérdezhetjük meg a meg sem született gyermektől, hogy érdekli-e ez az élet, ezek a szülők, ez a családkép, stb.) Én inkább úgy nevezném -és ez teljesen szubjektív kövezzetek meg érte- az élet(-em) célja; - lenne - ha lenne. De már sejtem a válaszokból, hogy valószínűleg nem jön össze ha már első szinten sem jártam sikerrel. Úgyhogy maradnak a további végeláthatatlan próbálkozások a szebbik nemnél, bár ezzel egyidejűleg brutális tempóban csökken az esélye hogy valaha lenne saját gyerekem. Valószínűleg ezt az életet már így kell elkapálnom. Legrosszabb esetben maradnak azok a tovaillanó örömök az életem céljául, amelyeket pénzen lehet megvenni. Szarul hangzik, bár eddig az életem sem volt egy nagy szám, amennyiben az örökös mókuskerék ellenére sem tudok semmi maradandót felmutatni ami esetleg átírhatná (vagy továbbvihetné) a nevemet a jövő számára.
2012. szept. 14. 09:18
 23/24 anonim ***** válasza:

Kedves kérdező!

Valami nem áll össze veled kapcsolatban. Ha az eddigi nőismerőseid mind a barátaid akartak lenni, de a feleséged semmiképp, akkor ők érezték, hogy nem vagy kóser.

2012. szept. 14. 20:56
 24/24 anonim ***** válasza:

A haláltól való félelem talán a legbénítóbb. De ha már objektíven nézzük, nem érsz semmit a gyerekvállalással. A világon mindenkinek vannak szülei, és mindenki meg fog halni. Ha már halott leszel, nem leszel, nem fogsz azon aggódni, hogy ki emlékszik rád. Ez az egyik legrettentőbb dolog a halálban. Hogy nem lehet rá felkészülni, és mikor eljön, nem leszel, hogy tudd, olyan-e, amilyennek elképzelted.

Akinek gyereke van, arra sem emlékeznek örökké. Nem tudom, hogy aki ma mellettem ült a villamoson, kinek a leszármazottja. A saját családomat is csak a dédszülőkig ismerem, és nem is érzem családnak őket, csak nevek egy régi korból.

A gyerek csak pótlék arra, hogy úgy tűnjön, csinálsz valami hasznosat, amíg élsz. A legtöbb embernek az, hisz nincs annál átlagosabb, általánosabb dolog, mint gyereket szülni. Hasznos lenne, ha pl. feltalálnál valamit, vagy harcolnál egy jó ügyért. Akkor olyanok is emlékeznének rád, akiket nem is ismersz, több ember életét tehetnéd jobbá.

2012. szept. 14. 21:56
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!