Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ti megütnétek a gyereketeket?

Ti megütnétek a gyereketeket?

Figyelt kérdés
A kérdés elég egyértelmű. Ha rosszul viselkedik a gyerek, fizikai módszerekhez folyamodtok, vagy pedig próbáljátok jó útra téríteni?
2012. szept. 12. 20:29
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
100%
Előfordult hogy rácsaptam a kezére,fenekére(pelusára).Volt olyan helyzet hogy nem láttam más megoldást.Ha egy kézrecsapással elintézek egy nagyobb balesetet,nincs lelki ismeretfurdalásom.Persze ilyenkor már tulvagyunk a nem szabad mert... és elmagyarázom 100szor,büntibe küldön stb, a kézrecsapás az utolsó,ha már semmi nem használ.
2012. szept. 12. 20:51
 12/22 anonim ***** válasza:

Nekem is 2 evesem van:D Megprobalom elkerulni a fizikai bantalmazast, de ebben a korban nagyon feszegeti a hatarait. Legtobbszor ha hatarozottan mondom, szemebe nezek es megfenyegetem, hogy ha legkozelebb csinalja, kap egyet a kezere, akkor legtobbszor nem csinalja, mert tudja, hogy bevaltom az igeretem. Ez pedig csak akkor mukodhet, ha valoban betartom. Tehet ha tovabbra is csinalja, akkor sajnos ra kell csapnom a kezere. Szerencsere nagyon ritkan fordul elo. Viszont veszelyes dolgoknal nem szoktam 20x figyelmeztetni (suto, konektor..) azoknal rogton azt mondom, hogy ha megegyszer hozzanyul akkor dada lesz. Es kozben elmagyarazom, hogy miert nem szabad. Ezeknel a dolgoknal mar eszre lehet venni rajta, hogy gyorsabban is reagal, tenyleg nem probalja meg megegyszer. Ha hisztizik, akkor megprobalom elerni, hogy ertse, hallja amit mondok, szemembe nezzen. Hatarozottan azt mondom neki, hogy menjen at a szobajaba, ott hisztizze ki magat es ha befejezte kijohet. Ha nagyon megmakacsolja magat es jopar perc mulva sem akar csitulni, bemegyek hozza egy pohar vizzel es hatarozottan azt mondom neki, hogy ralocsolom a vizet, ha nem hagyja abba. Ez mukodik, azonnal osszeszedi magat. Tudja, hogy milyen erzes az, mert egyszer ahogy egyutt tusoltunk, elszabadult a tus es az arcaba ment a viz veletlen, mikor eloszor nyakonontessel fenyegettem, mondtam neki, hogy pont olyan erzes...es olyat o nem akar. Szerencsere meg egyszer sem kellett nyakon ontenem, oszinten szolva nem tudom, hogy meg tudnam e tenni.

Apam vert, nagyon tudatosan figyelek arra, hogy en ne tegyem meg ezt, ha felmegy bennem a pumpa, volt mar, hogy felemeltem a kezem, (2x) de szerencsere kapcsoltam, vettem egy mely levegot.

Nem tudom, hogy tudnek a gyerekem szemebe nezni, ha duhbol megcsapnam, ugy, hogy az elkerulheto lett volna, nem erdemelte volna meg, nagyobb utes lett volna, mint egy nevelo celzatu utes...ertitek mire gondolok.

Az embernek onuralmat kell tanulnia. Tukorbe se tudnek nezni utana, meg igy is lelkiismeretfurdalasom van, hogy majdnem megcsaptam.:(

2012. szept. 12. 21:02
 13/22 anonim ***** válasza:
66%

szerintem nem sokat ér a verés..

engem elég sokat vertek...

szóval én tuti nem fogom majd megverni a gyerekem ha lesz...

2012. szept. 12. 21:34
 14/22 anonim ***** válasza:
100%

Az a baj, hogy sokan csak végletekben tudnak gondolkodni. Az, hogy egy 2 évesnek a pelusára csapok, mert kirohant az úttestre vagy ráfeküdt a csecsemő kistestvérére, nem egyenlő azzal, hogy "lilára vertem". Nem is fáj neki. Nem szíjjal verem, és egyébként is, amióta nem hord pelust, egyetlen alkalommal fordul elő, akkor sem sírt.

Valahogy kell fegyelmezni, és én személy szerint ezt sokkal kevésbé tartom durvának, mint az állandó ordítozást vagy bizonyos cselekedetekért a gyerek semmibevételét, amit egyes anyukák olyan büszkén szoktak egymásnak ajánlgatni.

2012. szept. 12. 22:05
 15/22 anonim ***** válasza:
100%
Nagy különbség van verés és verés között, és a gyerekek között is. Én soha nem gondoltam volna, hogy kezet emelek a gyerekeimre, de igen. Amikor a fekvő 3 éves nyakára párját tesz a 4 éves és a fotelból ráugrik, akkor igen, ordítok, és rácsaptam a fenekére. Vagy amikor a 3 éves próbálja hátulról leütni egy kis homokozó fémlapáttal a nagyot, igen, akkor is ordítok és megrázom. Azért, mert ismerem őket: ha 16-szor szólok rájuk szépen/csúnyán/játékosan/bárhogy, az se hat. A verés meg igen. De nem fáj nekik soha, olyat soha nem ütök. De nekem két eszméletlen "eleven" kisfiam van, röhögve piszkálják egymást és ez gyakran veszélyessé fajul. Nem tartom helyesnek a veréssel nevelést, de sajnos én csődöt mondtam. Pedig rengeteget játszunk, kirándulunk, olvasunk, és nagyon szeretem őket, ők is engem, de mégis kapnak a fenekükre. :(
2012. szept. 12. 22:07
 16/22 anonim ***** válasza:
50%
Én nagyon nem vagyok az erőszak híve,úgyhogy nem fogom majd megütni a kölköt,csak akkor,ha valami nagyon rosszat csinál.
2012. szept. 12. 22:51
 17/22 anonim ***** válasza:
100%

Nekem nincs gyerekem, de egy két fenékre ütést el tudok képzelni ha nagyon szükséges. Nem agyon verni akarom én sem.

Egyébként, a válaszokat olvasva, senki nem írta hogy sose csapott a gyerek kezére vagy fenekére. (Már aki tapasztalt szülő)

2012. szept. 12. 23:50
 18/22 anonim ***** válasza:
100%
Adott esetben, igen.
2012. szept. 13. 04:52
 19/22 anonim ***** válasza:
100%

"Soha nem bántanék gyereket! Ők ártatlanok,"

háh, ezzel tudnék vitázni!! néhány cig.ány gyerek jól megérdemelné h jól szájon vágják!!

2012. szept. 13. 13:27
 20/22 anonim ***** válasza:
100%
utolsónak: igen, megérdemelné, de nem ő tehet róla! Óvodában dolgozok jelenleg, sok a szocializálatlan c.igány gyerek. Iszonyú rosszak, nem tudnak semmit, csúnyán beszélnek. De miért? Mert "papó is azt mondta". Na ekkor kell elmagyarázni nekik. Sokszor. Nagyon sokszor. És hozzáteszem, akkor sem értik. És nem ők tehetnek róla, hidd el... Csak türelem kell hozzájuk, és szabályokhoz szoktatás.
2012. szept. 13. 14:49
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!