Hogy béküljek ki anyummal? (bőv. Lent)
Anyummal tegnap este óta "össze vagyunk veszve", azért mert 2 napja nem vittem le a csekkeket befizetni. (pedig aznap érkeztek, nem járt le a határidő, se semmi...) Tegnap hallottam a hangján hogy van valami baja. Megkérdeztem, hogy i az, erre azt válaszolta, hogy én. Bocsánatot kértem, majd csend következett, így bementem a szobámba.
Akkor a mai nap: Reggel felkelek, kimegyek a szobámból és meglátom. (az ő mániája mindig az, hogy reggel köszönjünk egymásnak, de most nem tette. Aztán elkezdi: "Hogy feküdhettél le fürdés nélkül? Milyen ember vagy? " Ezzel csak az a gáz, hogy fürödtem, mégpedig akkor amikor ő facebookozott. Mondtam is neki, aztán azt vágta a fejemhez, hogy legalább ne hazudjak! (csakhogy én tényleg fürödtem) És kb. egész nap beszéltünk egymással vagy 5 nagyon rövid, pár szavas mondatot. Amikor hazaértem a suliból, mondtam h leviszem a csekkeket, erre ő mondta vigyem (de ilyen "engem nem érdekel, azt csinálsz amit akarsz" stílusban.) De az 5 mondaton kívül még most szidott le, hogy miért értem haza ilyen későn? (amúgy lovardában voltam)
Teát hogyan béküljek ki vele? Én már bocsánatot kértem, em is egyszer, megcsináltam, amit kért, többet nem tudok tenni. A többi rajta múlik. Vagy direkt ne én kezdjem a békülést, hagyjam, hogy tegye meg ő az 1. lépést?
te vagy a fiatalabb, és az anyukádról van szó
biztos nem felejtettél el még valamit?
kedveskedj neki, csinálj neki reggelit, takaríts ki, stb.
1-esnek: már kitakarítottam, de anyum 5:40-kor kel, és nekem még az előtt nincs kedvem felkelni reggelit csinálni neki.
2-esnek: Apum már rég nem velünk lakik, amikor megtudta h anyum terhes, már akkor elköltözött tőlünk. Pasija meg most nincs, azt mindig elmondja nekem. Szerintem tényleg ez a téma.
meg most mindig kérdezheti, hogy kész-e a házi, tanultam-e, be vagyok-e pakolva? De előtte nem csinálta ezt, de csak úgy megjegyezném, hogy ezekre mindig igennel válaszolok, és utána még tök mérges...
Elég régi kérdés, nyílván nem fog érdekelni a válasz, de másnak még jó lehet.
Sehogyan sem. Azt tedd meg, amit megígértél, és elfelejtettél, csakis azért kérj elnézést. Minden más csak anyád hisztirohama, és semmi más jelentősége nincsen, mint az, hogy ne engedjen felnőni és leválni magáról. Értsd: amíg te azzal vagy megkeveredve, hogy mit tettél vagy nem rosszul, és bármit teszel, mindenen halálra van sértődve - addig is VELE foglalkozol, nem magaddal és a saját dolgaiddal.
IGNORÁLD az anyád hisztijeit.
Én emeltem ki a kérdést, írtam is, hogy megint ez a téma, köszönöm, hogy válaszoltál. :)
Nem olyan, aki azt szeretné, hogy folyton vele foglalkozzanak, szóval nem hiszem, hogy ez lenne a baja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!