40 lettem. Miért nem készültek a szülinapomra?
A családban nagy a csinnadratta minden kerek szülinapon. Hónapokig készülünk mindenkiére, minden családtag kap értékes, vicces, komoly és praktikus ajándékot is, s igyekszünk egy-egy vágyat beteljesíteni.
Nem vagyok egy kacifántos ember, két dologra vágyom gyerekkorom óta, (egyik pár ezerért már beszerezhető). Mindenki tudja, senki nem mozdult. (majd megveszem magam, nem ez a lényeg)
Velem nem foglalkozott senki egy percig sem, látszik az ajándékokon, hogy bementek a multiba, levették a polcról az első tálat, bögrét, bonbont, stb-t, és ennyi.
Szülők jómódúak, hónapokig kérdezgették, mi lenne, ha lenne egy robogóm, (jó lenne!) úgy vártam rá, megtehetik, de nem.
Miért?
És miért fáj ez ennyire?
Szerintem ezt velük beszéld meg!
Én is vágyok dolgokra, nem is élünk rosszul, új építésű(2007-es) családi házunk van(igaz áruljuk, de jelenleg a piac pangása miatt a kutyát nem érdekli),de vannak dolgok,amikre így se telik, hiába a kerek szülinap(én idén lettem 30),én is vágynék pl. egy mp3-lejátszóra, meg egy okostelefonra,nem fogok mostanában kapni, mert azt nem érjük fel...
Nő vagyok, családanya.
A család minden tagja anyagilag megengedhette volna magának.
A kérdés lényege az, hogy amikor jómagam hónapokat szánok arra, hogy nekik a legjobbat, legszebbet beszerezzem, én miért nem kaptam meg ezt tőlük? A törődést.
Egy robogót akartak neked korábban? Most meg semmi?
Hát nem tudom, biztosan jól értetted, amikor rákérdeztek?
Külön élünk, mármint a szülőktől.
Családom, - szülők, testvérek, sógorok, sógornők, nagyszülők - közel 30 emberből áll, ezek egyike sem vette a fáradságot, hogy egy percig is elgondolkodjon, mire vágynék.
Kicsit férfiasra sikerült a bevezetőd, valamiért én is azt hittem, hogy "kisfiú" vagy.
Nos, lehet, hogy a tipikus családanya-szindrómát kaptad el: mindenki megszokta, hogy te gondoskodsz róluk, te vagy a család szíve, központi menedékház, de rólad meg nem szokás gondoskodni, hiszen ha neked van gondod mindenkire, akkor nyilván eszükbe se jut, hogy rád is kellene gondolni. Ilyenek a jó családanyák. Erre tipikus példa az, amikor egy családi ebédnél a családanya mindenkit körbeugrál, kiszolgál, ő maga le sem ül, és a többieknek ez annyira természetes, hogy nem is invitálják az asztalhoz, hogy üljön le. Miért? Megszokásból, de nem rosszindulatból. Figyelmetlenek az emberek, ha hozzászoknak a jóhoz, a törődéshez.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!