Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Szoktatok kölcsönadni pénzt...

Szoktatok kölcsönadni pénzt közeli barátoknak ha kérnek? Vissza szokták adni?

Figyelt kérdés
2012. szept. 11. 11:01
1 2 3
 11/23 A kérdező kommentje:
Látom, nem csak nekem vannak negatív tapasztalataim!
2012. szept. 11. 11:31
 12/23 anonim ***** válasza:
92%

Megmondom őszintén, még mindig nem tudom, helyesen cselekedtem-e, amikor csak 300-at kért gyógyszerre, adtam az ezrest.

Végülis gyógyszerre kérte, ha nem mondott igazat, az az ő lelkén szárad. De ha igaz volt, és én nem adok, akkor viszont az az én lelkemen maradt volna.

Persze azóta én is azt mondom, hogy bocsi de most nem, inkább kérj mástól.

2012. szept. 11. 11:36
 13/23 anonim ***** válasza:
100%
Nem.már nem!Kétszer adtam két különböző embernek akik elvileg akkor jó barátok voltak és mindkétszer az lett a vége hogy nem akarták megadni, bujkálni kezdtek és hazudozni ,telefonszamot váltottak és még nekik állt feljebb ha kerestem őket stb.Ezek után ezer ftnál nagyobb összeget senkinek nem adok kölcsön esetleg csak akkor ha megfelelő értékű zálogot ad!
2012. szept. 11. 11:40
 14/23 anonim ***** válasza:
100%

Több tízezer Ft-ot vagy annál nagyobb összeget csak közeli családtagnak adnék (testvér, szülő, akinek van, nagyszülő, nekem már nincs), és tőle nem is kérném vissza. Természetesen akkor adnék, ha értelmes dologra kéne, nem cigire vagy piára. (Ha villanyszámlára kell, de 20000 Ft-ot elcigizett, akkor arra sem.)

10000 Ft alatti összeget szoktam adni a barátnőmnek, volt, hogy nem adta meg a következő fizuból, de újabb összeget csak akkor kapott, amikor már megadta, hónapokkal később esetleg.

2012. szept. 11. 11:46
 15/23 anonim ***** válasza:
100%
Én nem, de a párom adott kölcsön az egyik lánybarátjának, amiről én nem tudtam, mondván hogy ne úgy nézzek a csajra, mint egy csórira. Ez a kapcsolatunk elején volt. Pár tízezer forintról volt szó, nekem ez nagy összeg. Véletlenül buktak le, egy beszélgetés tanúja voltam, aminek az volt a lényege, hogy a csaj nem akarja visszaadni a kölcsönt... közben vett magának ezt-azt a csaj, nem épp olcsó dolgokat, épp a pénzt felejtette el visszaadni. Egy évig húzta. Azóta egy senki a szememben:) azért mert el akarta húzni a párom előtt a mézesmadzagot, h had ne adja vissza a pénzt... szerintetek?:D
2012. szept. 11. 11:49
 16/23 anonim ***** válasza:

15-ösnek:

Jobb az ilyen barátoktól, barátnőktől megszabadulni. Ők azok, akik azzal a jelszóval élnek: Haverod vagyok az utolsó filléredig! (Ha a pénz elfogyott, majd keresek másik havert!)

2012. szept. 11. 11:53
 17/23 A kérdező kommentje:
Van olyan haverom is, akinek játékgépre kellett a pénz, na ilyenekre természetesen azonnal nemet mondtam.
2012. szept. 11. 11:53
 18/23 anonim ***** válasza:
15. vagyok: azt mondja a párom, hogy őt nem befolyásolja ez, a barátja marad, együtt nőttek fel. Pont ezért akarja/ akarta kihasználni a csaj őt... ugyanúgy tartják a kapcsolatot, amit nem tilthatok meg és nem is akarok.
2012. szept. 11. 12:06
 19/23 anonim ***** válasza:

Sajnos nem adták meg.

Még a saját anyám se, elsumákolta, aztán, ha kértem, ordított, hogy szemét vagyok.

Anyámnak azóta úgy adok, hogy nem kell megadnia, másoknak nem adok, és nem is üzletelek senkivel, mondjuk nem adok el semmi, hogy majd kifizeti, mert nem fizeti ki.

2012. szept. 11. 12:21
 20/23 anonim ***** válasza:
100%

Egy barát akart egyszer kölcsönkérni, de kibújtam alóla. Nem adok kölcsön senkinek, a mi családunkban nem szokás, nyújtózkodj addig, míg a takaród ér. Soha nem kértem én sem kölcsön, nem is adok ennélfogva. Nem akarok úgy járni, mint sok birka jóhiszemű ismerősöm, hogy azóta is várja vissza a pénzt. Én mások kárán is tanultam a dologból.

Ha mégis adnék: szerződést írnék még egy piti összeg esetén is, és pontosan belefoglalnám, mikor kell visszafizetnie. Onnantól pedig kamat megy rá...

2012. szept. 11. 16:30
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!