Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Utálom a vőlegényem családját!...

Utálom a vőlegényem családját! Mi a megoldás?

Figyelt kérdés
Teljesen kihasználják a páromat, nem tartják tiszteletben a külön életét, mindenért őt zaklatják, de ha nekünk kéne segítség, akkor természetesen sose kapunk. Az anyja az alkoholizmusával tönkretette az egész családot, mindennaposak a viták, eladósodás, stb. Tönkreteszik páromat is, és ezáltal engem is. A testvére is rá szokott arra, hogy hétvégén idejárkál, nem érdekli, hogy az lenne az egyetlen közös napunk a párommal. Nagyon elegem van már, ha szólni merek a páromnak, még védi őket. Mindennaposak a viták köztünk is. Mit tegyek? 25/L 30/F
2012. szept. 11. 10:31
1 2 3 4
 11/32 anonim ***** válasza:
Nyilván nem egy felnőtt személyiség, ez van.
2012. szept. 11. 10:48
 12/32 A kérdező kommentje:
Szerinte én vagyok érzéketlen, és lehetnék megértőbb is. Csak amikor minden nap este 10 után találkozunk, és szinte csak együtt alszunk, arra van időnk a meló miatt, és még hétvégén is azt az egy napot se töltjük értelmesen, na, akkor elgurul a gyógyszerem.
2012. szept. 11. 10:52
 13/32 anonim ***** válasza:
100%
"meg vedi oket!" ezert kell merlegelned, egy volegenyt konnyebb lecserelni, mint egy ferjet, meg ffiatal vagy, ha nem tudod ezt efogadni, valtoztass!
2012. szept. 11. 10:57
 14/32 anonim ***** válasza:
78%
És azt elmondtad már neki? Nem a családját kéne támadnod, hanem azt elmondani, hogy mennyire szeretnél VELE lenni, kettesben, csak ti...
2012. szept. 11. 11:00
 15/32 anonim ***** válasza:

Szia!

Nálunk is hasonló a szituáció. A barátom apja alkoholista és elég rendesen kihasználja őt. A bátyja sem különb. A barátom persze folyamatosan támogatja őket anyagilag, amivel semmi probléma nem lenne, csak addig szipolyozzák ki még szó szerint csak egy ezrese marad egy egész hónapra. Néha én is kiborulok! :S Tudom mit érzel!

Talán annyi a különbség, hogy a barátom egyetért abba, hogy házasságunk után ne járogassanak át hozzánk, a saját otthonunkba. Lehet külön programokat szervezni, de hozzánk ne jöjjenek, mert elég könnyen rászoknának és akkor sosem tudjok őket levakarni.

20/L

2012. szept. 11. 11:06
 16/32 A kérdező kommentje:
Elmondtam már neki ezeket, nem egyszer, nem kétszer. Szépen, csúnyán, sírva, mindenhogy. "Legyek megértő, meg türelmes" Tényleg sajnálom szegényt amúgy, amiért ilyen anyja van,de most örökké az ő árnyékában fogunk élni?
2012. szept. 11. 11:07
 17/32 anonim ***** válasza:
100%
Igen.
2012. szept. 11. 11:16
 18/32 anonim ***** válasza:

pont egy hasonló kérdést akartam kiírni,de láttam,te is ebben a szituban vagy.

az én páromnak nincs testvére,így a szülők szinte minden nap hívogatják (régebben engem is,de egyszerűen én nem veszem fel a telefont) hogy kicsifiamettélerendesen...stb.és anyóspajtás gyakran átjön ellenőrizni,hogy rend van e,meg ilyen hülyeségek.és bejelentette már,hogyha megszületik az ő unokája (nincs tervben gyerek) akkor hozzánk költözik pár hónapra....

ezen összevesztünk a vőlegényemmel,megmondtam,h nem bírom elviselni az anyját,ha ideköltözne meg röhögve akasztanám fel magam.

komolyan elgondolkodtam azon,hogy kilépjek-e a kapcsolatból,pedig amúgy a páromra nem tudok rosszat mndani.

L23

2012. szept. 11. 11:29
 19/32 anonim ***** válasza:

Én ezt mondjuk fel nem foghatom.

Az ilyen helyzetekben egyértelműen látszik, hogy a hapsi még nem nőtt fel, nem képes elszakadni otthonról. Nem te vagy neki a legfontosabb, hanem anyuci, hugi. Szép dolog a családi összetartás, de 30 évesen már a saját életével kellene foglalkoznia, nem velük.

Lehet közös programokat csinálni, meg lehet hallgatni őket, de az, hogy állandóan zaklatnak, odajárnak, és ő ráadásul meg is hajlik az akaratuk előtt nem normális!

Ilyen helyzetben az egyetlen dolog, amit tenni tudsz, hogy erélyesebben közlöd vele, hogy vagy véget vet ennek, vagy mész. Vagy örökké második akarsz lenni a szemében? Az ilyen emberek a büdös életben nem veszik észre, hogy ez mennyire bántó és kellemetlen, ha nem szeded össze magad és közlöd vele határozottan.

2012. szept. 11. 11:37
 20/32 A kérdező kommentje:
Higyjétek el, mindent elmondtam már neki, alapból az a típus vagyok, aki nem tart magában semmit. Már azt is mondtam neki, hogy akkor én hazaköltözök, ő meg költöztesse ide a húgát. Erre mi volt a válasz? Ne beszéljek így a családjáról, adjam meg a tiszteletet nekik. Ja, mondom megadnám, ha én megkapnám tőlük, de amikor pl anyádnak az első kérdése az volt, hogy hány kiló vagy, amikor bemutattál neki, akkor inkább hagyjuk a tiszteletet.
2012. szept. 11. 11:44
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!