Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit célszerű tennünk, hogy...

Mit célszerű tennünk, hogy csak a két közös gyerekünk örököljön és ne legyen megtámadható?

Figyelt kérdés

1978-1982 között felépítettünk egy családi házat. Férjemnek házasságkötésünk előtt született egy gyereke, nekünk két közös gyermekünk van.

A ház csak az én nevemen van, 1/1 tulajdonban de közösen építettük.

Azt szeretnénk, hogy csak a két közös gyerek örököljön. Ennek érdekében ügyvédnél 1989-ben a férjem eladta / nem tudom jól írom e / bejegyzés nélküli tulajdonrészét, tehát a felét az egyik gyermekünknek, hogy én a másik felét, saját részemet a fiunknak adom majd. /Ennek ellenére, továbbra is csak az én nevemen van a ház. Tulajdoni hányadom 1/1. A lányom nincs bejegyezve. Valamit itt elrontottunk?/ Ér valamit az adásvételi szerződés ezek után?

Most szeretnénk a végére járni, hogy halálunk után ne maradjon probléma nekik a ház.

Milyen jogi lehetőségeink vannak, hogy csak kettőjüké legyen? Felejtsük el az akkori adásvételt és most adjuk el nekik jelképes összegért akár, esetleg ajándékozzuk nekik vagy adjuk el a házat és a pénzt osszuk szét kettőjük között? Mindenképpen olyan megoldást szeretnénk ami harmadik fél által nem támadható meg.

2012. szept. 10. 15:30
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:
Nem tudjátok öt kizárni a házaság vagyonközöség attól hogy a te neveden van még nem a tied a párod pénze és munkája is benne van amiből minden vérszerinti gyereknek jár.
2012. szept. 10. 20:34
 22/25 anonim ***** válasza:
De igen eltartási szerződéssel. Így még a szomszédokra is hagyhatná a gyerekek helyet. Életében mindenkinek jogában áll a vagyonáról rendelkeznie.
2012. szept. 10. 20:50
 23/25 anonim ***** válasza:
nálunk is hasonló helyzet volt!az apósom az ő 1/2 ház részét ráíratta a férjemre,így az apósom "csak" haszonélvező.(az ok:sógorom amikor megnősült anyósék vettek neki egy fél házat, nekünk már pénzt nem tudtak adni ezért kompenzálták a férjemet a szülői ház háromnegyedével)a férjem és a sógorom az anyai 1/2-et fogják örökölni fele-felében. Kedves kérdező,a legjobb megodás érdekében mindenképp keressetek fel egy ügyvédet!
2012. szept. 10. 23:50
 24/25 anonim ***** válasza:

ha csak és kizárólag a te neveden van, még házasság előttről, akkor csak és kizárólag a te gyerekeid öröklik

viszont, ha közös vagyon, akkor mindenképp jár a köteles rész a férjed másik gyerekének is, amit megtámadhat, simán végrendelettel nem zárható ki...az örököskitagadás elég bonyolult és olyan tett kell hozzá, hogy pl börtön, az örökhagyó bántalmazása stb.

ajándékozási szerződést fölösleges kötni a gyerekekkel, mert ugyanúgy megtámadható és követelhető a köteles rész...

ha közös vagyon, akkor a két gyereknek kell eladni, adásvételi szerződést kötni (nem feltétlenül kell pénzt adniuk érte...) és bejegyeztetni a földhivatalnál, nektek meg holti tartó haszonélvezetet bejegyeztetni rá....

ennyi

vélemnényt meg nem mondok

24L és ügyvédi irodában dolgozom...

2012. szept. 11. 10:20
 25/25 anonim ***** válasza:

"Addig vagy valaki, amíg van valamid."

Eszedbe ne jusson haszonélvezet nélkül elajándékozni!

Bár, én még úgysem ajándékoznám, el, mert még a saját gyerekedben is csalódhatsz (a diplomái ellenére:)

Aztán ki fog ápolni "ingyér" ?

2016. szept. 1. 20:48
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!