Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit célszerű tennünk, hogy...

Mit célszerű tennünk, hogy csak a két közös gyerekünk örököljön és ne legyen megtámadható?

Figyelt kérdés

1978-1982 között felépítettünk egy családi házat. Férjemnek házasságkötésünk előtt született egy gyereke, nekünk két közös gyermekünk van.

A ház csak az én nevemen van, 1/1 tulajdonban de közösen építettük.

Azt szeretnénk, hogy csak a két közös gyerek örököljön. Ennek érdekében ügyvédnél 1989-ben a férjem eladta / nem tudom jól írom e / bejegyzés nélküli tulajdonrészét, tehát a felét az egyik gyermekünknek, hogy én a másik felét, saját részemet a fiunknak adom majd. /Ennek ellenére, továbbra is csak az én nevemen van a ház. Tulajdoni hányadom 1/1. A lányom nincs bejegyezve. Valamit itt elrontottunk?/ Ér valamit az adásvételi szerződés ezek után?

Most szeretnénk a végére járni, hogy halálunk után ne maradjon probléma nekik a ház.

Milyen jogi lehetőségeink vannak, hogy csak kettőjüké legyen? Felejtsük el az akkori adásvételt és most adjuk el nekik jelképes összegért akár, esetleg ajándékozzuk nekik vagy adjuk el a házat és a pénzt osszuk szét kettőjük között? Mindenképpen olyan megoldást szeretnénk ami harmadik fél által nem támadható meg.

2012. szept. 10. 15:30
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
58%
Te sem tudhatod,mi van a háttérben. Lehet,hogy a jó tündér kérdező akarja kizárni az apa gyermekét mert félti a saját gyerekei jövőjét. A férj helyében nem irattam volna a kérdező nevére semmit,neki van egy saját,nem a kérdezővel közös gyermeke,akiről az apa köteles gondoskodni,ugyan olyan mertékben,mint a kérdezővel közös gyermekeiről.
2012. szept. 10. 16:04
 12/25 anonim ***** válasza:
91%
Fúú kérdező, én védtelek, de azért a te stílusod sem semmi.
2012. szept. 10. 16:05
 13/25 anonim ***** válasza:
100%

Mi az,hogy a Te házadba,amiért Te güriztél?? És a párod?? Ő le van szarva? Csak a Te kölykeid érnek valamit?? És a gyerek talán tehet róla,milyen az anyja??

Kérdező! Te nem vagy normális!

2012. szept. 10. 16:07
 14/25 anonim ***** válasza:
100%
Akkor is a gyereked és felelős vagy érte. Te is ugyanannyira, mint az anyja. És gusztustalan dolog így kisemmizni.
2012. szept. 10. 16:12
 15/25 anonim ***** válasza:

Akár gusztustalan, akár nem : az Örökhagyónak jogában áll eldönteni, kire hagyja a vagyonát!

Az Örökös meg örüljön, ha kap valamit, ez olyan ajándék, ami nem JÁR!

2012. szept. 10. 16:25
 16/25 anonim ***** válasza:

Nem tudom, sokan miért ítélkeznek? Mi van, ha tett olyat, amiért nem érdemli meg, hogy örököljön? Ha meg nem is tett volna: mamámat is kisemmizte az anyja, az öccse örökölte egyedül a házat, ő semmit. Pedig mindketten édes gyermekei voltak a szüleiknek, van ilyen. A szülők dolgoztak meg érte, az ő dolguk eldönteni, ki örököl.

A kérdező esetében sehogy sem lenne jogos, ha az előző házasságból származó gyerek ugyanannyit örökölne: neki max az apja tett be pénzt abba a házba, de nem tudhatjuk, azt is milyen részben. De akárhogy is: ha az apa nem érzi jogtalannak, ő mire fel háborogna? Ahogy írta valaki: az ajándék, nem kötelező juss.

2012. szept. 10. 16:47
 17/25 A kérdező kommentje:

A válaszolónak aki védeni akart köszönöm, de nem szorulok védelemre. :))

A "güriztem" pedig nem csak rám vonatkozik. Természetesen a férjemre is, akivel 36 éve élünk együtt, jóban-rosszban és semmiért sem fosztanám meg őt semmitől. Jobban szeretem annál mintsem bánatot okozzak neki. A " kisemmizést" pedig Ő jobban akarja mint én. Felneveltünk 2 csodálatos, értékes /többdiplomás/ gyereket,/vannak unokáink is /akik a világot jelentik nekünk.Nem azért írtam, hogy diplomásak mert bármiféle bajom lenne az egyszerű emberekkel, hiszen mi is azok vagyunk, tehát semmi bajom velük,csak értetni szerettem volna, hogy valóban "güriztünk"! Ne ítélkezz addig míg nem tudod a hátteret. Nem szándékozom megosztani senkivel az előzményeket mert az csak ránk tartozik. Viszont az életünk alatt megszerzett kis vagyonunkat annak adjuk akinek akarjuk, aki, akik megérdemlik.Talán ez így van rendjén. Sajnálom akit ez rosszul érintett,ha esetleg ő is ún. kisemmizett.

2012. szept. 10. 16:51
 18/25 anonim ***** válasza:
57%

Ilyen kérdést ide nem érdemes ki írni kérdező. Mert itt a válaszolok nagy része megsértett elvált feleség. Mindegyik azt hiszi csak a férfi lehet hibás. A másik gyereknek lehet ott hagyta a másik lakást. Ilyen esetben pedig igenis a második gyereknek is joga van örökölni.

Aki pedig a beteg szülőkkel nem foglalkozik az igenis ne örököljön. A családok nagy részében is az örököl aki a beteggel foglalkozik. Hányszor fogja meglátogatni az Apját amikor szüksége lesz rá? Sehányszor, persze az örökség az kell.

Kössetek eltartási szerződést a gyerekeiddel. Akkor csak ők örökölnek. Keres fel egy ügyvédet ő tud segíteni.

2012. szept. 10. 18:58
 19/25 Bence_ ***** válasza:

Menjetek ügyvédhez és ajándékozd a gyerekeidnek a házat.

Tudomásom szerint most illeték mentes lett.

Mert ha a te neveden van, akkor a gyerekeid örökölnek.

De ha te elhunysz akkor örököl a párod + a gyerekeitek.

Így már örökölne a harmadik csemete is.

2012. szept. 10. 20:16
 20/25 anonim ***** válasza:
100%
Amikor én öt éves voltam, nem volt még internet, nem lehetett ott szövetkezni ellenem. Öt éves voltam és elváltak a szüleim. 250 kilométerre laktak egymástól, és állítólag szerettek engem. De tulajdonképpen ebben nem is kételkedem. Miért ne szerettek volna? Édesapámnak is, édesanyámnak is új társa lett, születtek úgynevezett közös gyerekek is az új házasságokban. Én jó fiú voltam, igyekeztem talpra állni, tudomásul venni, hogy én már mindig, mindenhol második vagy többedik leszek. Na igen, én is szereztem pár diplomát. De a ravasz sors úgy hozta, hogy mindkét városban az édesszüleim haltak meg előbb a családjukban, és akárhogy nézem, nekem semmi, de semmi nem maradt. Egy gyűrű emlékbe az édesapámtól, meg az öngyújtója, pár kép az édesanyámról. De nem haragszom senkire. Újból és újból talpra álltam és lassan felnő már a negyedik gyermekem is. Szóval, ezt, ami ide le van írva, mélyen átérzem.
2012. szept. 10. 20:22
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!