Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Csak nekem jön le így, vagy...

Csak nekem jön le így, vagy szerintetek is gyűlöl a nővérem?

Figyelt kérdés

Ő 27 éves és még mindig velünk lakik. És itthon állandóan piszkál, legtöbbször azzal, hogy milyen dagadt vagyok (csak úgy hozzáteszem, ő sokkal kövérebb, mint én)

Aztán van, hogy úgy bánik velem, mint egy darab sz.rral. Tegnap pl mentem fogatmosni, a kislánya, az unokahugom meg bement nagyvécézni éshát nem tudom, ti hogy vagytok vele, de ha fogmosáskor tőlem 40 cm-re wc-znek, el is hánynám magam, ezért hátrébb mentem a radiátorhoz, a nővérem meg bejött, aztán így odaszólt nekem, hogy -Te miért nem a csapnál mosod a POFÁDAT? És ezt szószerint így mondta.

Amikor a barátja vagy egy régi barátnője, valakije itt van nálunk, még rosszabb. Olyan, mint egy kisgyerek, aki produkálni próbálja magát; amikor a folyosón szembe jönnek velem, direkt nekem jön és leáll ordibálni, hogy -Húzzá' má' az útból, tacskógyerek!!!! (Ezt is pontosan így mondta)

Meg most nem rég új munkahelye lett és sokat kell pakolgatnia meg minden, és az a lényeg, hogy az utóbbi pár hónapban fogyott vagy 5-6 kg-ot, mert régebben tényleg nagyon kövér volt, bár még most is az, mégis mindig azzal példálózik nekem, hogy jajj, hogy ő már mennyit fogyott, és folyamatosan csak fogyni fog, én meg egyre csak dagadok! Igaz, hogy az utóbbi pár évben feljött rám pár kg, de ez kb azzal magyarázható, hogy kamasz vagyok, és úgy vettem észre, nem én vagyok az egyetlen tini lány, aki 15 évesen már nem úgy néz ki, mint egy 8 éves atlétanő...

Mindegy...

És hát igazából fogalmam sincs, mi a kínja, ugyanis nem szeretnek jobban a szüleim, mint őt, sőt! Anyám egyenesen utál, ezt mindig a szemembe mondja. És komolyan is gondolja, de végülis kölcsönös. Egyáltalán annak örülhet, hogy ezek után még az anyámnak szólítom, bár egy ilyen ember még ezt a jelzőt sem érdemelné meg...

Visszatérve a nővéremre, az se lehet a baj, hogy jobb cuccokat vesznek nekem, mint mondjuk neki ennyi idős korában, vagy hogy többet törődnének velem. Épp ellenkezőleg: 3, HÁROM(!!!) éve ugyanazokba a ruhákba járok iskolába, ráadásul össz-vissz van 3 gatyám, de ezek közül is már csak 1-et hordhatok, mert a másik kettőnek már majdnem 10 cm-es lyuk van a lába között. Arról nem is beszélve, hogy szinte mindegyik fehérneműmet örököltem...

Nincs egy normális iskolatáskám sem. A szüleimet nem is érdekli, mi van velem, mindig, amikor mondom nekik, hogy fel akarom mondani pl az irodalmat, szószerint elküldenek a "büdös p!csába, hogy tőlem még tv-zni se lehet!"

Bocsi, hogy hosszú lett...

Szerintetek is utál a nővérem?

15/l

2012. szept. 7. 20:10
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:

engem ez a történet nagyon szíven ütött:(

Szüleiddel sincs jó kapcsolatod, tesóddal sincs...

én ezt nem értem, miért bánnak így veled?

Jóval később születtél, mint tesód, 12 éves volt. Vártak Téged a szüleid? Ha igen, mikor romlott meg a kapcsolatotok? Tesód mióta bánik így Veled?

Mikor megszülettél, örült a kistestvérnek?

Apukáddal jóban vagytok?

2012. szept. 7. 20:40
 2/11 anonim ***** válasza:

Igen, nagyon úgy néz ki. És nemcsak ő.

Jó volna, ha minél előbb segítséget kérnél egy szakembertől. Nem csak a bunkó, agresszor nővéred miatt, hanem inkább a brutális szüleid miatt.

2012. szept. 7. 20:50
 3/11 A kérdező kommentje:

Hát igazából már én is gondolkodtam ezen, valószínűleg nem várt gyerek voltam, a szüleim most 55 és 54 évesek, ergo nem hiszem, hogy valaki 40 éves kora körül már direkt bevállalna egy 3. gyereket. Legalábbis a szüleimből ezt nem nézném ki.

Apával viszonylag jól kijövünk, bár amikor neki akarok felmondani valamit, ő is épp úgy elküld a hadd ne részletezzem mégegyszer, hová, mint anyám. A kapcsolatunk... hát igazából nem nagyon emlékszem, de kb 8-9 éves korom körül kezdett, főleg anyámmal megromlani a kapcsolatom. Bár ezt idősebbik nővérem is mesélte, hogy velóük is ezt csinálta anyánk, hogy amíg picik voltunk és aranyosak, addig "szeretett"....bár ellenpéldának megint itt vagyok én, ugyanis kicsi koromban volt egy ilyen szokásom, hogy amikor sokat sírtam, hánytam, anyám meg fel akarta velem etetni a hányásomat...hát erről ennyit. De az a lényeg, hogy amikor meg idősebbek lettek nővéremék is, és ugye azon kívül, hogy ruhát venni, etetni, stb. már lelkileg is foglalkozni kellett volna velük, mert olyan 8-9 évesen szerintem az ember már nem is annyira nagyon kicsi gyerek, őket is lenézte és úgy bánt velük, mint egy kutyával jóformán...

Nővérem kb azóta bánhat így velem, mióta elkezdtem beszélni. Mondjuk így erre se emlékszek annyira, mert hát évekkel ez előtt volt, de azok alapján, amiket mond, nekem ez jön le. Legalábbis néha azt hangoztatja, hogy milyen aranyos voltam, amikor még nem tudtam beszélni. Jó mondjuk ezt lehet, hogy csak poénnak szánja.

Azt meg már végképp nem tudom, mit gondolt, amikor megszülettem, sose beszéltek velem ilyenekről. Meg úgy semmiről nem beszélnek velem SOHA a szüleim...még csak fel sem világosítottak, 8 évesen tudtam meg az osztálytársaimtól, mi az a szex...

2012. szept. 7. 20:58
 4/11 A kérdező kommentje:
Egyébként köszönöm a válaszokat, és hogy vettétek a fáradtságot, hogy elolvassátok :) Igazából ezt így jó volt magamból kiírni. Most valamennyivel jobban is érzem magam, hogy nem kellett tovább magamban tartogatnom, szóval egyelőre nem látogatok meg egy pszhihológust, bár olykor tényleg annyira depisnek érzem magam, hogy lehet, egyszer elmegyek, csak hogy így ki tudjam magamból beszélni a gondjaimat. (:
2012. szept. 7. 21:08
 5/11 anonim ***** válasza:

Részemről szívesen.

Ha észreveszed magadon, hogy a kiírás után megkönnyebbülsz, akkor javaslom a naplóírást. Ha nincs türelmed hozz eleinte, az sem baj. Ha félsz, hogy elolvassák, írj a netre magadnak naplót, és jelszavazd le.

De az a szakember nem volna rossz húzás, továbbra is azt momdom. A feszültség-levezetés csak az első lépcső ahhoz, hogy abból a családból később ki tudj törni. Persze, ha nem akarod, meg is lehet ott halni; a nemkívánt gyerekek, a bűnbak-gyerekek elég korán szoktak meghalni, ha nem kapnak időben szaksegítséget.

2012. szept. 7. 21:43
 6/11 anonim ***** válasza:

:) már az is jó érzés, hogy legalább mi nem tartjuk "normálisnak" a szitut, nem?:)

sok erőre lesz szükséged továbbra is. Van jó barátod/barátnőd? és jó lenne egy felnőtt, akiben megbízol.

Egy tanár? vagy a suliban védőnő? szociális munkás? lelkigondozó? mentálhigiénés, vagy egy lelkész, vagy a felesége stb... valaki akivel rendszeresen beszélgethetnél.

jó lehetne valami jó kis csapat is. milyen önkéntes munkák vannak, amiket esetleg még suli mellett is tudnál tenni?

keress olyan célokat, amik örömet és erőt adnak neked és másoknak is:)

megkockáztatnék egy kollégiumot is, egy kis környezetváltozást kipróbálni...

nagyszerű, erős egyéniségnek tűnsz, és ez maradjon is így, bármennyire is hátráltat a családod:(

írj, hogy mikre jutottál, miket fogsz tenni. :)

2012. szept. 7. 22:17
 7/11 A kérdező kommentje:

Köszönöm :)

Már pár hete elkezdtem blogolni, ott leírtam, mit gondolok, stb., de törölték valamiért -.- Na mindegy majd csinálok másikat.

Egyébként úgy nem igazán van olyan emberke, akivel ezeket meg tudnám beszélgetni. Mármint, a legjobb barátnőmmel sok mindent megbeszélünk, de ilyeneket azért nem szeretnék vele megbeszélni. Nem azzal van a gond, hogy nem értene meg, vagy ilyesmi, dehogy, csak ezt egyszerűen cikinek tartom, hogy amíg Neki tök normális a családja, pl anyukája kérdezgeti, hogy most épp ki tetszik neki, csak lenézne, amiért én meg ilyen hülyékkel vagyok körülvéve. Bocsi, ha ez így zavaros, de elég nehéz ezt elmagyarázni.

Szerintem ha továbbra is lesznek ilyen problémáim, inkább egy szakemberrel beszélném meg. Végül is nem járok még pszhihológushoz, és elég kicsi az esélye, hogy gyakran összefussak vele, ha valamelyik tanárnak mondanám el, minden nap azzal a tudattal kellene élnem, hogy biztos, mikor az iskolában találkozunk, az jut rólam elsőnek az eszébe, hogy -Jajj, itt van már az a nyafogós kis nyomi, akinek még normális családja sincs, pff!

Egyébként az is igaz, hogy innen már csak úgy menekülhetek, ha elköltözök, csak hát ma már ahhoz is életművésznek kell lenni, hogy valaki huszonévesen eljusson odáig, hogy normális munkája legyen, nem hogy lakása. Erre élő példa ugye a nővérem, 27 éves és még mindig velünk lakik. És azt azért én is látom, hogy nem azért van még itt velünk, mert lusta és rajtunk akar élősködni, csak egyszerűen nincs miből elköltöznie. Persze az már csak az én véleményem, hogy ezek után még van pofája velünk kötekedni, amikor a helyében én örülnék, hogy még nem raktak ki innen, mint a macskát sz.rni.

2012. szept. 8. 08:56
 8/11 anonim ***** válasza:

Tökre sajnálom a helyzeted de a nővéred nem példa neked!!!!

21 éves voltam mikor elköltöztem a családomtól (pedig normálisak)most 26 vagyok saját lakással munkával és most születik a kisbabánk...

szóval nem az a normális hogy 27 évesen a kölykével anyádnál élősködik........

Ne ebből indulj ki egy egy szobás albérletre lesz pénzed minimálbérből is kezdésnek...

mi a barátommal ketten laktunk egy 6 nm2-es szobában csináltuk a sulit dolgoztunk már 3 éve a saját lakásunkban lakunk (természetesen hitelből, de tudjuk fizetni gond nélkül)

szóval kitartás... nem kell ott maradnod csak amíg kötelező

2012. szept. 8. 09:11
 9/11 A kérdező kommentje:

Köszi :) És gratulálok a picihez is :)

Akkor végülis nincs veszve a dolog :)

2012. szept. 8. 09:18
 10/11 anonim ***** válasza:

egy kérdés: Te mit szólnál, ha valaki elmesélné Neked, hogy hasonló családja van, mint a tiétek?

nem gondolom, hogy lenéznéd, vagy nyominak tartanád, vagy nyafogósnak... :)

bízz abban, hogy van olyan felnőtt / barát, aki megértő lenne, esetleg olyan lehetőségeket látna, amit Te nem, vagy csak erőt adna, hogy valaki figyel Rád:)

van itt pl. ingyenes telefon is: F.A.L.:

[link]

vagy online ingyenes pszichológus (bár nem ismerem)de hátha egy jófej:

[link]

itt is lehet tanácsot kérni szakembertől:

[link]

ezen az oldalon olyan izgalmas lehetőségek vannak,

hogy önkéntes munkát végezhetnél:

[link]

illetve hasznos lehetne egy önismereti csoport, művészeti csoport, valami, ahol foglalkozhatnál önfejlesztéssel, érzelmekkel pl. fotó, színház, tánc, kerámia, kézműves, irodalmi szakkör stb...

2012. szept. 8. 18:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!