Mért van ennyi gond az anyósokkal?
Szerintem meg a társas együttélés szabályait nehéz egyeseknek elsajátítani az életük során. Mennyivel könnyebb szidni a másikat vagy az örök haragot tartani ha úgy érezzük sérelem ért bennünket, mint a megbocsájtás és elfelejtés eszközét alkalmazni. Miért kell mindig a másik bocsánat kérésére várni? Ahelyett hogy felül kerekednénk ezeken a kicsinyes dolgokon..és megtanulnánk engedni....megtanulnánk alkalmazkodni...vagy éppen kellő alázattal lenni a másik iránt. /Ez az alázat nem egyenlő a behódolással!/
Senki ne felejtse el, hogy egyszer ő maga is Anyós lesz! És vajon neki, hogy fog esni ha nagy pofájú menye vagy veje csúnya szavakkal fogja illetni őt?! Mert bizony ez is benne van a pakliba!
"Mert bizony ez is benne van a pakliba!"
Főleg, hogy ha így is nő fel.
Én csak azt nem értem, az anyósviccek miért a férfiak anyósáról szólnak, ha, legalábbis a gyik-es kérdésekből indulok ki: mindig a fiús anyákkal van baj?
Bár én is azt gondolom, sok esetben a meny vagy menyjelölt hisztizik (a napokban is találtam olyan kötekedő kérdéseket, hogy a fejemet fogtam), de azért olyan durva sztorikat is hallottam/olvastam már, hogy csak lestem.
Szerintem a férfi általában nem csinál akkora gondot abból, ha az anyósa rossz. A nők viszont vetekszenek anyóssal, ha gyerek is van, élvezik, hogy ők a górék, anyós fogja be a pofáját, örüljön, ha láthatja az unokát. Ha meg emiatt inkább nem is jön, akkor is az anyós a hülye - a meny szemében.
Nálunk addig volt, ameddig
1. a szomszédban laktunk - szerintem aki közel áll az emberhez (pl. a pár egyik tagjának rokona) és nagyon közel lakik, az általában hajlamos jót akarni, meg beleszólni a dolgokba, amit a kívülálló (a pár másik tagja) nem úgy vesz
2. A fia el nem beszélgetett az anyjával dolgokról.
Férfi vagyok, a feleségem még sose panaszkodott, de én tudom (vagyis sejtem) hogy az édesanyám rossz anyós (sok mindenbe beleszól).
Az okát én se tudom, szerintem unatkoznak és ezt feladatot állítják fel maguknak, hogy segíteni kell a gyermeknek, sokszor persze fordítva sül el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!